Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Χιλή: Μαζική διαδήλωση με αφορμή την επέτειο επιβολής της χούντας του Πινοσέτ ‒ Νερούντα: Δεν ξέχασα ούτε πέθανα.

Αντίσταση και μνήμη. Αφίσα διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα της χιλιανής χούντας. «Ας μάθουμε να ζούμε μ' αυτούς που μας λείπουν», γράφει ο συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα

Χιλή: Μαζική διαδήλωση με αφορμή την επέτειο επιβολής της χούντας του Πινοσέτ
Δημοσίευση: Δευ, 08/09/2014 - 13:28
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο Σαντιάγο καλώντας την κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα με την ευκαιρία της επετείου του πραξικοπήματος της 11ης Σεπτέμβρη 1973 με το οποίο ανατράπηκε η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Rafael De Armas: Salvador Allende, 29th President of Chile, 26 June 1908 - 11 September 1973
(Oil, 800mm high x 1000mm wide)
Στη διαδήλωση συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, 3.000 άνθρωποι.
Μικρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν κάποιοι που φορούσαν κουκούλες επιχείρησαν να εισέλθουν στο κεντρικό κοιμητήριο του Σαντιάγο, όπου είναι και το μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της δικτατορίας.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να τους διαλύσει.
Στην πορεία οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες αυτών που εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1973-1990) καθώς και πλακάτ με τα οποία απαιτούσαν «αλήθεια και δικαιοσύνη» και το τέλος της ατιμωρησίας των υπευθύνων για τις ακρότητες εκείνης της περιόδου.
Κατά της διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αρχές και πάνω από 38.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
902, φωτό από εδώ, εδώ και εδώ

Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.