Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑΝΔΠΑΣΟΚΙΝΑΛ: Εις υγείαν της συμπόρευσης. Γιατί η αστική δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα — Τέτοιο χάος τους χωρίζει που συζήτησαν για κοινό υποψήφιο δήμαρχο κατά του Κώστα Πελετίδη (VIDEO) — Γιάννης Πρωτούλης: Να μην «πάμε όπου βγει», να ψηλώσουμε το ΚΚΕ που θα είναι το μεγάλο όφελος για τον λαό — ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν εκατοντάδες νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως είχαν ψηφίσει και το 3ο μνημόνιο και τώρα συμπλέουν κατά του Πελετίδη (VIDEO)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Η συνάντηση στην Πάτρα κατά του Κ. Πελετίδη δείγμα της σύγκλισης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (VIDEO)

Να μην «πάμε όπου βγει», να ψηλώσουμε το ΚΚΕ που θα είναι το μεγάλο όφελος για τον λαό, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον «Αντ1».

Αναφέρθηκε στη στρατηγική σύμπλευση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε πως η συνάντηση που έγινε στην Πάτρα μεταξύ των τοπικών τους ηγεσιών για να στηριχθεί υποψήφιος κατά του Κ. Πελετίδη (βλ. κάτω) είναι ένα ακόμα γεγονός που δείχνει τη στρατηγική τους συμφωνία. Θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν εκατοντάδες νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως άλλωστε είχαν ψηφίσει από κοινού το 3ο μνημόνιο.

Υπάρχει ελπίδα στις εκλογές, σημείωσε, αν ψηφίσουμε όπως αγωνιστήκαμε αυτά τα 4 χρόνια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ για να μπουν εμπόδια στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι αντιλαϊκή, τονίζοντας ότι έρχονται 700.000 πλειστηριασμοί, δημοσιονομική πειθαρχία, πάγωμα μισθών και φοροληστεία. 

902

*

ΑΧΑΙΑ

Για κοινή στήριξη υποψήφιου κατά του Κ. Πελετίδη συζήτησαν οι επικεφαλής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα (VIDEO)


Παρασκευή 21/04/2023 - 20:03

Το ενδεχόμενο μιας κοινής στήριξης υποψήφιου δημάρχου κατά του Κώστα Πελετίδη, που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, συζήτησαν στην Πάτρα οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχαν μεταξύ τους!  

«Όποιος υποψήφιος δήμαρχος πάει στο 2ο γύρο με τον Πελετίδη να στηριχθεί από όλους προκειμένου η Πάτρα να ανασάνει. Είναι του ΚΙΝΑΛ, είναι του ΣΥΡΙΖΑ να στηριχθεί από όλους» πρότεινε ευθέως ο Αντώνης Κουνάβης πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ προς τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Σιδηρόπουλο και τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Νίκο Μοίραλη που είναι ομοτράπεζοι.

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό!

Συζήτησαν δηλαδή πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπηρετήσουν και τοπικά τα συμφέροντα των ντόπιων αστών, μακριά απ τις ανάγκες εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων της πόλης.

Μάλιστα ο Αντώνης Κουνάβης της ΝΔ ανέφερε ότι το θέμα το έχει ξανασυζητήσει με τον Νίκο Μοίραλη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις κατηγορίες σε βάρος του Κ. Πελετίδη που εξαπολύει ο τοπικός επικεφαλής της ΝΔ!!! 

Ο Κώστας Πελετίδη, έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και φυσικά του λαού της Πάτρας που τον εξέλεξε δύο φορές Δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την πρωτοβουλία για αυτή τη συνάντηση την είχε ο τοπικός επικεφαλής της ΝΔ προκειμένου να γίνει ένα τραπέζι πολιτικού πολιτισμού... ενόψει της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου και όπως φάνηκε η στόχευση ήταν η σύμπλευση τους κατά του νυν Δημάρχου Κ. Πελετίδη.

Αυτοί είναι λοιπόν που καμώνονται ότι ...κονταροχτυπιούνται για το ποια τάχα θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης και ότι θα 'χουν δυσκολίες να τη σχηματίσουν, «φοβερίζοντας» τον λαό, ενώ την έχουν ήδη από πριν μιλημένη. Δείχνουν όμως και τι πραγματικά τους πονάει, κι αυτό δεν είναι άλλο από τους κομμουνιστές και όσους συμπορεύονται μαζί τους, το μόνο αντίπαλο δέος στα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Μόνοι τους και όλοι μας, λοιπόν. Τώρα ΚΚΕ!

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ

Σε σχόλιο η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ για τη συνάντηση των επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η είδηση ότι συναντήθηκαν σήμερα οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, Αντώνης Κουνάβης, του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Σιδηρόπουλος και του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μοίραλης, όπου ανάμεσα στον καφέ και το φαγητό αποφάσισαν και την εκλογική τους τακτική για το β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα, που δεν είναι άλλη από τη συνεργασία τους ενάντια στον Κώστα Πελετίδη.

Γνωρίζουμε άλλωστε πολύ καλά, ότι τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, ταυτίζονται σε όλα τα κομβικά ζητήματα, γι’ αυτό και έχουν ψηφίσει «αγκαλιά» όλα τα κρίσιμα αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Γι’ αυτό και όλοι μαζί επιτίθενται στη Δημοτική Αρχή Πάτρας και τον αγωνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη που τους «χαλάει τη σούπα» στην περιοχή και είναι φωτεινό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Το είπαν καθαρά άλλωστε… «Όλοι μαζί εναντίον του Πελετίδη». Κύριοι…, σας έχει πάρει χαμπάρι ο λαός μας. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με όσους υπερασπίζονται με συνέπεια τα δίκια του.

Ήρθε η ώρα αυτό που πραγματικά τους φοβίζει να το κάνουμε πράξη! ΤΩΡΑ ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες. Ξανά Δήμαρχος στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης. Σωτήρες δεν υπάρχουν!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.