Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Αλοζανφάν! Ογκώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο του Μακρόν (6/4/2023, VIDEO - Φωτό - Tweet)

ΓΑΛΛΙΑ

Νέα απεργιακή μάχη ενάντια στην αντιασφαλιστική επέλαση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Φωτό: Γιγαντοπανό στην Αψίδα του Θριάμβου

Νέα -11η κατά σειρά- απεργιακή μάχη συνδικάτων και εργαζομένων ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης Μακρόν.

Με απεργίες σε κλάδους, αποκλεισμούς βιομηχανικών ζωνών, λιμανιών και μεγάλων οδικών αξόνων, ανάρτηση γιγαντοπανό και άλλες πρωτοβουλίες, στέλνουν μήνυμα αντοχής και αποφασιστικότητας. Συνεχίζουν την πάλη  απέναντι στην καταστολή και το σκηνικό «κοινωνικού διαλόγου» που επιχειρεί να «αναστήσει» η κυβέρνηση.

Περισσότερα από πενήντα δεξαμενόπλοια έχουν εγκλωβιστεί στον κόλπο του Fos-sur-Mer (στην ευρύτερη περιοχή της Μασσαλίας) μετά από απεργίες των λιμενεργατών και των εργαζομένων στους τερματικούς σταθμούς LNG.

Από χτες το πρωί παραμένει αποκλεισμένη η σημαντική βιομηχανική ζώνη της Χάβρης, από διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει τις γέφυρες που οδηγούν σε αυτή.

Νέο μπλόκο στήθηκε χτες από διαδηλωτές στον περιφερειακό δρόμο του Παρισιού.

Στο Παρίσι, επίσης, κρεμάστηκε γιγαντοπανό στην Αψίδα του Θριάμβου, ενάντια στην αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού, οι εργαζόμενοι έχουν μπλοκάρει τον τερματικό σταθμό 1.

Ακόμη, διαδηλωτές μπήκαν στο δημαρχείο του 9ου Διαμερίσματος του Παρισιού, του οποίου η δήμαρχος -προερχόμενη από το κόμμα του Μακρόν- είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να «καλέσει τον στρατό να καθαρίσει τους δρόμους» μετά την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Η ίδια αγωνιστική πίεση ακυρώνει την προσπάθεια της γαλλικής κυβέρνησης να εκτονώσει την εργατική - λαϊκή αγανάκτηση μέσα από στημένους «κοινωνικούς διαλόγους». Η χτεσινή συνάντηση ανάμεσα στη Γαλλίδα πρωθυπουργό, Ελιζαμπέτ Μπορν, και τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων έληξε σε λιγότερο από μία ώρα, καθώς η Μπορν αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου...

902, Πηγή φωτό: Associated Press

*

Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο

Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, πραγματοποιούνται σήμερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σε όλη την χώρα, της 11ης κατά σειρά απεργιακής μάχης ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο.

Στο Παρίσι οι διαδηλωτές κατέλαβαν τα γραφεία της Black Rock, της χρηματιστηριακής εταιρείας που θα αναλάβει το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, όπως προβλέπεται μεταξύ άλλων στον αντιασφαλιστικό νόμο.

Στην πόλη Ρεν, έγινε μαζική και μαχητική διαδήλωση, παρά την βροχή.

Για ακόμη μια φορά, οι δρόμοι της Νάντης πλημμύρισαν από κόσμο.

Στη Μασσαλία 170.000 εργαζόμενοι βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους της πόλης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια της Total Energies, στη Νορμανδία, σημείωσαν μια νίκη, καθώς το δικαστήριο της Ρουέν αποφάσισε υπέρ της FNIC CGT, η οποία είχε καταθέσει αίτηση κατά της επίταξης από το κράτος των εργαζομένων στο διυλιστήριο. Το κράτος καταδικάζεται και η εντολή επίταξης αναστέλλεται.

902, Πηγή φωτό: Associated Press

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.