Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση κατά των ρωσόφωνων - Αντίδραση της Ρωσίας

Άνδρες του Ουκρανικού στρατού (πηγή: ΑΡ)
Δημοσίευση: Τετ, 02/07/2014 - 09:01
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν την Τρίτη βάσεις ρωσόφωνων σε περιοχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μερικές ώρες αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε τη λήξη της εκεχειρίας και την επανέναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων, ώστε η χώρα να απαλλαγεί από τα «παράσιτα».
Η απόφαση αυτή του Ουκρανού προέδρου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι ο Ποροσένκο αγνόησε τις συμβουλές του ίδιου και των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα φέρει πλέον την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση των ειρηνευτικών προσπαθειών.
Επαναλαμβάνοντας την ίδια απειλή που είχε διατυπώσει τον Μάρτιο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, ο Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό –περίπου 3 εκατομμύρια εξ αυτών διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. 

Από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι οι ρωσόφωνοι δεν τήρησαν τους όρους της εκεχειρίας και ο Ποροσένκο έχει «το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα του».
Μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ποροσένκο για λήξη της κατάπαυσης του πυρός, τα ουκρανικά στρατεύματα ανέλαβαν δράση, εξαπολύοντας επιθέσεις σε βάσεις και σημεία ελέγχου των ρωσόφωνων, βομβαρδίζοντας τα σημεία αυτά από αέρος και εδάφους.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα.
Μια γαλλική διπλωματική πηγή είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι σήμερα Τετάρτη αναμένεται να συναντηθούν στο Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας με την ελπίδα να ξεκινήσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές προσπάθειες για επίλυσης της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.