Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Ταξική Δικαιοσύνη μαριονέτα: Προκλητική δικαστική απόφαση σε βάρος του Θ. Φωτόπουλου για δεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή — Προεδράρα: Με τόση ανεργία υπάρχει άνθρωπος που πιάνει δουλειά και σκέφτεται πως θα απεργήσει; — Δικάστηκε το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση (VIDEO) — ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση και τον αγώνα των εργατών για ζωή με δικαιώματα

ΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Προκλητική δικαστική απόφαση σε βάρος του Θ. Φωτόπουλου για δεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή (VIDEO)

Αθώοι κρίθηκαν οι άλλοι τρεις συνδικαλιστές για την απεργία στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου»

Δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή σε βάρος του Θανάση Φωτόπουλου, προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου, ήταν η απαράδεκτη και εντελώς αβάσιμη απόφαση που πήρε η πρόεδρος του ΣΤ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Η δίκη έγινε με βάση ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», σε βάρος δύο εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και σε βάρος του Μάη Μεντή, επίσης εργαζόμενου στην επιχείρηση και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και του Θανάση Φωτόπουλου, σχετικά με δεκαήμερη απεργία που είχε γίνει στην επιχείρηση τον Ιούλη του 2019, ενάντια στην απόλυση του Μάη Μεντή.

Οι δύο εργαζόμενοι κατηγορήθηκαν για σωματική βλάβη σε βάρος της εργοδοσίας  και οι δύο συνδικαλιστές ως ηθικοί αυτουργοί. Στην ουσία πρόκειται για δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία. 

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή και των τεσσάρων από τις κατηγορίες. Ο Θ. Φωτόπουλος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός με άγνωστους δράστες! Για την απόφαση αυτή ασκήθηκε έφεση.

Στη δίκη παραβρέθηκαν εκφράζοντας την αλληλεγγύης τους στους κατηγορούμενους, εργαζόμενοι από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αντιπροσωπείες της Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου, των Ομοσπονδιών Μεταλλωρύχων και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Ακόμα παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


Προκλητικότατοι ισχυρισμοί από την πρόεδρο

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και από καμία μαρτυρία. Το μόνο που κάνει είναι να συμβάλλει στη προσπάθεια να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, διακαής πόθος όλων των εργοδοτών.

Το πόσο αβάσιμη είναι η απόφαση της προέδρου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι εργοδότες, ένας αστυνομικός που είχε κληθεί ως μάρτυρας και άλλοι μάρτυρες δήλωσαν ότι δεν είδαν τους κατηγορούμενους να εμπλέκονται στο επεισόδιο που οι εργοδότες ισχυρίστηκαν ότι συνέβη, ότι δηλαδή ένας από τους δύο εργοδότες δέχτηκε χτυπήματα, με αποτέλεσμα να πέσει και να λιποθυμήσει.

Παρ' όλα αυτά η πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα προκλητική, αφού διατύπωσε ισχυρισμούς που δεν αφορούσαν τη δίκη και στρέφονταν ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται! Ενδεικτικά την ώρα της κατάθεσης μάρτυρα, τον διέκοψε για να πει ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως με τόση ανεργία υπάρχει άνθρωπος που πιάνει δουλειά και σκέφτεται πως θα απεργήσει! Σχολιάζοντας τη στάση απεργοσπάστη είπε ότι η απεργοσπάστης έχει παιδιά και σκέφτεται πως θα τα θρέψει αν κλείσει το εργοστάσιο και δεν έχει δουλειά! Ακόμα έφτασε να πει στον Μάη Μεντή πως «αν δεν ήταν καλή η εργασία δεν θα ζητούσατε να παραμείνετε στην εργασία» να τον ρωτήσει αν οι εργοδότες του είναι «καλοί ή κακοί»!

Οι συνεχείς προκλήσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση συνδικαλιστών, εργαζομένων και συνηγόρων υπεράσπισης.

Στόχος το χτύπημα του αγώνα

Αντίθετα με όλα αυτά, οι καταθέσεις του Θανάση Φωτόπουλου και του Μάη Μεντή και άλλων εργαζομένων φώτισαν την ουσία της δίωξης που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια των εργοδοτών να κάμψουν την αγωνιστική στάση των εργαζομένων.

