Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΔΕΗ ‒ Συνεδριάζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία για τη συνέχισή της (ΑΝΑΝΕΩΣΗ) ‒ Μικρή ΔΕΗ, μεγάλες, ξύλινες αλήθειες: ΚΚΕ, Βουλή, Κατσώτης, Γκιόκας, Καραθανασόπουλος, Παφίλης (1 VIDEO - 3 AUDIO)


Ανανέωση
Παράνομη κρίθηκε η απεργία στη ΔΕΗ - Συνεδριάζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία για τη συνέχισή της

Δημοσίευση: Παρ, 04/07/2014 - 23:11
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 04/07/2014 - 23:27

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο αργά το βράδυ της Παρασκευής η απεργία των εργαζόμενων της ΔΕΗ που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία τους.

Όμως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια και αμέσως μετά την επίδοση της απόφασης συνεδρίασαν οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για να αποφασίσουν τη συνέχιση της απεργίας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική «νόμος και τάξη» σε βάρος των εργαζομένων.

***
Παρέμβαση του Χ. Κατσώτη στο «Μέγκα»
Συνέντευξη του Γιάννη Γκιόκα στα «Παραπολιτικά FM»

Συνέντευξη του Ν. Καραθανασόπουλου στο «Real.fm» για τη ΔΕΗ

Συνέντευξη του Θ. Παφίλη στον «Αθήνα 9.84» για τη ΔΕΗ

Εν αναμονή της απόφασης της αγωγής της ΔΕΗ κατά των απεργών
Δημοσίευση: Παρ, 04/07/2014 - 22:14
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 04/07/2014 - 22:36

Εμμένει η κυβέρνηση στην πολιτική «νόμος και τάξη» σε βάρος των εργαζομένων και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 

Στελέχη της κυβέρνησης με παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ συνεχίζουν να επιτίθενται στον αγώνα των απεργών, ενώ αναμένεται η έκδοση της απόφασης της αγωγής της ΔΕΗ, ώστε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Παρασκευή, το Εθνικό Τυπογραφείο θα λειτουργήσει το Σαββατο και την Κυριακή «λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών» όπως αναφέρει, προφανώς για να τυπωθούν τα φύλλα επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ. 

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα. 
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και να καταργηθεί το πλαίσιο της απελευθέρωσης της Ενέργειας, ζητά το ΚΚΕ. (Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το πρωί της Παρασκευής. (Διαβάστε την τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου ΕΔΩ)
Σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ
Απεργούν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.
Η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μακεδονία και τη Θράκη ήταν σχεδόν καθολική (πάνω από 95%) και ο αγώνας τους συναντά την αλληλεγγύη του λαού της περιοχής.
Την Παρασκευή 4 Ιούλη, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συλλαλητήρια που έγιναν ταυτόχρονα στις 8 μ.μ. στις κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας, της Φλώρινας και της Κοζάνης.
Κοζάνη στις 4 Ιούλη: Από το συλλαλητήριο του ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Στην Αθήνα διοργανώθηκε κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης την Πέμπτη σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων
  • Σε συναγερμό σε κάθε τόπο δουλειάς καλεί το ΠΑΜΕ, ενώ την καταδίκη τους στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εκφράζουν
  • Σωματείο εργαζομένων FORTHNET  NETMED,
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής,
  • Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου,
  • Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου,
  • Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας,
  • Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών Ιωαννίνων.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.