Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 202 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Το Ισραήλ λέει πως προχωρά για επίθεση στην Ράφα ➽ Διογκώνονται οι διαμαρτυρίες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ παρά την καταστολή και τις συλλήψεις ➽ VIDEO - Tweet - Φωτό

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Διογκώνονται οι διαμαρτυρίες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ παρά την καταστολή και τις συλλήψεις

Πέμπτη 25/04/2024 - 10:14

Το κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ ενάντια στη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης και των διοικήσεων των Πανεπιστημίων στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, γιγαντώνεται καθημερινά παρά την εντεινόμενη κρατική καταστολή.

Χθες, δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν ενώ συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιουπόλεις. Τουλάχιστον 34 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.


Εκατοντάδες αστυνομικοί και εθνοφρουροί -συμπεριλαμβανομένων ορισμένων έφιππων- επιτέθηκαν στους φοιτητές.

Στην Καλιφόρνια, οι διαδηλώσεις διογκώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), στο UC Berkeley αλλά και στο Πολυτεχνείο της Καλιφόρνιας, στο Humboldt.

Στο Berkeley, η κατασκήνωση διαμαρτυρίας μπήκε στην τρίτη μέρα. Ξεκινώντας με μόλις μια δεκάδα φοιτητές, το «Στρατόπεδο της Ελεύθερης Παλαιστίνης» έχει γεμίσει τις τελευταίες τρεις ημέρες, απαιτώντας από το Πανεπιστήμιο να διακόψει τις οικονομικές του σχέσεις με την «Black Rock» που θεωρούν συνένοχη για τη χρηματοδότηση της γενοκτονίας στη Γάζα.

Στο USC τουλάχιστον 50 φοιτητές συνελήφθησαν κατά την επίθεση της αστυνομίας και της εθνοφρουράς, ωστόσο η προσπάθεια εκφοβισμού δεν πέρασε.

Η απάντηση στην καταστολή ήταν άμεση και μαζική, με εκατοντάδες φοιτητές να μπλοκάρουν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας για να απελευθερώσουν τους κρατούμενους.

Στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ φοιτητές έστησαν καταυλισμό στο προαύλιο του Πανεπιστημίου για να διαμαρτυρηθούν για τις διώξεις σε βάρος φοιτητών που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις και απαιτώντας την απεμπλοκή του ανώτατου ιδρύματος από τη συνεργασία με το Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα.

Στην Κολούμπια, το επίκεντρο των φοιτητικών διαδηλώσεων, το τελεσίγραφο της πρυτανείας στους φοιτητές παρατάθηκε για 48 ώρες για να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους φοιτητές για τη διάλυση ενός καταυλισμού σκηνών στο δυτικό γκαζόν της Κολούμπια.

Το κύμα καταλήψεων σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης έστησαν καταυλισμούς καλώντας το Πανεπιστήμιο να σταματήσει τη συνεργασία του με τους κατασκευαστές όπλων που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.

Οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε μαζικές ποινές αναστολών φοίτησης και συλλήψεις εκατοντάδων φοιτητών στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις.

(Πηγή: BBC, «Guardian», NBC) Πηγή φωτό: Associated Press

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.