Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 203 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 35.000 νεκροί ➽ Μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το κύμα διαμαρτυρίας για τη στήριξη των ΗΠΑ στο μακελειό στη Γάζα ➽ Κύμα διαμαρτυριών από τους φοιτητές της Γαλλίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΗΠΑ

Μεγαλώνει το κύμα διαμαρτυρίας στα Πανεπιστήμια για τη στήριξη στο μακελειό στη Γάζα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με συνθήματα που καταδικάζουν την πολύπλευρη στήριξη των ΗΠΑ στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, όπως και τις πολύμορφες συναλλαγές των αμερικανικών πανεπιστημίων με μονοπώλια που θησαυρίζουν από το μακελειό, φοιτητές σε όλο και περισσότερες πολιτείες συνεχίζουν και επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κόντρα στην εντεινόμενη καταστολή και τις απειλές, χιλιάδες φοιτητές συμμετέχουν σε κατασκηνώσεις που οργανώνονται στους προαύλιους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προχωρούν σε αποχή από τα μαθήματά τους, διαδηλώνουν μέσα και έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις.

Στο Πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα, 28 διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες αφού αρνήθηκαν να σταματήσουν την κατάληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ καταγγελίες κάνουν λόγο και για χρήση λαστιχένιων σφαιρών.

Από την αστυνομική βία δεν ξέφυγε ούτε το διδακτικό προσωπικό. Σε βίντεο φαίνεται η αστυνομία να έχει συλλάβει την Noelle McAfee, πρόεδρο του τμήματος φιλοσοφίας του Emory.

Παρά την ένταση της καταστολής και την αστυνομοκρατία, οι κινητοποιήσεις εξαπλώνονται διαρκώς.

Καταυλισμός δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Northwestern κοντά στο Σικάγο, ενώ στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, οργανώσεις και φορείς δηλώνουν ότι θα κατασκηνώσουν μαζί με τους φοιτητές.

Στην πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον, φοιτητές των πανεπιστημίων «Georgetown», «George Washington» και «American University» προχώρησαν επίσης σε κινητοποιήσεις.

Το Πολιτειακό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Humboldt ανακοίνωσε ότι η πανεπιστημιούπολη του θα παραμείνει κλειστή μέχρι την επόμενη εβδομάδα, λόγω των διαδηλωτών που καταλαμβάνουν κτίρια.

Άλλες πανεπιστημιουπόλεις που είναι υπό κατάληψη είναι αυτές του Χάρβαρντ, του Μπράουν, του MIT και του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

902

Κύμα διαμαρτυριών από τους φοιτητές της Γαλλίας ενάντια στη σφαγή στη Γάζα

Το κύμα των κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από τις ΗΠΑ, εξαπλώνεται και στη Γαλλία.

Φοιτητές στο Παρίσι απέκλεισαν σήμερα την πρόσβαση στο φημισμένο πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών (Sciences Po), ζητώντας από το ίδρυμα να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ, σε μια διαμαρτυρία που απηχεί παρόμοιες διαδηλώσεις σε πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων, οι φοιτητές κρέμασαν παλαιστινιακές σημαίες από παράθυρα και πάνω από την είσοδο του κτιρίου. Αρκετοί φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα, την Κεφίγια, που έχει γίνει σύμβολο αλληλεγγύης στη Γάζα.

Στη Σορβόνη, η αστυνομία επιτέθηκε στους φοιτητές που διαδήλωναν μπροστά από το ιστορικό πανεπιστήμιο στο Παρίσι κατά της επίσκεψης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο ίδρυμα, καταγγέλλοντας τη γαλλική στήριξη στην ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.