Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΝΔΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ: Νέα Δειμοκρατία, ΣφΥΡΙΖΑ αδιάφορα για τα μνημόνια, Δύο Κινήματα σε συσκευασία (παλαιά) του ενός και οι χαοτικές διαφορές τους — ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αντιγράφει ποιον! — «Κληρονομιά» του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιλαϊκές του επιδόσεις το 2019-2023 - #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ!

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αντιγράφει ποιον!

«Ο Μητσοτάκης ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ» και «ο Τσίπρας αντιγράφει τον πρωθυπουργό».

Αυτές τις αλληλοκατηγορίες, μαζί με αιχμές για το ποιανού το πρόγραμμα είναι «κοστολογημένο» και έχει την έγκριση της ΕΕ, αντάλλαξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, «καρφώνοντας» ότι τα προγράμματά τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, αφού και οι δύο «ξεπατικώνουν» τη στρατηγική του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.

 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προεκλογικές υποσχέσεις στον «αέρα» και το μαύρο άσπρο

Σε σχόλιό του για το πρόγραμμα της ΝΔ που εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός έκανε το "μαύρο" "άσπρο", εμφανίζοντας τη μείωση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος σαν "αύξηση" και τη μιζέρια που φέρνει η καπιταλιστική ανάπτυξη για τον λαό ως "βελτίωση".

Οι προεκλογικές υποσχέσεις στον αέρα, χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για αυξήσεις στους μισθούς, δεν ξεγελούν. Η πραγματικότητα είναι ότι το εργατικό - λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται στο έδαφος των αυξήσεων των τιμών σε Ενέργεια, τρόφιμα, στέγαση και σε μια σειρά άλλα προϊόντα που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες. Πάνω σ' αυτό το έδαφος, οι όποιες υποσχέσεις για αυξήσεις δεν θα καλύψουν τις μεγάλες απώλειες ούτε θα δώσουν τη δυνατότητα για αξιοπρεπή ζωή με βάση τις ανάγκες.

Παράλληλα, η επαναφορά της δημοσιονομικής πειθαρχίας που απαιτεί η ΕΕ, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και ο στόχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης για το επόμενο διάστημα, νομοτελειακά οδηγούν σε αυξήσεις των φόρων για να επιτευχθούν τα "ματωμένα" πλεονάσματα, ενώ η νέα οικονομική κρίση φαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά. Ολα αυτά αποτελούν παράγοντες που θα φέρουν ακόμα σκληρότερα μέτρα, ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί. Γι' αυτό χρειάζεται να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του με δυνατό το ΚΚΕ».

 

Έτσι, ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον «ΑΝΤ1» είπε ότι «ο Μητσοτάκης προσπάθησε να ντυθεί ΣΥΡΙΖΑ» και, απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός έκλεψε ιδέες από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Μια φορά υποκλοπέας, για πάντα υποκλοπέας».

Ανταπαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «βλέπω μια μεγάλη αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το πρόγραμμα της ΝΔ (...)Βλέπω το ακριβώς αντίθετο, βλέπω τον κ. Τσίπρα να αντιγράφει τον κ. Μητσοτάκη. Έχει υιοθετήσει αυτολεξεί συνθήματα και μηνύματα του κ. Μητσοτάκη τα οποία χρησιμοποιεί ο ίδιος εδώ και μήνες», κατηγορώντας τον ότι κάνει «mirroring» (αντιγραφή, καθρέφτισμα).

Όλα αυτά, να φανταστεί κανείς, τα έλεγαν με αφορμή το πρόγραμμα που παρουσίασε την Τετάρτη η ΝΔ και το οποίο αποτελεί έναν πραγματικό καθρέφτη των «θέλω» του κεφαλαίου, που τσακίζουν τον λαό:

  • Προβλέπει μέτρα όπως παραπέρα μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών για την εργοδοσία, φοροαπαλλαγές «με ουρά» αλλά και «λεφτά με ουρά» από το Ταμείο Ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους, με στόχο να αυξηθούν οι επενδύσεις «τουλάχιστον κατά 70%» και τον λαό να πληρώνει τοις μετρητοίς για τα δάνεια και με νέα βάρβαρα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα», όπως η επιτάχυνση των πλειστηριασμών.
  • Παρουσιάζει ως «απόλυτη προτεραιότητα» την πολιτική της «πράσινης» μετάβασης, της «απελευθέρωσης» - παραπέρα εμπορευματοποίησης σε μια σειρά τομείς, σηματοδοτώντας νέες μεγάλες αυξήσεις σε Ενέργεια, τρόφιμα, στέγαση και μια σειρά άλλα προϊόντα που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες.

Κατά τ' άλλα ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να μιλάει για ...αύξηση εισοδήματος και να τάζει ότι το ...2027 οι μισθοί θα φτάσουν στα επίπεδα του 2011! Κι αυτό με όλο το αντεργατικό πλαίσιο άθικτο, με καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργικές Αποφάσεις, ενώ τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας και η διευρυνόμενη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών θα συνεχίσουν να σαρώνουν το λαϊκό εισόδημα. Ενδεικτικά, πέρυσι ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4%, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.

