Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΚΝΕ ➽ Πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία κρύβεται η ΕΕ ➽ Τιμώρησε τα κόμματα-συνενόχους! ➽ Τώρα ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση

Με το σύνθημα αυτό η ΚΝΕ ρίχνεται στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της:

«Στις 9 Ιουνίου θα στηθούν σε όλη τη χώρα οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπούν για τα επόμενα 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, τη “Βουλή” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση την ξέρεις καλύτερα απ’ ό,τι νομίζεις… Αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου. Ο κόσμος τους είναι καθρέφτης της πολιτικής τους. Πίσω από κάθε έγκλημα και αδικία κρύβεται η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

  • Πίσω από το έγκλημα των Τεμπών βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ για «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, που θυσιάζει την ασφάλεια στον βωμό του κέρδους.
    • Ενδεικτικά:

- Το 2021 είχαμε 97 μετωπικές συγκρούσεις τρένων στην ΕΕ με 637 νεκρούς.

- Σύγχρονα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν μόνο στο 7% των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων.

  • Πίσω από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρίσκεται η “ελευθερία” της ΕΕ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την πώληση πτυχίων σε τιμοκατάλογο, αλλά χωρίς αξία.
    • «Τα κράτη-μέλη να τηρούν τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την ελευθερία ίδρυσης ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την επιχειρηματική ελευθερία», Ευρωπαϊκή Επιτροπή 9/4/2024. Η Κομισιόν και η ΕΕ περιφρονούν τους αγώνες των φοιτητών και δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
  • Πίσω από την επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή της χώρας σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή κρύβονται οι αποφάσεις της ΕΕ για αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, η στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που σφάζει παιδιά στην Παλαιστίνη, η αποστολή ελληνικής φρεγάτας σε επιχείρηση της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, η προετοιμασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για γενικευμένο πολεμο με τη Ρωσία.
    • Μόνο το 2022 η ΕΕ έδωσε 240 δισ. ευρώ (!) σε στρατιωτικές δαπάνες.
  • Πίσω από την ακρίβεια θα βρούμε τους “πράσινους” φόρους, την “απελευθέρωση” της αγοράς ενέργειας με το χρηματιστήριο ενέργειας, τους άδικους έμμεσους φόρους, το τζάμπα χρήμα που μοίραζε η ΕΕ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και φούσκωσε τον πληθωρισμό.
    • 1,8 τρισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθούν σε επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Πίσω από την κατάργηση του 8ωρου, τα ωράρια-λάστιχο, τα 13ωρα, την εντατικοποίηση, τη δουλειά χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας βρίσκονται οι οδηγίες της ΕΕ.
    • Οι νόμοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ είναι η εφαρμογή τέτοιων οδηγιών.
  • Πίσω από τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, όπως τα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά μέτρα, βρίσκεται η λογική κόστους-οφέλους της ΕΕ.
    • «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία», “Οδηγός ανάλυσης κόστους οφέλους” - Flood CBA, EE.
  • Πίσω από τη μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, προσφύγων και μεταναστών, και του Αιγαίου σε υγρό νεκροταφείο βρίσκεται η άγρια πολιτική καταστολής και εγκλωβισμού της ΕΕ, με τις περιπολίες της Frontex, τους φράχτες, τις απελάσεις με fast track διαδικασίες και επαναπροωθήσεις, τον εγκλωβισμό στις πρώτες χώρες υποδοχής σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Πίσω από το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών βρίσκεται η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που έβγαλε στο δρόμο τους αγρότες από το Παρίσι και τις Βρυξέλλες μέχρι την Ελλάδα.
    • Την Κοινή Αγροτική Πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες και εκτινάσσει τις τιμές για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλος στην Ευρωβουλή.
  • Πίσω από την καταστροφή του περιβάλλοντος βρίσκονται οι κατευθύνσεις της ΕΕ της μούφας “πράσινης” πολιτικής, της διάλυσης της πυροπροστασίας, που επιτρέπει στους βιομήχανους να ρυπαίνουν αρκεί να πληρώνουν το χρηματιστήριο ρύπων της ΕΕ.
    • Η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές θεωρείται “πράσινη” πολιτική από την ΕΕ.
  • Πίσω από την ένταση της καταστολής βρίσκεται το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που εξισώνει τη ριζοσπαστικοποίηση με την τρομοκρατία, το δόγμα της ΕΕ ότι “ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές”.
    • Στην ΕΕ είναι νόμιμη η εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικού υλικού.
    • Σε 10 κράτη-μέλη της ΕΕ απαγορεύεται ο συνδικαλισμός.
  • Πίσω από τα πανάκριβα ενοίκια και τους πλειστηριασμούς βρίσκεται η ΕΕ των funds, των κορακιών που αρπάζουν τα σπίτια του λαού, υπερασπίζοντας τις τράπεζες και την κερδοφορία τους, την κλοπή της λαϊκής κατοικίας.

