Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Παλαιστίνη: Οι κατά συρροήν ιουδαιοναζί δολοφόνοι δρουν ανενόχλητοι — Πάνω από 350 συλλήψεις στο τέμενος Αλ Ακσά (VIDEO - Tweet - ΦΩΤΟ)

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Η «συνοριακή αστυνομία» έκανε πάνω από 350 συλλήψεις Παλαιστινίων στο τέμενος Αλ Ακσά

Τετάρτη 05/04/2023 - 10:33

Τη σύλληψη 350 Παλαιστινίων στο τέμενος Αλ Ακσά στην ανατολική Ιερουσαλήμ (βλ. κάτω) ανακοίνωσε η διαβόητη «συνοριακή αστυνομία» που δρα στα υπό κατοχή παλαιστινιακά εδάφη.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί, δείχνουν τους πάνοπλους Ισραηλινούς να χτυπούν αλύπητα τους Παλαιστίνιους μέσα στο τέμενος.

Η «συνοριακή αστυνομία» χαρακτηρίζει τους Παλαιστίνιους που βρίσκονταν στον χώρο του Αλ Ακσά για να προσευχηθούν ως «ταραξίες», ενώ η εισβολή των πάνοπλων αστυνομικών προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των Παλαιστινίων που αντέδρασαν πετώντας πέτρες προς τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το Αλ Ακσά βρίσκεται στην πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο λατρείας του Ισλάμ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της ιερής πόλης που κατέχει και έχει προσαρτήσει το Ισραήλ. Βρίσκεται σε αυτό που οι Εβραίοι ονομάζουν Όρος του Ναού, που θεωρείται ο ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού. Τα επεισόδια καταγράφονται τον μήνα του Ραμαζανιού κι ενώ οι Εβραίοι από απόψε εορτάζουν το Πάσχα.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902, Πηγή φωτό: Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Με επέμβαση στο τέμενος Αλ Ακσά και αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα κλιμακώνεται η ισραηλινή επιθετικότητα

Τετάρτη 05/04/2023 - 08:20

Στο κόκκινο και πάλι η ένταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να κλιμακώνει επικίνδυνα την επιθετικότητά του κατά των Παλαιστινίων.

Η διαβόητη «συνοριακή αστυνομία» που δρα στα υπό κατοχή παλαιστινιακά εδάφη, ανακοίνωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη πως επενέβη στο εσωτερικό του ισλαμικού τεμένους Αλ Ακσά, στην παλιά πόλη της ανατολικής Ιερουσαλήμ, με το πρόσχημα της ύπαρξης «ταραχοποιών», εν μέσω Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν, οι πάνοπλοι Ισραηλινοί αστυνομικοί συνέλαβαν τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιους μέσα στην πλατεία του τεμένους, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι. Κατά την ίδια πηγή, εμποδίστηκαν τραυματιοφορείς να μπουν στο ισλαμικό τέμενος.

Το Αλ Ακσά βρίσκεται στην πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο λατρείας του Ισλάμ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της ιερής πόλης που κατέχει κι έχει προσαρτήσει το Ισραήλ. Βρίσκεται σε αυτό που οι Εβραίοι ονομάζουν Όρος του Ναού, που θεωρείται ο ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού.

Τα επεισόδια καταγράφονται τον μήνα του Ραμαζανιού κι ενώ οι Εβραίοι από απόψε εορτάζουν το Πάσχα.

Καταγγέλλοντας «έγκλημα άνευ προηγουμένου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, κάλεσε τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης να «πάνε μαζικά στο ισλαμικό τέμενος Αλ Ακσά για να το υπερασπιστούν».

Ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε πως «προειδοποιούμε τη δύναμη κατοχής (σ.σ. το Ισραήλ) να μην ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές στους ιερούς τόπους, διότι θα οδηγήσει σε μεγάλη έκρηξη».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου από την πλευρά του κάλεσε να σταματήσει αμέσως η «επίθεση» του Ισραήλ εναντίον πιστών στο Αλ Ακσά.

Λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η είδηση πως ξέσπασαν επεισόδια στον χώρο λατρείας, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στον παλαιστινιακό θύλακα, μέσα στη νύχτα βγήκαν στους δρόμους δεκάδες διαδηλωτές, που έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και άλλα αντικείμενα. «Ορκιζόμαστε να υπερασπίσουμε και να προστατεύσουμε το Αλ Ακσά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Το Ισραήλ απάντησε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων, η επιδρομή βρίσκεται σε εξέλιξη.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

902, Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.