Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ουκρανία: Σε εξέλιξη η εύθραυστη εκεχειρία στις νοτιοανατολικές περιοχές ‒ Έκτακτη σύσκεψη στην ΕΕ μετά τις ενστάσεις για τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ‒ Απειλές Μεντβέντεφ εν μέσω έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων ‒ Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει πλέον τους 3.000


Έκτακτη σύσκεψη στην ΕΕ μετά τις ενστάσεις για τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Δημοσίευση: Δευ, 08/09/2014 - 19:52
Σε εξέλιξη είναι από τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) η έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο συζήτησης την επιβολή των νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Η ΕΕ είχε ανακοινώσει ότι σήμερα στις 4 το απόγευμα θα προχωρούσε στην εφαρμογή των νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, εκτός εάν κάποια από τις κυβερνήσεις εγείρει ενστάσεις.
Τελικά, όπως αναμενόταν, η έλλειψη ομοφωνίας εντός της ΕΕ οδήγησε στην κατάθεση σχετικών ενστάσεων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να αναζητηθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.
«Δεν συμφωνούν όλες οι χώρες - μέλη», είπε μια διπλωματική πηγή της ΕΕ, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ή ποια κράτη διαφωνούν με τις κυρώσεις.

Μια άλλη πηγή είπε ότι η συνάντηση αυτή αφορά «στους όρους εφαρμογής των κυρώσεων», οι οποίες επρόκειτο να ισχύσουν από αύριο, μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.
Η Τσεχία και η Σλοβακία είχαν διαφωνήσει την περασμένη εβδομάδα στην επιβολή νέων, σκληρότερων κυρώσεων στη Μόσχα, ωστόσο το Σάββατο οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δήλωσαν ικανοποιημένες από τα μέτρα που εγκρίθηκαν την Παρασκευή.
  • Οι νέες κυρώσεις περιορίζουν την πρόσβαση των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών Rosneft και Transneft στις κεφαλαιαγορές, ενώ ενισχύουν επίσης τα μέτρα που αφορούν στην πώληση αγαθών «διπλής χρήσης» -στρατιωτικής και πολιτικής- στη Ρωσία, και ευαίσθητης τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα.
Ουκρανία: Σε εξέλιξη η εύθραυστη εκεχειρία στις νοτιοανατολικές περιοχές
Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη (Φωτό ΑΡ)
Δημοσίευση: Δευ, 08/09/2014 - 17:05
Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη (Φωτό ΑΡ)
Με ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί μοιάζει η εκεχειρία στην νοτιοανατολική Ουκρανία, στην οποία συμφώνησαν την περασμένη Παρασκευή οι δυνάμεις των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων και η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου.
Σύμφωνα με τις δύο πλευρές, αλλά και τρίτους παρατηρητές, η εκεχειρία σε γενικές γραμμές τηρείται, αν και δεν λείπουν οι εκατέρωθεν κατηγορίες για παραβιάσεις της.
Την εκεχειρία κάνει ακόμη πιο εύθραυστη η καχυποψία ανάμεσα στις δύο πλευρές, που γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στη διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων, που -όπως καταγγέλλουν οι ρωσόφωνοι- βρίσκεται σε εξέλιξη μόνο από από την πλευρά τους, όχι όμως και από την πλευρά του Κιέβου.
Εύθραυστη εκεχειρία
7/9/2014. Kοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ
Στην εκτίμηση ότι η εκεχειρία στην Ουκρανία έχει τηρηθεί εν πολλοίς αλλά παραμένει ασταθής, προχώρησε σήμερα ο Τόμας Γκρέμινγκερ, πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
«Συνολικά η εκεχειρία κράτησε αν και είναι ακόμη ασταθής», δήλωσε ο Γκρέμινγκερ σε μία έκτακτη σύνοδο του 57μελούς οργανισμού.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των ένοπλων πολιτοφυλάκων, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου παραβίασαν την εκεχειρία την Κυριακή με επτά επιθέσεις, προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων.
