Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ! — Δημήτρης Κουτσούμπας: Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι το νέο, το αισιόδοξο, το ανατρεπτικό μήνυμα (VIDEO) — Κυριάκος: Προκήρυξη εκλογών με το εκβιαστικό δίλημμα της σταθερότητας για την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ο λαός μπορεί να κάνει την έκπληξη, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ (VIDEO)

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ το αισιόδοξο και το ανατρεπτικό μήνυμα των εκλογών

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών:

«Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι το νέο, το αισιόδοξο, το ανατρεπτικό μήνυμα που μπορεί να αναδείξει η λαϊκή ψήφος στις 21 Μαΐου. Απέναντι στις παλιές, γνωστές και χρεοκοπημένες συνταγές των άλλων κομμάτων, απέναντι στα ψεύτικα διλήμματα και πάνω απ’ όλα απέναντι στο κοινό τους αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει όποια κυβέρνηση προκύψει, η διαφορά από τον λαό μπορεί να γίνει. Και αυτή είναι να βρεθεί όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ. Ο λαός μπορεί να κάνει την έκπληξη, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

902

*

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ζητούμενο η σταθερότητα για την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Με το εκβιαστικό δίλημμα περί σταθερότητας για την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής συνόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου. Νωρίτερα συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ζήτησε διάλυση της Βουλής κι προσφυγή στις κάλπες. 

Ισχυρίστηκε πως οι εξελίξεις «επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας». Εμφανίζοντας σαν εθνικό στόχο την ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για απρόσκοπτη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής υποστήριξε ότι «η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα και η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα. Άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.