Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 179 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ: Εκατοντάδες νεκρούς άφησε ο ισραηλινός στρατός μετά την αποχώρηση από το Νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Αλλά και νέα κτηνωδία ➽ Βομβάρδισαν και σκότωσαν εργαζόμενους ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Γάζα ➽ ΣΥΡΙΑ Δεκάδες νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ιρανικού προξενείου ➽ Για παραβίαση όλων των συνθηκών κάνει λόγο η Τεχεράνη ➽ VIDEO - Tweet - Φωτό

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΝΕΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ισραηλινός βομβαρδισμός σκότωσε εργαζόμενους ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Γάζα

Τρίτη 02/04/2024 - 09:21

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της κτηνωδίας του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα (βλ. κάτω), έρχεται στην επιφάνεια και νέο ισραηλινό έγκλημα, αυτή την φορά κατά ξένων υπηκόων μιας ΜΚΟ που διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας, πέντε εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK), ανάμεσά τους τέσσερις ξένοι, σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα σε απευθείας αεροπορικό πλήγμα εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν. Η αμερικανική ΜΚΟ World Central Kitchen συμμετέχει στην αποστολή βοήθειας διά θαλάσσης, μέσω Κύπρου, στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατασκευή προσωρινής αποβάθρας σε ακτή του παλαιστινιακού θύλακα για να καταστούν δυνατές οι εκφορτώσεις.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά και ισραηλινά ΜΜΕ, επρόκειτο για ανθρώπους από την Πολωνία, την Αυστραλία, τη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς και τον παλαιστίνιο οδηγό και διερμηνέα της ομάδας. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε σε νοσοκομείο στη Ντέιρ αλ Μπάλα πέντε πτώματα και τρία ξένα διαβατήρια πλάι τους. Βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς εικονίζει τη διακομιδή των πτωμάτων στο νοσοκομείο από τραυματιοφορείς.

«Πρόκειται για τραγωδία. Οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και οι άμαχοι δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος. Ουδέποτε», ανέφερε η ΜΚΟ μέσω X (του πρώην Twitter). Ο ιδρυτής της WCK, ο σεφ Χοσέ Αντρές, κάλεσε τον στρατό του να Ισραήλ να «σταματήσει τους σκοτωμούς χωρίς διάκριση».

Εκπρόσωπος της αυστραλιανής διπλωματίας δήλωσε πως «έχουμε πει με σαφήνεια πως είναι ανάγκη να προστατεύονται οι ζωές των αμάχων σε αυτόν τον πόλεμο. Έχουμε πει με απόλυτη σαφήνεια πως αναμένουμε οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γάζα να έχουν ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε «συντετριμμένος» για τους θανάτους σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας εργαζομένων της αμερικανικής ΜΚΟ World Central Kitchen. «Οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις πρέπει να προστατεύονται» καθώς «διανέμουν βοήθεια απελπιστικά απαραίτητη» και «παροτρύνουμε το Ισραήλ να διενεργήσει αμέσως έρευνα» για το συμβάν, ανέφερε μέσω X η εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Έιντριεν Γουότσον.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε μέσω Telegram πως «εξετάζει στο κορυφαίο επίπεδο το τραγικό συμβάν» για να «κατανοηθούν οι περιστάσεις» της επιδρομής και διαβεβαίωσε πως «εργάζεται σε στενό συντονισμό με τη WCK» για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», dpa)

902

*

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ

Εκατοντάδες νεκρούς άφησε ο ισραηλινός στρατός μετά την αποχώρηση από το Νοσοκομείο Αλ Σίφα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 01/04/2024 - 22:28

Αντιμέτωπος με ένα ακόμη φρικιαστικό έγκλημα του κράτους - δολοφόνου ήρθε ο Παλαιστινιακός λαός, μετά την λήξη της δεκαπενθήμερης πολιορκίας του ισραηλινού στρατού, στο Νοσοκομείο Aλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας.

Οι ισραηλινοί μακελάρηδες αποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς -ίσως πάνω από 300, ερείπια και την οσμή του θανάτου που έχει κατακλύσει την περιοχή. 

Στο ερειπωμένο Νοσοκομείο «κανείς δεν γλίτωσε», λέει ο επικεφαλής μιας ομάδας διασωστών, περιγράφοντας εικόνες, με «διασκορπισμένα πτώματα» στα χαλάσματα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν φρικτές εικόνες, καθώς τμήματα του κτιριακού συγκροτήματος πυρπολήθηκαν ή βομβαρδίστηκαν, ενώ δεκάδες πτώματα συνθλίφτηκαν από τα άρματα μάχης και τα στρατεύματα κατά την αποχώρησή τους.

«Δεκάδες πτώματα μαρτύρων, ορισμένα σε κατάσταση αποσύνθεσης, βρέθηκαν μέσα στο νοσοκομείο Σίφα και γύρω από αυτό», σημείωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς σε ανακοίνωσή του.