Οι ίδιες πηγές επέρριψαν την ευθύνη στην ταξιαρχία «Αϊντάρ», ένα σώμα «εθελοντών» (μισθοφόρων στην πραγματικότητα) που ενισχύουν την στρατιωτική επιχείρηση καταστολής στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
Από την άλλη, το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων παραβίασαν την εκεχειρία στη Μαριούπολη.
Έντονη καχυποψία
Την ίδια ώρα οι ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες απελευθέρωσαν σήμερα 15 στρατιώτες των δυνάμεων του Κιέβου, σε μία διαδικασία που έγινε υπό την επίβλεψη ανώτερου Ουκρανού αξιωματικού.
Σύμφωνα με τον προσωρινό υπουργό Ασφαλείας της αυτοανακηρυγμένης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Λεονίντ Μπαράνοφ, δεν έχουν λάβει ακόμη τη λίστα με αυτούς που το Κίεβο σκοπεύει να απελευθερώσει.
«Υπάρχει ένας φόβος ότι θα απελευθερώσουμε τους πάντες, και το Κίεβο θα προσπαθήσει να μας εξαπατήσει», πρόσθεσε ο Μπαράνοφ, αποτυπώνοντας με τις φράσεις τους την έντονη καχυποψία των ρωσόφωνων για τις κινήσεις του Κιέβου.
Εξάλλου, ο αριθμός των νεκρών από την αιματηρή επιχείρηση του Κιέβου στις νοτιοανατολικές περιοχές ξεπέρασε πλέον τις 3.000, εάν συμπεριληφθούν τα 298 θύματα της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.
Ο Ιβάν Σιμόνοβιτς, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέφερε ότι ο απολογισμός αυτός στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.
Ουκρανία: Απειλές Μεντβέντεφ εν μέσω έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων
Δημοσίευση: Δευ, 08/09/2014 - 13:42
Η απάντηση της Μόσχας σε τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της θα είναι «ασύμμετρη» και πιθανόν θα έχει ως στόχο τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της, αν οι Δυτικοί της εταίροι επιμείνουν «στον πειρασμό της χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις» δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα «Vedomosti» ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο Μεντβέντεφ είπε ότι 
  • Μαίνεται η κρίση και ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να υιοθετήσουν τις προτάσεις του ειρηνευτικού σχεδίου που παρουσίασε ο πρόεδρος Πούτιν, το οποίο θα άφηνε τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της Ανατολικής Ουκρανίας στους φιλορώσους αυτονομιστές.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ συμφώνησε στην επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες θα τεθούν σήμερα σε εφαρμογή, αλλά είπε ότι ενδεχομένως να ανασταλούν ώστε να επιτραπεί στη Μόσχα να δείξει ότι κινείται προς την επίλυση της ένοπλης σύγκρουσης, που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους.
Από τις εκρήξεις στη Μαριούπολη
Η παραπάνω στάση αναδεικνύει τη διαφοροποίηση στην επιβολή νέων κυρώσεων από την ΕΕ αφού και έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από το ζήτημα των διαφοροποιήσεων της ΕΕ, η οποία έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων, το οποίο όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε το πώς ούτε το αν θα προχωρήσει.  
  • Παράλληλα εξετάζεται ακόμα και η άρση όσων κυρώσεων έχουν ήδη επιβληθεί.
Επίσης, στις συζητήσεις στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία, που πραγματοποιήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις 4 και 5 Σεπτέμβρη, αποφάσισαν από κοινού την ενίσχυση της παρουσίας των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την ενίσχυση της Ουκρανίας με στρατιωτικό υλικό. (βλέπε από Μποτίλια)
  • Ωστόσο, και αντικατοπτρίζοντας τις ενδοϊμπεριαλιστικές τους αντιθέσεις δεν αποφάσισαν τη φανερή τουλάχιστον εμπλοκή ΝΑΤΟικού στρατού στην Ουκρανία, ενώ σοβαρές αντιρρήσεις εξέφρασε η Γερμανία.
902

Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.