Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑΝΔΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ: Περιστέρι, Πάτρα, Καισαριανή - Η ισχύς εν τη ενώσει για τη διάλυση του λαού — Ηλίας Σταμέλος: Η Καισαριανή των αγωνιστικών παραδόσεων μπορεί να αλλάξει σελίδα! Επειδή ο Καισαριανιώτης δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ

Και στην Καισαριανή μαζί για τον δήμο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ!

Κυριακή 23/04/2023 - 09:49

Κοινή κάθοδο στην Καισαριανή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς οι μέχρι τώρα δημοτικές τους παρατάξεις τα βρήκαν και δημιούργησαν μια νέα παράταξη με το όνομα «Ενωμένη Καισαριανή» ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη. Πρόκειται για άλλη μία σύγκλιση, όπως πρόσφατα έγινε στο Περιστέρι, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη που στηρίζεται επίσημα από τη ΝΔ και τμήμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ! Κι όλα αυτά όταν στην Πάτρα οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν το ενδεχόμενο μιας κοινής στήριξης υποψήφιου δημάρχου κατά του Κώστα Πελετίδη, που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ. Είναι προφανές ότι με ευκολία τα βρίσκουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ...

Σε δήλωσή του ο Ηλίας Σταμέλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής, μεταξύ άλλων σημειώνει πως «αυτά τα εκλογομαγειρέματα ήταν γνωστά στην πόλη εδώ και καιρό, όπως και οι διεργασίες για τη μοιρασιά των θώκων, τα χρίσματα και τα δαχτυλίδια».

Αναλυτικά:

Την Μ. Πέμπτη όχι δύο, αλλά τρεις δημοτικές παρατάξεις (η παράταξη του νυν δημάρχου και εκλεκτού της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Τζήμερου, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» και αυτή του τέως δημάρχου του ΠΑΣΟΚ «Καισαριανή-Δημιουργία» εξαφανισμένη για 4 χρόνια, που πλέον έχει επικεφαλής την κόρη του), ανήγγειλαν ότι φτιάχνουν μια νέα παράταξη, την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ». Αυτά τα εκλογομαγειρέματα ήταν γνωστά στην πόλη εδώ και καιρό, όπως και οι διεργασίες για τη μοιρασιά των θώκων, τα χρίσματα και τα δαχτυλίδια.

Στην ανακοίνωση της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής» του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα διαβάζουμε: «Με αφετηρία το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Βοσκόπουλου, με παρακαταθήκη την ιστορική διαδρομή και την εμπειρία της "Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής" καθώς και την εικοσαετή πορεία προσφοράς της "Καισαριανής Δημιουργίας"... ενώνουμε τις δυνάμεις μας...».

Επειδή ο Καισαριανιώτης δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου, ας παραθέσουμε ενδεικτικά μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΣΠΚ τι έλεγε τα τελευταία χρόνια για «το σημαντικό έργο», που τώρα πιστώνει στη δημοτική αρχή του Χρήστου Βοσκόπουλου.

30/5/2021: «η Πόλη έχει προβλήματα… τα κλαδιά των δέντρων... η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και ακόμα δεν... τα σχολεία... οι ελεύθεροι χώροι της πόλης... Ο δήμαρχος εγκλωβισμένος στην επικοινωνιακή του στρατηγική, επιλέγοντας αμέτρητες φωτογραφίες με υπουργούς και βουλευτές... αγνοεί επιδεικτικά την δύσκολη καθημερινότητα του πολίτη...» και «δεν θα ανεχτούμε η διοίκηση του κου Βοσκόπουλου να πραγματώνει την πολιτική της ΝΔ...».

23/10/2022: «Η δημοτική αρχή τα τρία χρόνια που διοικούν είναι σχολιαστές... δεν έχει να προβάλει κανένα θετικό έργο από τη διοίκησή της...»

Αναφορικά δε με τον δήμαρχο, που τώρα βλέπουν στο πρόσωπό του τον εταίρο τους στη «συλλογικότητα και την υπηρέτηση των συμφερόντων της Καισαριανής»,

Στις 14/12/2020 με επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΣΠΚ αναφωνούσε για το ότι ο δήμαρχος «πλήττει τις δημοκρατικές μας αρχές και αξίες...». Στις 30/5/2021 τον κατήγγειλε για «λογική του τσαμπουκά, του εκφοβισμού, των ειρωνειών και της υποτίμησης» που «δεν έχουν χώρο στην Καισαριανή της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού και της συντροφικότητας»! και στις 25/2/2022 του απέδιδε προσωπικές φιλοδοξίες: «Εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά, δεν παλεύουμε για την προσωπική μας ανάδειξη. Δεν υπολογίζουμε ψήφους και συμμαχίες...». Ενώ στις 17/7/2022 η ΣΠΚ έσκιζε τα ιμάτιά της τονίζοντας «δεν ανεχόμαστε πατερναλιστικές, σεξιστικές και “βαριάς αντρίλας” συμπεριφορές από τον κ. Βοσκόπουλο», και ως εκ τούτου υποσχόταν στους ανθρώπους που την πίστευαν: «Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, η Νίκη στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Η ΣΠΚ να γίνει η Ηγετική και η Ηγεμονική δύναμη της πόλης μας… για τη μεγάλη αλλαγή».

Βεβαίως δεν αναζητούμε καμία χαμένη τιμή της ηγετικής ομάδας της ΣΠΚ ή του νυν και του τέως δημάρχου. Η πολιτική σύγκλιση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα ζητήματα είναι πασιφανής και τοπικά και είναι αυτή που απορρίπτει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του Καισαριανιώτικου λαού. Εξάλλου ήταν ώρα! Ο αρραβώνας κράτησε πολύ, από τις προηγούμενες εκλογές. Στην «προίκα» τα σπάγανε, κοινό σπίτι βρήκανε, «παπά» έχουν και ο «γαμήλιος χορός» της κωλοτούμπας του είναι γνωστός από τα πολιτικά τους DNA.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουμε να πούμε προς το παρόν:

Η Καισαριανή των αγωνιστικών παραδόσεων μπορεί να αλλάξει σελίδα!

«ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.