Quiz: Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι κατευθύνσεις της ΕΕ;

* Αν απάντησες τα κέρδη των λίγων έχεις καταλάβει πώς παίζεται το παιχνίδι…

Δραπετεύουμε από τη φυλακή των λαών! Μπαζώνουμε τη δολοφονική πολιτική της ΕΕ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία φυλακή των λαών που στηρίζει τους λίγους σε βάρος των πολλών. Η πολιτική της είναι αδίστακτη και γι’ αυτό είναι εγκληματική!

Τα εγκλήματα, όμως, δεν γίνονται χωρίς συνενόχους, χωρίς τη βοήθεια των κυβερνήσεων και την ταύτιση όλων των αστικών κομμάτων στις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα κόμματα -πλην ΚΚΕ- βάζουν την υπογραφή τους σε αποφάσεις που καθορίζουν αρνητικά τη ζωή και το μέλλον μας, αφού το 90% των νόμων που ψηφίζονται στην ελληνική Βουλή είναι ευρωπαϊκές οδηγίες!

Ήξερες ότι…

1. Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!
  2. Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών!
  3. Η Ελληνική Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54,3% των ψηφοφοριών!
  4. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών!

2. Η ΕΕ είναι το βασίλειο της διαφθοράς με 30.000 λομπίστες-εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων να γράφουν οι ίδιοι τις ευρωπαϊκές οδηγίες!

“Η ικανότητα των λόμπι να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας”, ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 15/12/2022 (είχε προηγηθεί το σκάνδαλο χρηματισμού με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, Qatargate)...

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Ελληνική Λύση το ΥΠΕΡψήφισαν!

9 Ιουνίου ψηφίζουμε ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

  1. Για να τιμωρήσουμε την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και τα κόμματα-συνενόχους.
  2. Για να κόψουμε τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα που υπερψηφίζουν στη Βουλή και την Ευρωβουλή την ίδια πολιτική.
  3. Γιατί είναι η μόνη ψήφος-απάντηση στην ακροδεξιά, που ενισχύεται, στηρίζεται και στηρίζει την πολιτική της ΕΕ σε βάρος των λαών, με κριτήριο τα κέρδη των ομίλων. Γιατί η ακροδεξιά ταΐζεται από τον αντικομμουνισμό που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ, από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η ακροδεξιά δεν εκφράζει κανέναν “αντισυστημισμό”, πρόκειται για πολιτικές δυνάμεις σάρκα από τη σάρκα του συστήματος.
  4. Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ θα κατατεθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την ενίσχυση των αγώνων των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων, των αγροτών.
  5. Γιατί είμαστε ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, των λόμπι, των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Είμαστε μαζί με τους λαούς που ξεσηκώνονται σε όλη την Ευρώπη γιατί τα προβλήματά μας είναι κοινά.
  6. Γιατί οι ευρωβουλευτές του KKE είναι η φωνή των πολλών, δεν έχουν δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Ξεχωρίζουν από το σωρό των celebrities, influencers και χειροκροτητών της ΕΕ, που συνωστίζονται στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων και πολλοί μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο. Από τους 19 ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων που εκλέχθηκαν στις προηγούμενες ευρωεκλογές 4 κατηγορούνται για σκάνδαλα και 9 άλλαξαν κόμμα! Και στο Ευρωκοινοβούλιο, ψηφίζεις ΚΚΕ και μένει ΚΚΕ!
  7. Γιατί σπάει την “ομερτά” της συναίνεσης και ταύτισης όλων των άλλων κομμάτων με την πολιτική που κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή!
  8. Γιατί θα δώσει μήνυμα μαχητική αισιοδοξίας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο…
  9. Γιατί παλεύει για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, με τους εργαζόμενους, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη της κοινωνικής ευημερίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, του Σοσιαλισμού!».

Δείτε την ανακοίνωση σε μορφή pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.