Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 185 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 33.175 νεκροί ➽ 75.815 τραυματίες ➽ Το Ισραήλ απέσυρε τα στρατεύματα του από την Χαν Γιουνίς, αφήνοντας μόνο ερείπια ➽ Τρεις νεκροί από επιδρομή κράτους-δολοφόνου στον νότιο Λίβανο ➽ VIDEO

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Το Ισραήλ απέσυρε τα στρατεύματα του από την Χαν Γιουνίς, αφήνοντας μόνο ερείπια

Πηγή φωτό: Associated Press

Κυριακή 07/04/2024 - 18:20

Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε σήμερα μεγάλο μέρος των χερσαίων στρατευμάτων του από την πόλη Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας, αφού ολοκλήρωσε το δολοφονικό του έργο εκεί και προετοιμάζει τις επόμενες σφαγές. Στην πόλη έχουν μείνει μόνο ερείπια, αφού ολόκληρες συνοικίες εξαφανίστηκαν από τον χάρτη. 

«Η 98η μεραρχία καταδρομέων του ισραηλινού στρατού τελείωσε την αποστολή της στη Χαν Γιουνίς. Η μεραρχία αποχώρησε από τη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου (...) να προετοιμαστεί για μελλοντικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο στρατός.

Επίσης, ανακοίνωσε πως «μια σημαντική δύναμη της οποίας ηγείται η 162η μεραρχία και η ταξιαρχία Nahal συνεχίζει να επιχειρεί στη Λωρίδα της Γάζας».

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz έγραψε ότι η απόσυρση του πεζικού από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας οφείλεται στο γεγονός ότι ο στρατός έχει πετύχει εκεί τους στόχους, καθώς  «η 98η μεραρχία διέλυσε τις ταξιαρχίες της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς και σκότωσε χιλιάδες μέλη της». 

Το ερώτημα είναι εάν αυτή η απόσυρση θα καθυστερήσει ή θα επηρεάσει κάπως την εδώ και καιρό επαπειλούμενη εισβολή στην πόλη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου εκτίμησε σήμερα ότι η απόσυρση από το νότιο τμήμα της Γάζας, την οποία ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, είναι πιθανόν απλά μια περίοδος «ανάπαυσης» για τα στρατεύματά του. «Σύμφωνα με όσα κατανοούμε και βάσει των δημοσίων ανακοινώσεων τους, πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα διάστημα ανάπαυσης και ανεφοδιασμού για αυτά τα στρατεύματα, που βρίσκονται στο πεδίο εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε πως η ισραηλινή απόσυρση «δεν είναι απαραίτητα» ενδεικτική μιας «νέας επερχόμενης επιχείρησης για αυτά τα στρατεύματα».

Τουλάχιστον 33.175 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα από τις απάνθρωπες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Al Jazeera)

902

Τρεις νεκροί από επιδρομή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Πηγή: Associated Press

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό Ας Σουλτανία του νότιου Λιβάνου, με το κράτος - δολοφόνο να εντείνει την επιθετικότητά του με κίνδυνο να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή, στην οποία εκδηλώνονται οξύτατοι ανταγωνισμοί. 

Η επιδρομή καταγράφεται την επομένη της ανακοίνωσης του ισραηλινού στρατού πως ολοκλήρωσε «νέα φάση» των προετοιμασιών του για «πόλεμο» στα σύνορα με τον Λίβανο, για να περάσει «από την άμυνα στην επίθεση».

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και αξιωματικός της επίλεκτης δύναμης Αρ Ραντουάν της Χεζμπολάχ.

Πάνω από 360 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και τουλάχιστον 70 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τις επιδρομές στο έδαφος του Λιβάνου τους τελευταίους έξι μήνες. Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 18 άνθρωποι, δέκα στρατιώτες και οκτώ άμαχοι, με βάση καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.