Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ➽ 17 Απρίλη ➽ Ημέρα των Παλαιστινίων Φυλακισμένων ➽ 9.000 φυλακίσεις από τέλος Γενάρη 2024 ➽ 460 παιδιά ➽ Ζήτω οι δίκαιοι αγώνες του λαού της Παλαιστίνης ➽ Ως τη νίκη!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα

Τηλ .: 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.com Web: www.eedda.gr

17 Απρίλη

Ημέρα των Παλαιστινίων Φυλακισμένων

Εν μέσω των συνεχιζόμενων βάρβαρων επιθέσεων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενάντια στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας αλλά και της Δυτικής Όχθης, που έχουν πάρει πια χαρακτηριστικά γενοκτονίας, τιμάται και φέτος η Ημέρα των Παλαιστινίων Φυλακισμένων. Η επέτειος αυτή γιορτάζεται από το 1974 κάθε χρόνο στις 17 Απρίλη όχι μόνο για να τιμήσει τους Παλαιστίνιους που φυλακίζονται εξαιτίας των πολύχρονων αγώνων τους ενάντια στην κατοχή από το στρατοκρατικό Ισραήλ, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αριθμός των φυλακισμένων Παλαιστινίων στις ισραηλινές φυλακές αυξήθηκε κατακόρυφα ανεβάζοντας τον αριθμό αυτό σε 9.000 από το τέλος Γενάρη. Από αυτούς 2.000-3.000 ήταν κάτοικοι της Γάζας, ενώ σε διάστημα πέντε μηνών τα φυλακισμένα παιδιά έφτασαν τα 460. Επιπλέον, έγινε εντονότερη και η βία στην οποία υποβάλλονται, οι απαγορεύσεις επισκέψεων από τους γονείς ή τους δικηγόρους τους, ως τον ξυλοδαρμό και την ασιτία αλλά και τις κάθε είδους σεξουαλικές επιθέσεις σε περιπτώσεις φυλακισμένων γυναικών.

Όμως, παρ’ όλα όσα συμβαίνουν μέσα στις ισραηλινές φυλακές, η ανείπωτη ισραηλινή βία ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης τους τελευταίους αυτούς έξι μήνες, κάνει να μοιάζει εξωπραγματικό το γεγονός ότι κάθε Παλαιστίνιος έγκλειστος στις ισραηλινές φυλακές λογίζεται πιο ασφαλής από εκείνους που «ζουν» έξω από αυτές.

Ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει μια πραγματική γενοκτονία, για την οποία είναι συνυπεύθυνοι όλοι οι ιμπεριαλιστές. Πρώτα οι ΗΠΑ που υποκριτικά θρηνούν για τα θύματα αλλά συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ με τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, δίνοντας συγχρόνως το πράσινο φως για το επόμενο στάδιο, την ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση που από τη μεριά της, υποκριτικά κρατά στάση «ουδετερότητας», προσμετρώντας τα οφέλη που θα προκύψουν από τον απάνθρωπο αυτό πόλεμο. Αλλά και ο ΟΗΕ που αργοπορημένα ευαισθητοποιήθηκε και απαίτησε να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του για το Παλαιστινιακό, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με εκείνη όλων των προοδευτικών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που διαδηλώνουν μαζικά και μαχητικά για τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού. Καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστές για την άμεση ή έμμεση εμπλοκή τους στο δολοφονικό αυτό πόλεμο που συνεχίζεται. Απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να αφουγκραστεί τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, που επιθυμεί να επικρατήσει η ειρήνη και δικαιοσύνη για όλους τους λαούς της γης. Καλεί τον ελληνικό λαό σε συστράτευση με όλες τις οργανώσεις που παλεύουν αποφασιστικά και αταλάντευτα για τα δίκαια των αγωνιζόμενων λαών ως την τελική τους νίκη. Διατρανώνει τη θέλησή της να σταθεί στο πλευρό του μαχόμενου παλαιστινιακού λαού ώσπου να πραγματωθεί η δίκαιη απαίτησή του για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ, και για να αποκτήσει μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη και θα είναι ο τελικός νικητής αυτού του αγώνα.

Ζήτω οι δίκαιοι αγώνες του λαού της Παλαιστίνης

Ως τη νίκη!

Αθήνα, 15 Απρίλη 2024

GREEK COMMITTEE FOR INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)

54 Menandrou Str., 10431 Athens, Greece

Tel.: +30 210 3813052 E-mail: eeddaathens@gmail.comWeb: www.eedda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.