Μίλησαν για την πάγια τακτική της εργοδοσίας να προσλαμβάνει «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που έχουν λιγότερα δικαιώματα και -όπως σημείωσε μάρτυρας- το καθεστώς «ενοικίασης» κάνει τους εργαζόμενους να ζουν σε διαρκή ανασφάλεια και κάποιοι να φοβούνται να διεκδικήσουν μήπως και δεν τους ανανεώσει η εργοδοσία τη σύμβαση. Ακόμα τόνισαν πως η απόλυση του Μάη Μεντή επιχειρήθηκε να γίνει όχι γιατί έληγε η σύμβαση, αλλά λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και ιδιότητας.

Και δεύτερη δίκη σε μια μέρα!

Η εργοδοσία της «Αφοι Βλάχου» χτύπησε σήμερα υπερωρίες στα δικαστήρια, αφού επιπλέον έσυρε  στα δικαστήρια το επιχειρησιακό σωματείο γιατί η γενική συνέλευση αποφάσισε και έγινε χθες 24ωρη απεργία, ενάντια στη δίωξη των τεσσάρων εργαζομένων και συνδικαλιστών.

Και για την απεργία αυτές όπως πολλές μέχρι τώρα η εργοδοσία ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική!

Δικάστηκε το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου σχολιάζοντας την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Όπως αποδείχθηκε και σήμερα στην δικαστική αίθουσα η δίωξη ήταν ταξική, συνδικαλιστική και τελικά δικάστηκε το ταξικό δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Ενώ κατέπεσαν όλοι οι ισχυρισμοί του εργοδότη ότι δήθεν χτυπήθηκε, ότι δήθεν καλούσε ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου σε τέτοιες ενέργειες, η πρόεδρος του δικαστηρίου (...) παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέα προχώρησε στην πρωτοφανή απόφαση να καταδικάσει τον πρόεδρο του ιστορικού κλαδικού Συνδικάτου Τύπου Χάρτου (...) με 10μηνη φυλάκιση!

Αυτοί είναι οι εργοδότες, το κράτος τους και η δικαιοσύνη τους, ταξική, και τέτοια απάντηση χρειάζεται να πάρουν, ταξική με κλιμάκωση των αγώνων ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα.

Χαιρετίζουμε τη στάση των εργαζομένων στην επιχείρηση που σήμερα απέργησαν για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους».

902

ΠΑΜΕ

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση και τον αγώνα των εργατών για ζωή με δικαιώματα

Την απόφαση του δικαστηρίου για δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή (πάνω) στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου, Θανάση Φωτόπουλο, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στον μεγάλο 10ήμερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των "Αφοί Βλάχου", για την επαναπρόσληψη του Μάη Μεντή, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Ένας αγώνας που υποχρέωσε την εργοδοσία σε υποχώρηση και στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου - συνδικαλιστή. Η εργοδοσία κατά την προσφιλή της τακτική είχε μηνύσει τους απεργούς με ψευδή και αήθη επιχειρήματα, όπως ότι οι απεργοί χτύπησαν τον εργοδότη, τα οποία κατά την ακροαματική διαδικασία καταρρίφθηκαν από τους συναδέλφους, ακόμα και από τους ίδιους τους μάρτυρες κατηγορίας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και των τεσσάρων κατηγορουμένων. Η πρόεδρος σε μια πρωτοφανή απόφαση καταδίκασε τον συνάδελφο σε 10 μήνες φυλακή γιατί έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος να πράξει, να βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους του και να υλοποιήσουν τις συλλογικές τους αποφάσεις. Δίκασε την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η Δικαιοσύνη δεν είναι  τυφλή. Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων. Γι’ αυτό κυριαρχεί το "πάμε και όπου βγει", γι’ αυτό στους χώρους δουλειάς μετράμε εμείς νεκρούς και χαμένα δικαιώματα και αυτοί κέρδη και ασυλία.

Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

Καλούμε τα συνδικάτα να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς, να ενταθεί ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις, για αυξήσεις στους μισθούς. Ιδιαίτερα μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Αγώνας για να γίνει νόμος το δίκιο μας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.