Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 199 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Χωρίς τέλος οι φρικαλεότητες του κράτους - δολοφόνου ➽ Νέοι ομαδικοί τάφοι (έπειτα από εκείνους στη Βόρεια Γάζα πριν 10 μέρες) στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς, ανακαλύφθηκαν μετά από την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Ομαδικοί τάφοι

Δύοομαδικοί τάφοι που έφτιαξαν οι ισραηλινές δυνάμεις για να καλύψουν ταφρικιαστικά τους εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων, ανακαλύφθηκαν σήμερα σταβόρεια της Λωρίδας της Γάζας

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Ομαδικοί τάφοι μέσα στο νοσοκομείο Νάσερ ανακαλύφθηκαν μετά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων

Συνεργεία της πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους με τουλάχιστον 180 πτώματα στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ στη Χαν Γιούνις, καθώς τα φρικιαστικά εγκλήματα του κατοχικού ισραηλινού στρατού δεν έχουν τέλος. Η ανακάλυψη των τάφων έγινε μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων στις 7 Απρίλη από την περιοχή, μετά από πολύμηνους ανελέητους βομβαρδισμούς και σκληρές μάχες.

«Στο προαύλιο του νοσοκομείου, μέλη της πολιτικής άμυνας και παραϊατρικοί ανέσυραν 180 πτώματα που θάφτηκαν σε αυτόν τον ομαδικό τάφο από τον ισραηλινό στρατό. Στα πτώματα περιλαμβάνονται ηλικιωμένες γυναίκες, παιδιά και νεαροί άνδρες», ανέφερε σήμερα ο δημοσιογράφος Hani Mahmoud του «Al Jazeera» που μεταδίδει από τη Χαν Γιούνις.

Σε ανακοίνωσή τους το Σάββατο, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν: «Οι ομάδες μας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης και ανάσυρσης των υπόλοιπων μαρτύρων (σ.σ. νεκρών) τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει ακόμη σημαντικός αριθμός πτωμάτων».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακαλύφθηκε ένας ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα μετά από πολιορκία δύο εβδομάδων. Ήταν ένας από τους πολλούς ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στο Αλ Σίφα, τη μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση στον παράκτιο θύλακα.

«Βρήκαμε πτώματα χωρίς κεφάλια, σώματα χωρίς δέρματα και σε ορισμένα είχαν κλαπεί τα όργανά τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του κυβερνητικού γραφείου Τύπου στη Γάζα αναφερόμενος στους ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στην περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ.

Οι διασώστες λένε ότι ορισμένα σώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες που έχουν εβραϊκή γραφή πάνω τους. Κάποιοι έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και φαίνεται ότι εκτελέστηκαν και στη συνέχεια θάφτηκαν στους τάφους αυτούς.

(Πηγή: «Al Jazeera»)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.