Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ➽ 193 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Δύο ομαδικοί τάφοι που έφτιαξαν οι ισραηλινές δυνάμεις για να καλύψουν τα φρικιαστικά τους εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων, ανακαλύφθηκαν σήμερα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Διασώστες ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους στη βόρεια Γάζα

Δύο ομαδικοί τάφοι που έφτιαξαν οι ισραηλινές δυνάμεις για να καλύψουν τα φρικιαστικά τους εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων, ανακαλύφθηκαν σήμερα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πρώτος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας και ο δεύτερος βρέθηκε στην Μπέιτ Λαχίγια.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι στο αλ Σίφα οι διασώστες βρήκαν εννέα πτώματα, προτού σταματήσουν να σκάβουν, φοβούμενοι πυρά από τα ισραηλινά drones που αιωρούνταν από πάνω τους. Τα ακάλυπτα πτώματα δεν είχαν αποσυντεθεί πλήρως, γεγονός που έδειχνε ότι είχαν σκοτωθεί πρόσφατα. Μερικοί από τους ανθρώπους που είχαν σκοτωθεί και θαφτεί φαίνεται ότι ήταν ασθενείς στο νοσοκομείο και είχαν ιατρικούς επιδέσμους και καθετήρες συνδεδεμένους στο σώμα τους.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, ο ομαδικός τάφος περιλαμβάνει «πολλά πτώματα σε αποσύνθεση» που οι ισραηλινές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας στρατιωτικές μπουλντόζες, έθαψαν κάτω από τα ερείπια, προτού ολοκληρώσουν την επιδρομή τους στο ιατρικό συγκρότημα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Χαμάς κατήγγειλε τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου» στο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι η ανακάλυψη του ομαδικού τάφου δείχνει ότι δεν υπάρχουν «περιορισμοί» σε αυτό που είναι διατεθειμένες να κάνουν οι ισραηλινές δυνάμεις. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επιτεθεί και πολιορκήσει το νοσοκομείο πολλές φορές από τις 7 Οκτωβρίου, αφήνοντάς το σε μεγάλο βαθμό ερειπωμένο.

Στην Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Γάζα, ανακαλύφθηκε ένας ακόμη ομαδικός τάφος που περιείχε περίπου 20 πτώματα. Οι κάτοικοι είπαν ότι τα πτώματα ανήκουν στην οικογένεια Αλ-Ασάφ και ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εισβολής των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή πριν από τέσσερις μήνες.

(Πηγή: Al Jazeera, Quds, Middle East Eye)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.