Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 181 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 32.975 νεκροί ➽ 75.577 τραυματίες ➽ Διαδοχικά φονικά χτυπήματα σε κομβόι της WCK ➽ Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις επιθέσεις και για τη συστηματική δολοφονία αμάχων ➽ Προκλητικό «ξέπλυμα» εγκλήματος από τις ΗΠΑ ➽ Το Ισραήλ δεν παραβίασε ποτέ το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο!

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις επιθέσεις στο κομβόι βοήθειας και τη συστηματική δολοφονία αμάχων

Το Ισραήλ δεν παραβίασε ποτέ το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο λέει η Ουάσιγκτον!

Πηγή φωτό: Associated Press

Πέμπτη 04/04/2024 - 10:42

Εν μέσω συνεχιζόμενων αντιδράσεων για τη φονική επίθεση του Ισραήλ την περασμένη Δευτέρα σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 εργαζομένων της ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK), εκ των οποίων τρεις Βρετανοί, ένας Αυστραλός, ένας Αμερικανο-καναδός, ένας Πολωνός και ένας Παλαιστίνιος, νέα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καταρρίπτουν τα περί «μη σκόπιμης» επίθεσης του ισραηλινού κατοχικού στρατού.

Οι σοροί των 6 ξένων εργαζομένων της οργάνωσης μεταφέρθηκαν χτες το μεσημέρι στην Αίγυπτο με τελικό προορισμό τις πατρίδες τους για την τελετή ταφής.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνέχισε και χτες με αμείωτη ένταση τις επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Μετά από 180 μέρες ισραηλινών επιθέσεων, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 32.975 και οι τραυματίες τους 75.577.

Διαδοχικά τα φονικά χτυπήματα στο κομβόι της WCK

Πηγή: Associated Press

Έρευνα του αραβικού δικτύου «Al Jazeera», χρησιμοποιώντας πληροφορίες δημόσιων πηγών, αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες από τον χώρο της επίθεσης, καθώς και χρονολόγηση γεγονότων, επισημαίνει ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε τρεις διαδοχικές φορές τα τρία φορτηγά του κομβόι της WCK (μία το καθένα), με βλήματα ειδικού διαμετρήματος που προκαλούν μεγάλες απώλειες σε περιορισμένους χώρους στόχων, με τις τρεις επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων.

Το κανάλι θυμίζει επίσης ότι οι υπεύθυνοι του κομβόι της ΜΚΟ είχαν εγκαίρως ενημερώσει τον ισραηλινό στρατό για τις κινήσεις τους και τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν και ότι μεταξύ των 7 υπαλλήλων που σκοτώθηκαν ήταν και 3 ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, επιφορτισμένοι να επικοινωνούν με τον ισραηλινό στρατό ακριβώς για να αποτρέψουν την επίθεση που τελικά έγινε σε βάρος τους. Επιπλέον, για να αποφευχθεί κάθε «παρεξήγηση», όλα τα οχήματα έφεραν στην οροφή τους ευκρινώς το λογότυπο της ΜΚΟ, σε μία περιοχή όπου ούτως ή άλλως κυκλοφορούσαν ελάχιστα οχήματα...

Αντίστοιχα, ο ιδρυτής της ΜΚΟ World Central Kitchen, Χοσέ Αντρές, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Reuters», τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν «συστηματικά, όχημα προς όχημα», τους εργαζόμενους της οργάνωσης.

Υπενθύμισε και αυτός ότι η WCK είχε ξεκάθαρη επικοινωνία με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος γνώριζε τις κινήσεις των εθελοντών. «Δεν ήταν μια κακιά στιγμή όπου "ωχ, ρίξαμε τη βόμβα σε λάθος μέρος"», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αντρές πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ίσως να εξαπέλυσαν περισσότερα από τρία πλήγματα στο κομβόι.

Σε ένα τέτοιο φόντο, κι ενώ η ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας είναι τεράστια, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι νυχτερινές κινήσεις εργαζομένων του οργανισμού στη Γάζα για τουλάχιστον 48 ώρες, ώστε να γίνει εκτίμηση σε θέματα ασφάλειας μετά τη δολοφονία των 7 υπαλλήλων της WCK.

Προκλητικό «ξέπλυμα» του ισραηλινού εγκλήματος από τις ΗΠΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι είναι «εξοργισμένος και λυπημένος» για την επίθεση στο κομβόι της WCK ζητώντας «γρήγορη έρευνα» και απόδοση ευθυνών, αλλά και δημοσιοποίηση των ευρημάτων.

«Πλήρη έρευνα», απόδοση ευθυνών και μέτρα για την προστασία των ανθρωπιστικών οργανώσεων ζήτησαν και άλλοι σύμμαχοι του Ισραήλ, όπως η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, ενώ ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντ. Τουσκ, ανέφερε πως τέτοιου είδους γεγονότα θέτουν «σε πολύ σκληρή δοκιμασία» τις σχέσεις με το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η Ουάσιγκτον έσπευσε να «ξεπλύνει» το Ισραήλ, όχι μόνο για την εγκληματική επίθεση στο κομβόι, αλλά συνολικά για τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας!

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι, σε δηλώσεις του, προχτές βράδυ, απέρριψε το ενδεχόμενο εσκεμμένης επίθεσης στο κομβόι φορτηγών της WCK, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο, ενώ είπε ξεδιάντροπα πως σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Ισραήλ ουδέποτε μέσα στους έξι μήνες του πολέμου στη Γάζα παραβίασε το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο!

«Δεν ξέρουν» τίποτα οι ΗΠΑ για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες αμάχους, για τα 1,8 εκατομμύρια βίαια εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, για τις εκατοντάδες ισραηλινές επιθέσεις σε νοσοκομεία, δομές Υγείας και ασθενοφόρα, για τη δολοφονία εκατοντάδων εργαζομένων σε οργανώσεις αρωγής, για τις επιθέσεις εναντίον πεινασμένων Παλαιστινίων σε χώρους διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και για όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου...

902 (Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», εφημερίδα «Ριζοσπάστης»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.