Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κωνσταντινούπολη: Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών για τον θάνατο 10 εργατών ‒ Λίγο μετά το νέο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο ΣΟΜΑ ‒ ΔΟΕ: 3η θέση παγκοσμίως η Τουρκία για το υψηλό επίπεδο θνησιμότητας στους τόπους εργασίας


Κωνσταντινούπολη: Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών για τον θάνατο 10 εργατών
Δημοσίευση: Κυρ, 07/09/2014 - 23:00
Η τουρκική αστυνομία έκανε την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού στην Κωνσταντινούπολη κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο το Σάββατο δέκα εργατών (βλέπε πιο κάτω) από την πτώση ανελκυστήρα σε υπό κατασκευή κτίριο.
Η αστυνομία επενέβη την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το 32ώροφο κτίριο για να εκδηλώσουν την οργή τους για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια της χώρας.
Φωτό Αρχείου από A.P
"Δεν πρόκειται για ατύχημα, δεν αποτελεί κακοτυχία, είναι δολοφονία", φώναζε το πλήθος διαμαρτυρόμενο για τις συνθήκες εργασίας στον τομέα της ασφάλειας στην Τουρκία.
Οι αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας για την μοιραία πτώση του ανελκυστήρα στο εμπορικό κέντρο Τορουνλάρ.
Αν και η αιτία της τραγωδίας δεν έχει γίνει γνωστή, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ανελκυστήρας παρουσίασε βλάβη πριν από 15 ημέρες και οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο περίμεναν τα κονδύλια για την επισκευή του.
Η τουρκική αστυνομία άφησε σήμερα ελεύθερα τα δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί χθες, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του εργοταξίου.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, η Τουρκία κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο θνησιμότητας στους τόπους εργασίας.
902 
Τουρκία: 10 νεκροί εργάτες σε εργοτάξιο ουρανοξύστη
Δημοσίευση: Κυρ, 07/09/2014 - 11:54
Τουλάχιστον δέκα εργάτες σκοτώθηκαν σε εργοτάξιο ουρανοξύστη 36 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη όταν ο ανελκυστήρας που χρησιμοποιούσαν έπεσε ενώ βρισκόταν σε έναν από τους τελευταίους ορόφους, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουεγίν Αβνί Μουτλού είπε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε αφού είχε λήξει η βάρδια, αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Μουτλού συμπλήρωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το κατά πόσο τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας στο εργοτάξιο.

902


2/9/2014: Ένα νέο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο ΣΟΜΑ
ΑΘΗΝΑ 02/09/2014 
Ας σημειωθεί ότι πριν 6 μέρες ένας 36χρονος ανθρακωρύχος υπέκυψε ενώ διακομιζόταν σε νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του σε ένα δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις αρχές.
Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά τη χειρότερη τραγωδία αυτού του είδους στην ιστορία της Τουρκίας, το δυστύχημα στο μεγαλύτερο ορυχείο της Σόμα το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε 301 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο άνδρας αυτός τραυματίστηκε από ένα δοκάρι που κατέρρευσε στο ιδιωτικό ανθρακωρυχείο όπου εργαζόταν.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.

NOOZ

Οι φωτό 1, 3, 4, 5 από NOOZ

Για Σόμα βλέπε από Μποτίλια:

Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.