Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 197 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 34.012 νεκροί ➽ 76.833 τραυματίες ➽ Θερίζουν η πείνα και η δίψα ➽ Το ανθρωποειδές Μπάιντεν δίνει το εκλεύθερο στον εβραιοναζί Νετανιάχου για γενικευμένο αιματοκύλισμα στη Ράφα, όπου βρίσκουν καταφύγιο περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι ➽ Video - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ξεπέρασαν τις 34.000 οι νεκροί - Ανησυχία για την προαναγγελθείσα εισβολή στη Ράφα

Φωτό αρχείου

Η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο, με τη στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ, συνεχίζεται ασταμάτητα, με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει σε ένα ακόμα θλιβερό ορόσημο, ξεπερνώντας τις 34.000. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 34.012 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 76.833 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 63 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Η ανησυχία εστιάζεται πλέον στην προαναγγελθείσα μαζική εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα, ειδικά μετά τα σενάρια που ήθελαν τις ΗΠΑ δίνουν το «πράσινο φως» για την επίθεση με αντάλλαγμα μία «ήπια» απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κινητικότητα σε αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Quds, επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας έπληξαν κατοικημένες περιοχές στην πόλη Ράφα, με αναφορές για απώλειες μεταξύ Παλαιστινίων αμάχων.

«Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με μεγάλη παρουσία άμαχου πληθυσμού θα είχε τρομερές συνέπειες για αυτόν τον πληθυσμό», δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ μπορεί να επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους στη Γάζα χωρίς μια μαζική εισβολή στη Ράφα

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν συμμετάσχει σε συζητήσεις για τη Ράφα με ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους μόλις αυτή την εβδομάδα και ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Θερίζουν η πείνα και η δίψα

Στη Ράφα έχουν καταφύγει πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, για να ξεφύγουν από τους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Μοναδική τους ελπίδα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες είναι η ανθρωπιστική βοήθεια, που το κράτος - δολοφόνος επιτρέπει με το «σταγονόμετρο». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άμαχοι να μαστίζονται από την πείνα. Ανταποκριτής του Al Jazeera στη Ράφα, ανέφερε πως την τελευταία εβδομάδα, υπήρξε «σημαντική αύξηση στο ποσό της βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας». Ωστόσο, είπε, αυτή η αυξημένη βοήθεια δεν είναι αρκετή με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), Philippe Lazzarini, δήλωσε ότι ο ανελέητος βομβαρδισμός και η «ανελέητη πολιορκία του Ισραήλ έχουν μεταμορφώσει τη Γάζα αγνώριστα», με μικρά παιδιά να πεθαίνουν από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Πλέον η κατάσταση είναι δραματική και αναφορικά με την ύδρευση. Το υπουργείο Ενημέρωσης της Γάζας ανέφερε ότι όλα τα πηγάδια νερού της πόλης της Γάζας είχαν σταματήσει να λειτουργούν πριν από δύο εβδομάδες. Τα πηγάδια δεν λειτουργούν πλέον κυρίως λόγω έλλειψης καυσίμων, τα οποία το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την είσοδο στη Λωρίδα από τότε που επέβαλε ολοκληρωτικό αποκλεισμό πριν από περισσότερους από έξι μήνες.

Η μοναδική μονάδα αφαλάτωσης της πόλης της Γάζας, περισσότερα από 40 πηγάδια νερού και τα δίκτυα ύδρευσης της πόλης έχουν καταστραφεί, ανέφερε το γραφείο.

Προειδοποίησε ότι η «κρίση» έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται και η ζήτηση για κατανάλωση νερού έχει επίσης αυξηθεί. «Ολόκληρη η πόλη ζει σε κατάσταση ακραίας δίψας», ανέφερε.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στρατού-εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

 

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί τους Παλαιστίνιους και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς και σύμφωνα με το Al Jazeera τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο, επρόκειτο για τέσσερις Παλαιστίνιους, μέλη της ταξιαρχίας Τουλκαρέμ, οργάνωσης μαχητών που αντιπαλεύει την ισραηλινή κατοχή.

Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη έχει επιδεινωθεί κατακόρυφα από τις 7 του Οκτώβρη, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εξαπολύουν καθημερινά επιδρομές, σκοτώνοντας, τραυματίζοντας και καταστρέφοντας. Ταυτόχρονα ομάδες ακροδεξιών εποίκων «συνδράμουν» το έργο του στρατού για την εκδίωξη των Παλαιστινίων και την κλοπή της γης τους. Η δράση αυτών των ακροδεξιών συμμοριών ανάγκασε ακόμη και τους προστάτες του κράτους-δολοφόνου να προσπαθήσουν να αποστασιοποιηθούν, επιβάλλοντας κυρώσεις. 

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στο Mount Hebron Fund και τον Shlom Asiraich, που συγκέντρωσαν χρήματα για τη στήριξη εποίκων που είχαν δολοφονήσει Παλαιστίνιους αμάχους και στον Ben-Zion Gopstein, ιδρυτή και ηγέτη της ακροδεξιάς, ρατσιστικής εβραϊκής οργάνωσης Lehava, η οποία έχει εμπλακεί σε βίαιες επιθέσεις σε Παλαιστίνιους.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χώρες μέλη της συμφώνησαν να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον τεσσάρων ατόμων και δύο οντοτήτων που συνδέονται με βίαιες ενέργειες Ισραηλινών εποίκων σε βάρος Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη.

Οι δύο οντότητες είναι η Lehava και η Hilltop Youth, που θεωρείται σκληροπυρηνική και εξτρεμιστική, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Κυρώσεις θα επιβληθούν στους δύο κορυφαίους εκπροσώπους της Hilltop Youth, τους Μέιρ Έτινγκερ και Ελισά Γερέντ. Αυτά τα πρόσωπα και οι οντότητες «ευθύνονται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των Παλαιστινίων» ανέφερε το Συμβούλιο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.