Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προκλητική απάντηση -σε Ερώτηση του ΚΚΕ για την Παλαιστίνη- που εξισώνει θύτη-θύμα ‒ Η εύθραυστη εκεχειρία δεν θα σταματήσει την επιθετικότητα του κεφαλαίου, του Ισραήλ και των συμμάχων του ‒ Τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης

Ισραήλ: Απαλλοτρίωση μεγάλου τμήματος γης σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανάμεσα στις πόλεις της Βηθλεέμ και της Χεβρώνα, που αφορά 400 εκτάρια γης. 283 νέες κατοικίες στον οικισμό Ελκάνα στα βορειοδυτικά της Δυτικής Όχθης.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προκλητική απάντηση σε Ερώτηση του ΚΚΕ για την Παλαιστίνη
Δημοσίευση: Πέμ, 11/09/2014 - 14:44
Πρόκληση για τα χιλιάδες θύματα Παλαιστινίων από τις θηριωδίες του ισραηλινού στρατού εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τα άλλα Παλαιστινιακά Εδάφη αποτελεί η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που κατήγγειλε τις πρόσφατες εγκληματικές επιθέσεις του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων με τη στήριξη που του παρέχουν ΕΕ και ΗΠΑ.
Στις 50 ημέρες των ισραηλινών επιθέσεων,
  • O ισραηλινός στρατός δολοφόνησε 2.143 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 557 παιδιά, 263 γυναίκες και 102 ηλικιωμένους, ενώ οι σοβαρά τραυματισμένοι ξεπερνούν τους 11.320 -3.374 παιδιά, 2.088 γυναίκες και 410 ηλικιωμένοι.
Μετά από 8 χρόνια αποκλεισμού και τρεις πολέμους, η καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας είναι «βιβλική»:
  • Οι 600.000 Παλαιστίνιοι που επιστρέφουν στη Λωρίδα της Γάζας, σε πολλές περιπτώσεις, βρίσκουν τα σπίτια τους κατεστραμμένα (6.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ 40.000 έχουν σημαντικές ζημιές). 10 νοσοκομεία και 7 PHC κλινικές καταστράφηκαν, 5 νοσοκομεία και 44 κλινικές Πρωτοβάθμιας Υγείας έκλεισαν. 150 εργοστάσια (κυρίως παραγωγής τροφίμων) έχουν βομβαρδιστεί. Καταστράφηκαν δημόσιες υποδομές της ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και λυμάτων.
Κι όμως η Επιτροπή στην απάντησή της συνεχίζει να εξισώνει με απαράδεκτο τρόπο το θύτη, Ισραήλ, με το θύμα, τον Παλαιστινιακό λαό.
Στηρίζει την επιθετικότητα και τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους, ενώ αποφεύγει τελείως να απαντήσει για τη συστηματική αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με το Ισραήλ σε όλους τους τομείς.
Στην απάντησή της η Επιτροπή αναφέρει ότι
  • «H ΕΕ απευθύνει μόνιμη έκκληση στα μέρη να επιδιώξουν την άμεση κατάπαυση του πυρός, να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», αγνοώντας την ισραηλινή κατοχή και το γεγονός ότι ο επιτιθέμενος είναι το ισραηλινό κράτος.
Ακόμη και για το θέμα της άρσης του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και των άλλων Παλαιστινιακών Εδαφών αναφέρει ότι
  • «H ΕΕ είναι πρόθυμη να συμβάλει σε ρυθμίσεις που εμποδίζουν την παράνομη διακίνηση όπλων και πυρομαχικών στη Λωρίδα της Γάζας και οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν το βιώσιμο εκ νέου άνοιγμα των σημείων διέλευσης», αποδεχόμενη και στηρίζοντας τα ψευδο-προσχήματα του ισραηλινού κράτους με τα οποία κρατάει αποκλεισμένο στην πείνα, την εξαθλίωση και το θάνατο τον Παλαιστινιακό λαό.
Πρόκειται για τοποθέτηση που συνδέεται με την αναβάθμιση των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών σχέσεων της ΕΕ και κάθε κράτους - μέλους της με το Ισραήλ, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη διείσδυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε νέες αγορές, τη συμμετοχή στην κούρσα των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.
Η αναβαθμισμένη σχέση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ, οι συνεχιζόμενες κοινές ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις προσομοίωσης και προετοιμασίας των πρόσφατων βομβαρδισμών που ματοκύλισαν τον παλαιστινιακό λαό, μαρτυρούν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.
Το ΚΚΕ σημειώνει ότι
  • η εύθραυστη εκεχειρία που αποφασίστηκε δεν θα σταματήσει την επιθετικότητα του κεφαλαίου, του Ισραήλ και των συμμάχων του.
Οικισμοί, οικισμοί, οικισμοί...
Αυτό αποδεικνύουν οι πρόσφατες αποφάσεις του ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, αλλά και οι συνεχιζόμενες απειλές του Ισραήλ, όπως και οι ανακοινώσεις του για 283 νέες κατοικίες στον οικισμό Ελκάνα στα βορειοδυτικά της Δυτικής Όχθης. (Βλέπε και Μποτίλια).
Η νέα αυτή ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την πρόσφατη απόφαση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση μεγάλου τμήματος γης σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανάμεσα στις πόλεις της Βηθλεέμ και της Χεβρώνα, που αφορά 400 εκτάρια γης.
Αυτό αποδεικνύουν οι πρόσφατες -μετά την εκεχειρία- δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού ενάντια σε Παλαιστινίους στην Α. Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη.
Ο ελληνικός λαός, οι λαοί της περιοχής χρειάζεται να επαγρυπνούν και να δυναμώσουν την πάλη και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για
  • Άμεση αποχώρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής και των εποίκων από τα Παλαιστινιακά Εδάφη,
  • Απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια, όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και
  • Να ανασταλεί η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ.
  • Ανεξάρτητο, παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή εικόνων, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.