Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΠΑΜΕ: Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους αγώνες των εργατών της Γαλλίας, Σάββατο 29 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (SPOT)

ΠΑΜΕ

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. η εκδήλωση αλληλεγγύης για τους αγώνες των εργατών της Γαλλίας (SPOT)

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους αγώνες των εργατών της Γαλλίας διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από την Γαλλία και θα χαιρετίσουν ο Ολιβιέ Ματώ, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Ματτιέ Μπολ Ρεντάτ, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Βερσαλλιών και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Ακόμη η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών από την Γαλλία θα συμμετάσχει στην μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας που συνεχίζει τον μεγάλο της αγώνα με νέα γενική απεργία την Πέμπτη 13 Απρίλη και σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Γαλλίας συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα τους με την 12η Μέρα Γενικής Απεργίας από τον Γενάρη, ενώ καθημερινές είναι οι πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις σε σειρά κλάδων που έχουν κάνει κουρελόχαρτο τον κοινωνικό αυτοματισμό, τις επιστρατεύσεις, την καταστολή και τις συκοφαντίες κυβέρνησης - εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας με την πάλη τους έχουν αναδείξει την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης, του οργανωμένου, συλλογικού, μαζικού αγώνα. Για αυτό οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στεκόμαστε στο πλευρό τους. Για αυτό ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας».

Στην εκδήλωση καλεί και η ΔΕΣΚ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης θα μεταδοθεί ζωντανά από το web radio του ΠΑΜΕ. 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.