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, «έχει καταστραφεί ολοσχερώς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Φάρις Αφάνα, επικεφαλής ομάδας διασωστών. «Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις σφαγές αμάχων και παιδιών. Κανείς δεν γλίτωσε εδώ», είπε. 

Δημοσιογράφος που επικαλέστηκε το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε πρωτόγνωρες σκηνές στο εσωτερικό του κατεστραμμένου Νοσοκομείου που του θύμιζαν, όπως ανέφερε, «ταινία θρίλερ». 

Το αραβικό δίκτυο Al Jazeera επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσε πως μεταξύ των εκατοντάδων θυμάτων είναι και ολόκληρες οικογένειες που είχαν καταφύγει σε ορισμένους από τους χώρους του Νοσοκομείου μετά το διωγμό τους από άλλες συνοικίες της πόλης.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού κατηγόρησε τους μαχητές της Χαμάς πως κρύβονται μέσα σε νοσοκομεία, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την σφαγή, χαρακτηρίζοντας προκλητικά την επιχείρηση «ακριβείας»

Εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης περιορίστηκε να δηλώσει πως «εάν επαληθευτούν» οι πληροφορίες για τα πτώματα που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα, θα είναι «πολύ ανησυχητικές». 

Πάντως, οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίστηκαν σήμερα και σε άλλα Νοσοκομεία όπως το Αλ Ακσά, όπου ισραηλινό drone σκότωσε δύο αμάχους.

Η ισραηλινή Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για την απαγόρευση κάλυψης γεγονότων και μετάδοσης προγράμματος του καταριανού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στο Ισραήλ. Ο νόμος ψηφίστηκε με 70 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά και δίνει στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα να απαγορεύσει την προβολή περιεχομένων του τηλεοπτικού δικτύου που στοχοθετείται, αλλά και να κλείσει τα γραφεία του στο Ισραήλ.

902

*

ΣΥΡΙΑ

Δεκάδες νεκροί από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του Ιρανικού προξενείου – Για παραβίαση όλων των συνθηκών κάνει λόγο η Τεχεράνη

Πηγή: Associated Press

Τρίτη 02/04/2024 - 08:33

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ισραηλινό πλήγμα εναντίον του προξενικού τμήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, στο πλαίσιο νέας, σοβαρής κλιμάκωσης της μακροπρόθεσμης, γεωπολιτικής αντιπαράθεσης του Ισραήλ με το Ιράν, μόλις τρεις μέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που έκανε το κράτος - δολοφόνος την Παρασκευή 29 Μάρτη στην Ανατολική Συρία με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 42 ατόμων. Μεταξύ των νεκρών στην επίθεση στο ιρανικό προξενείο, είναι τουλάχιστον επτά μέλη της «Δύναμης Κουντς» των Φρουρών της Επανάστασης και δύο διοικητές των ειδικών δυνάμεων.

Από την πυραυλική επίθεση καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το προξενικό γραφείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κτίριο της ιρανικής πρεσβείας, στην πρόσοψη του οποίου υπάρχει ένα τεράστιο πορτρέτο του στρατηγού Σουλεϊμανί, αρχιτέκτονα των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή ο οποίος δολοφονήθηκε από αμερικανικό drone στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.

Πηγή: Associated Press

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι όσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα και γύρω από αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν σοβαρά.

Η πυροσβεστική και τα συνεργεία άμεσης επέμβασης συνεχίζουν την επιχείρηση για την ανάκτηση των σορών, την περίθαλψη των τραυματιών και την απομάκρυνση των ερειπίων.

Πηγή: Associated Press

Η Τεχεράνη καθιστά το Ισραήλ υπεύθυνο για τις συνέπειες που θα έχει η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, επικαλούμενα δηλώσεις τις οποίες έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του.

Το πλήγμα στο προξενείο του Ιράν συνιστά «παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ζητώντας να υπάρξει μια «σοβαρή απάντηση» εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Δαμασκό, Χοσεΐν Ακμπαρί, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα απαντήσει αποφασιστικά» στο πλήγμα. Το κτίριο «χτυπήθηκε από έξι πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από μαχητικά F-35», είπε σε δημοσιογράφους ο Ακμπαρί.

Οι ΗΠΑ «ενημέρωσαν απευθείας» το Ιράν πως δεν είχαν «καμιά ανάμιξη», ούτε διέθεταν ενημέρωση εκ των προτέρων, για την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, ο οποίος επικαλείται πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση.

Η Χεζμπολλάχ του Λιβάνου, προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί». Ένας υπήκοος Λιβάνου ήταν ανάμεσα στους τουλάχιστον 11 νεκρούς του πλήγματος αυτού.

(Με πληροφορίες από: SANA, ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.