Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

EMFI (πρώην ΕΒΓΑ): Τα 12ωρα που σκοτώνουν — Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα ζητούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι! — Συνεχίζεται η μάχη της απεργίας ενάντια στην εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας — Στο πλευρό των απεργών εργαζόμενοι από άλλους κλάδους — Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στην EMFI — Όχι άλλοι νεκροί εργάτες για τα κέρδη τους (VIDEO)

Συνεχίζεται η μάχη της απεργίας ενάντια στην εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Στο πλευρό των απεργών εργαζόμενοι από άλλους κλάδους

Τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας τους δίνουν από το βράδυ οι εργαζόμενοι της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) για να μην θρηνήσουν άλλο συνάδελφο τους. 

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα πέθανε εν ώρα εργασίας ένας εργαζόμενος που δούλευε συνεχόμενα 12ωρα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ότι κανείς δεν αντέχει τέτοιους εξοντωτικούς ρυθμούς.

Στο πλευρό των απεργών της ΕΜFI βρίσκονται εργαζόμενοι και συνδικάτα από άλλους κλάδους της Αθήνας, δίνοντας μια μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη για να μπορούν οι εργαζόμενοι να γυρνάνε σώοι στα σπίτια και στις οικογένειες τους.

Προκλητική είναι η παρουσία στελεχών της εργοδοσίας, που απαιτούν να σταματήσει η απεργία και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζητούν να δουλεύουν 12ωρα! Στο χώρο υπάρχει και παρουσία της αστυνομίας.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων, η εργοδοσία επιστράτευσε τα ΜΑΤ και την αστυνομία.

Video of ΜΑΤ ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στην EMFI(πρώην ΕΒΓΑ)

Η 24ωρη απεργία που θα ισχύσει μέχρι τις 10 σήμερα το βράδυ, αποφασίστηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, μετά από αίτημα που έκανε το Σωματείο Εργαζομένων στην EMFI.

Το σωματείο και η Ομοσπονδία διεκδικούν:

  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα τμήματα.
  • Να μετατραπούν σε αορίστου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες εργαζομένους εδώ και χρόνια.
  • Να υπογραφεί Επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη συντήρηση όλων των μηχανημάτων και να εξασφαλίζεται η ορθή τους λειτουργία.
  • Να γίνουν έλεγχοι από όλες τις υπηρεσίες του κράτους (ΣΕΠΕ, υπουργείο Εργασίας) για την καταπάτηση των ωραρίων, αδειών, κ.α.
  • Να διενεργηθούν έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς (πυροσβεστική, πολεοδομία, κ.λπ.) για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων και την στατικότητα των κτιρίων.
  • Να αναλάβει το κόστος η κυβέρνηση και η εργοδοσία να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα σε περίπτωση φωτιάς ή σεισμού ή κάποιας απώλειας χημικών ποσοτήτων που χρησιμοποιούνται στην λειτουργία των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και γραμμών παραγωγής.
  • Να συνεδριάσει με ευθύνη της εργοδοσίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η Επιτροπή των εργαζομένων για την Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας.

902

*

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας

17/04/2023

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ EMFI

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ-ΑΒΕΚ) εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) και στηρίζει την απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα – Ποτά, για να μη θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς συνάδελφους.

Η 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο την Τρίτη 18 Απρίλη, σαν απάντηση των εργαζομένων ύστερα από την απώλεια συναδέλφου εν ώρα εργασίας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο μηχανοστάσιο. Είναι άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα καθώς είχαν γίνει καταγγελίες για τη συνεχόμενη υπερωριακή εργασία, τα συνεχόμενα 12ωρα και τους εξοντωτικούς ρυθμούς για να βγει η παραγωγή, για να στηριχθεί η κερδοφορία της επιχείρησης.

Σε αυτές τις συνθήκες, η εργοδοσία αντί να προσλάβει επιπλέον εργαζόμενους για να καλύψει τις ανάγκες, αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία, επιβάλλοντας δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, ατελείωτες υπερωρίες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η καταπόνηση των εργαζομένων, να ανεβαίνουν οι δείκτες του στρες, να προκαλούνται επαγγελματικές ασθένειες.

Διεκδικούμε την εφαρμογή του εργάσιμου χρόνου, για 5ημερο, 8ωρο με ικανοποιητικές απολαβές. Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της ζωής μας και της υγείας μας. Για να μπορούμε να επιστρέφουμε όρθιοι στα σπίτια μας και στους δικούς μας ανθρώπους. Απαιτούμε να γίνει διερεύνηση και να αποδοθούν οι ευθύνες για το νέο αυτό έγκλημα.

Τέλος, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Όχι άλλοι νεκροί εργάτες για τα κέρδη τους.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.