Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Βομβαρδισμούς και στη Συρία εξήγγειλε ο Ομπάμα με πρόσχημα τους ισλαμιστές του Ιράκ


Βομβαρδισμούς και στη Συρία εξήγγειλε ο Ομπάμα με πρόσχημα τους ισλαμιστές του Ιράκ
Δημοσίευση: Πέμ, 11/09/2014 - 09:32
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 11/09/2014 - 10:46
Ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό του διάγγελμα (φωτό ΑΡ)
Την ευκαιρία να «βάλουν πόδι» και στη Συρία φαίνεται πως βρήκαν οι ΗΠΑ, με πρόσχημα τη δράση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) στο Ιράκ, που αντικειμενικά αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί τους».

Ολοκληρώνοντας την ιμπεριαλιστική επέμβαση, που ξεκίνησε με τη λεγόμενη αραβική άνοιξη το 2011 και συνεχίζεται με τον αιματηρό πόλεμο που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι ΗΠΑ προχωρούν πλέον και σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας.
Ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό του διάγγελμα (φωτό ΑΡ)
Βομβαρδισμοί και στη Συρία
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα σε διάγγελμά του, όπου παρουσίασε το σχέδιο δράσης κατά του «Ισλαμικού Κράτους», οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκτείνουν τις συστηματικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» «όπου και αν είναι αυτοί». «Έχω καταστήσει σαφές ότι θα κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται», δήλωσε ο Ομπάμα. «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διστάσω να αναλάβω δράση εναντίον του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία, καθώς και στο Ιράκ», είπε.
Εκτός όμως από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τον μετριοπαθών «αντικαθεστωτικών», ώστε αυτοί να πολεμήσουν εναντίον των ισλαμιστών.

Η ειρωνεία είναι ότι από τις τάξεις των «αντικαθεστωτικών» (που μάχονται εναντίον του Σύρου προέδρου Άσαντ) προήλθε το σημαντικότερο μέρος των δυνάμεων του ΙΚ.
Όχι χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράκ
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε επίσης την αποστολή 475 επιπλέον στρατιωτικών συμβούλων για να βοηθήσουν και να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ με τη νέα αποστολή στρατιωτικών συμβούλων ανέρχονται πλέον σε 1.000 στελέχη, έχοντας διαταγή για την παροχή βοήθειας στις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις που μάχονται το «Ισλαμικό Κράτος», αλλά δεν θα συμμετάσχουν σε χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις, όπως ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για να ανακόψουν τη χρηματοδότηση του «Ισλαμικού Κράτους», για τη βελτίωση μυστικών υπηρεσιών, την ενίσχυση της αμερικανικής άμυνας, την αντιμετώπιση της ιδεολογίας που πρεσβεύει το «Ισλαμικό Κράτος» και για την ανακοπή της ροής ξένων μαχητών στις τάξεις των τζιχαντιστών.

902

Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή σκίτσων: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.