  • Προβλέπει επίσης «διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας, που αποτελεί όρο απαράβατο», προαναγγέλλοντας δηλαδή ότι θα συνεχιστεί το τσεκούρι σε δαπάνες και η φοροληστεία για τον λαό, που πληρώνει πάνω από 50 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, το 95% των φόρων, αλλά και θα κλιμακωθεί, με επιστροφή στα ματωμένα πλεονάσματα και με νέα «πράσινα» χαράτσια. Κατά τ' άλλα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ...μείωση φόρων, απευθυνόμενος και πάλι στους επιχειρηματικούς ομίλους, που πληρώνουν λιγότερο από το 5% του συνόλου.
  • Στην προμετωπίδα του, τέλος, έχει τη συνέχιση των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, για τους οποίους ο ελληνικός λαός πληρώνει πάνω από 7,4 δισ. ευρώ τον χρόνο, βάζοντας ταυτόχρονα το κεφάλι στον «ντορβά» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μεγάλων κινδύνων, αλλά και σε επικίνδυνες «διευθετήσεις» στα Ελληνοτουρκικά.

 «Κληρονομιά» του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιλαϊκές του επιδόσεις το 2019 - 2023

Τα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ από το 2019 έως το 2023 αποτελούν μία πλούσια αντιλαϊκή «κληρονομιά» για όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δήθεν «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Πρόκειται για «εχέγγυο» που ακουμπάει στα τραπέζια των επιχειρηματιών, των αστικών επιτελείων και των ιμπεριαλιστικών «σαλονιών», όπως πρόσφατα του Σολτς, όπου πηγαίνει διεκδικώντας το χρίσμα της αντιλαϊκής διακυβέρνησης, που επιβεβαιώνει «πανηγυρικά» τη σύμπλευσή του με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, και αποτελεί και τη βάση για τις όποιες μετεκλογικές συγκολλήσεις τους για τον σχηματισμό «σταθερών» αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα πιο κομβικά από εκείνα που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και έκανε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την τετραετία που πέρασε.

  • Ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
  • Ψήφισε τον μισό νόμο Χατζηδάκη.
  • Ψήφισε μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή την Οδηγία της ΕΕ που αφορούσε το γενικευμένο φακέλωμα των πάντων, στο όνομα μάλιστα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
  • Ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη μονιμοποίηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην Ενέργεια, που εκτινάσσουν τους λογαριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών όπως υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Ψήφισε την ιδιωτικοποίηση και ΝΑΤΟποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας μαζί με τη ΝΔ.
  • Ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, με κριτήριο τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι την άμυνα της χώρας.
  • Ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη μαζική αύξηση αποστολής όπλων από τις χώρες της ΕΕ προς το καθεστώς Ζελένσκι.
  • Ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δίνοντας πράσινο φως στην παραπάνω επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου.
  • Ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση στο Ευρωκοινοβούλιο το πόρισμα που λέει ότι η λειτουργία των λόμπι και η ικανότητά τους να διαμορφώνουν αποφάσεις της ΕΕ αποτελούν «στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».
  • Ψήφισε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διακρατική συμφωνία με το Μπανγκλαντές για να έρχονται οι μετανάστες και να τους εκμεταλλεύονται οι σύγχρονοι τσιφλικάδες τύπου Μανωλάδας.
  • Ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.
  • Ψήφισε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το κατασταλτικό σώμα της δικαστικής αστυνομίας.
  • Δεν καταψήφισε το νομοσχέδιο της ΝΔ για το περιβάλλον, κάνοντάς την με ελαφρά πηδηματάκια από τη Βουλή, προφανώς για να μην το υπερψηφίσει και αυτό.
  • Δεν καταψήφισε τον νόμο - πλαίσιο της Κεραμέως για τα πανεπιστήμια και την ξαναέκανε από τη Βουλή επειδή μάλλον πάλι θα ψήφιζε τα 9 από τα 10 άρθρα του.
  • Δεν καταψήφισε καν τον μουσικό «τρομονόμο», την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για λογοκρισία σε καλλιτεχνικές παραγωγές που προάγουν την εναντίωση στο σύστημα.
  • Απείχε από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο της ΝΔ για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού. Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που απείχε το 2023, ήδη από το 2016 είχε βάλει τις επιχειρήσεις ύδρευσης στο Υπερταμείο με τις ψήφους τότε και της ΝΔ.
  • Απέρριψε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην Ενέργεια, την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης λαϊκής κατοικίας, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.
  • Απέρριψε ελέω Λάτση την πρόταση του ΚΚΕ για την προστασία και τη συνέχεια της λειτουργίας του μοναδικού Αθλητικού Κέντρου στην Αττική στον Αγιο Κοσμά.
  • Έχει εντάξει στο κόμμα του υπουργούς της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. με πρωθυπουργό τότε τον τραπεζίτη Παπαδήμο.
  • Συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτιά του πρώην υπουργούς, όπως ο Συμεών Κεδίκογλου που έχει θητεύσει στη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με υπουργούς Μητσοτάκη, Αδωνι και Βορίδη.
  • Έκανε ντιλ on camera στην Πάτρα με τους κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για να μην εκλεγεί ξανά ο αγωνιστής δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.
  • Ανακοίνωσε πως στον μεγαλύτερο δήμο της Δυτικής Αθήνας, στο Περιστέρι, θα στηρίξει τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας και τμήματος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παχατουρίδη.
  • Συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτιά του τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο.
  • Χειροκροτούσε μέσα στη Βουλή, με τα χέρια ανάμεσα στα πόδια, τους ναζί του Τάγματος Αζόφ και τον Ζελένσκι μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ρεσιτάλ συναίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ που καταγράψαμε παραπάνω, αφορά μόνο τα χρόνια μετά το 2019, δηλαδή την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Όλα όσα αναφέραμε δηλαδή είναι σε «αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Και δεν είπαμε καν για τις βάσεις του ΝΑΤΟ που άνοιξε ο Τσίπρας και τις παρέλαβε ο Μητσοτάκης ούτε για τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους του, από τους οποίους «δεν πείραξε τρίχα» η ΝΔ...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ,  28-30/4/2023

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.