Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ζεστή και συγκινητική υποδοχή στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ ➽ Συμμετέχουν: Ζήσης Λυμπερίδης, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, Κώστας Γουλιάμος ➽ VIDEO - Φωτό

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΗΠΑ

Ζεστή και συγκινητική υποδοχή στον Δ. Κουτσούμπα στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται τον Καναδά και τις ΗΠΑ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετέχουν ακόμη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και ο Κώστας Γουλιάμος, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκαν οι Δρ. Γεώργος Τσούκας, πρόεδρος και η Λώρη Κεζά, εκπρόσωπος του ΔΣ της κοινότητας.


Ξενάγησαν τον ΓΓ της ΚΕ στους χώρους της κοινότητας και τον ενημέρωσαν για την πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσει η κοινότητα των Ελλήνων που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες άτομα, αλλά και για τις μεγάλες οικονομικές και άλλες δυσκολίες για τη διατήρηση αυτής της δραστηριότητας και ειδικά των σχολείων της κοινότητας.

«Θέλουμε λίγο το ενδιαφέρον από το ελληνικό κράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, ενώ σημαντικό θέμα που αναδείχτηκε επίσης ήταν οι δυσκολίες σε σχέση με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, ζητήματα που το ΚΚΕ είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή και που ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως θα μεταφέρει ξανά στη συνάντηση του αργότερα με την Ελληνίδα πρόξενο.

 

Ο Δ. Κουτσούμπας πρόσφερε στον πρόεδρο της κοινότητας «κάτι από τη σύγχρονη Ελλάδα», την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» για τον αξέχαστο σύνθετη Θάνο Μικρούτσικο, ενώ υπέγραψε και στο βιβλίο επισκεπτών.

Αμέσως μετά ακολούθησε μια μοναδική ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που ετοίμασαν για τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ οι υπεύθυνοι του ελληνικού σχολείου «Σωκράτης - Δημοσθένης» με τους μαθητές να ενημερώνουν τον Δ. Κουτσούμπα για το σχολείο και το Μόντρεαλ, να τραγουδάνε και να χαρίζουν δημιουργίες τους στον Δ. Κουτσούμπα.



Από τους υπεύθυνους του σχολείου, τον ΓΓ της ΚΕ υποδέχτηκαν οι Ειρήνη Τουρκομανώλη, διευθύντρια του «Σωκράτη 2», η Γεωργία Τσάκαλη, γενική διευθύντρια του σχολείου «Σωκράτης - Δημοσθένης», η Ελένη Τουρκοχωρίτη, δασκάλα των τάξεων 4-5-6 του «Σωκράτης 2», που τον ενημέρωσαν για την δραστηριότητα του σχολείου. 

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τους ευχαρίστησε για την ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή και τους ευχήθηκε λέγοντας τους:

«Καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς, στην οικογένειά σας, στις σπουδές σας πρώτα από όλα, σε αυτά που θέλει ο καθένας και η καθεμιά να κάνει στη ζωή του, το επάγγελμα που θέλει, την επιστήμη που θέλει να ακολουθήσει, έτσι ώστε να γίνετε πραγματικά χρήσιμοι άνθρωποι για την κοινωνία, κυρίως για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, για τους εργαζόμενους, για τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους με αναπηρίες, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Κι αυτό μακριά από φαινόμενα που, όπως ξέρετε, δυστυχώς υπάρχουν στην εποχή μας, τα συναντάμε και στην Ευρώπη, όπως φαινόμενα ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, διώξεων ενάντια στη διαφορετική άποψη και αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι η κοινωνία, για το πώς πρέπει να είναι η ζωή. Σε αυτά να είστε μαχητές, να είστε αγωνιστές και αγωνίστριες, να τα παλεύετε, να μην υποχωρείτε, να μην υποκύπτετε σε οποιεσδήποτε πιέσεις, αλλά να ανοίγετε καινούριους δρόμους και στο μυαλό και στη ζωή και στην κοινωνία με τον αγώνα σας και τον προσωπικό και τον συλλογικό».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.