Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Μάκης Παπαδόπουλος: Ο λαός με την ψήφο του στο ΚΚΕ να φοβίσει όσους τον εξαπάτησαν #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ! — Δεν θα καλλιεργήσουμε αυταπάτες στον κόσμο πως μπορεί να υπάρξουν κοινά σημεία σε αντίθετες κατευθύνσεις — Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία λέει ότι θα είναι η «πρώτη φορά αριστερά» χωρίς την επιτήρηση του μνημονίου και από την άλλη δηλώνει περήφανος για τα «ματωμένα» πλεονάσματα της προηγούμενης περιόδου — Να ανατραπεί αυτή η πολιτική, με ή χωρίς Μητσοτάκη — Και ο Σταθάκης σε ρόλο Στόλτενμπεργκ (VIDEO)

Μάκης Παπαδόπουλος: Ο λαός με την ψήφο του στο ΚΚΕ να φοβίσει όσους τον εξαπάτησαν

Στην εκπομπή «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ1 για τις εκλογές μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, το βράδυ της Πέμπτης 27 Απρίλη.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε ότι στις ίδιες ράγες κινούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, στις ράγες της ΕΕ, της στρατηγικής του κεφαλαίου, της επενδυτικής βαθμίδας και του Ταμείου Ανάκαμψης και των προαπαιτούμενών τους.

Το ΚΚΕ είναι σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και δεν πρόκειται να καλλιεργήσει στον λαό αυταπάτες και συγχύσεις ότι μπορεί να υπάρχουν κοινά σημεία ενώ δεν υπάρχουν. Καλεί τον λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ για να φοβίσει αυτούς που τον παραπλάνησαν και τον εξαπάτησαν.

Κατήγγειλε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μία πλευρά αναφέρει ότι θα ακολουθήσει μία πολιτική που θα είναι η «πρώτη φορά αριστερά» χωρίς την επιτήρηση του μνημονίου και από την άλλη πλευρά δηλώνει περήφανος για τα «ματωμένα» πλεονάσματα που ασκήθηκαν την προηγούμενη περίοδο.

Αυτή η υποκρισία εκδηλώνεται σε όλα τα ζητήματα, όπως στο Ταμείο Ανάκαμψης, που εμφανίζεται ως λευκή επιταγή που δίνει τα πάντα σε όλους, ενώ έχει σαφείς περιορισμούς και αντεργατικά προαπαιτούμενα.

Για την ανάπτυξη που επικαλούνται τα αστικά κόμματα, ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι ανάπτυξη για λίγους, όταν τα ρεκόρ επενδύσεων και κερδών που παρουσιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στηρίζονται πάνω στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων του λαού και στην καταλήστευση του εισοδήματός του.

Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, επισήμανε τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που δεν ολοκληρώθηκε τελεσίδικα η δίκη, ενώ για τη ρύθμιση της κυβέρνησης σημείωσε πως αφορούσε -με τον μανδύα της αντιμετώπισης του κόμματος Κασιδιάρη- την προώθηση αντιδραστικών ρυθμίσεων που αφορούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και προβλέπουν παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία κομμάτων και συνδικάτων.

Σημείωσε πως αποφασιστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των ναζιστικών μορφωμάτων είναι η απάντηση του λαού και στην κάλπη και στους αγώνες, όπου το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί.

Στο τέλος της συζήτησης, ο Μ. Παπαδόπουλος απηύθυνε ερώτημα προς τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη για τη στάση του κόμματός του σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε όπως ο Γ. Στόλτενμπεργκ, λέγοντας ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας μπορούμε να το συζητήσουμε όταν θα προκύψει αυτό!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.