Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Συνταξιούχοι Αττικής: Με τα συνθήματα «Άδεια και Δώρα είναι πληρωμένα, δώστε πίσω τα κλεμμένα», «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου (VIDEO)

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με δυναμική πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου απαίτησαν ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά των Δώρων

Με συνθήματα όπως «Άδεια και Δώρα είναι πληρωμένα, δώστε πίσω τα κλεμμένα» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» συνταξιούχοι της Αττικής πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εργασίας:

*


Συνταξιούχοι από την Αττική ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και διαδήλωσαν απαιτώντας αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού. Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα. Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους. Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνική Σύνταξη. Πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού - νοσηλευτικού στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Επιπλέον, απαιτούν να αποδοθούν επιτέλους στις δικαιούχους συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές των συνταξιούχων για τις λειτουργικές ανάγκες τους, καθώς αυτές παρακρατούνται παράνομα από τον υπουργό Εργασίας και παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντομα θα δοθούν.

Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων επέδωσε υπόμνημα σε εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, το οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η συγκέντρωση αυτή είναι συνέχεια των προηγούμενων απαιτώντας τη λύση των δίκαιων αιτημάτων μας, μετά το σάρωμά τους από τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκατριών χρόνων.

Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, οι λεγόμενες αυξήσεις που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως σας είχαμε τονίσει στη συνάντησή μας στις 14/10/2022, αποδείχτηκαν εμπαιγμός αφού σε ένα εκατομμύριο περίπου συνταξιούχους δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ παρά τις δικές σας εκτιμήσεις ότι αύξηση θα λάβει το 95% των συνταξιούχων. Και όσοι πήραν την αύξηση του 7,75% είδαν μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, αφού αυτή είναι πολύ μικρότερη από τον επίσημο πληθωρισμό. Για τους ίδιους λόγους τα επιδόματα που αποδίδει εφάπαξ η κυβέρνηση, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες των συνταξιούχων.

Διεκδικούμε την ακύρωση των περικοπών των συντάξεών μας, αυτές είναι κατακτημένες και πληρωμένες με τον αγώνα και τον μόχθο μιας ζωής.

Απαιτούμε:

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και άμεσα το Δώρο του Πάσχα.

Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Πρόσληψη προσωπικού ιατρικού - νοσηλευτικού στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Στις 14/10/2022 δεσμευθήκατε μπροστά στην αντιπροσωπεία μας και τους παριστάμενους υπουργούς ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα αποδοθούν στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19.

Από τότε έχουν περάσει πάνω από πέντε μήνες και παρά τη νέα επιστολή που σας αποστείλαμε, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ούτε από εσάς, ούτε από τον υπουργό.

Θεωρούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι απαράδεκτη. Αποτελεί παράνομη άρνηση εκπλήρωσης του νόμου, που σκοπεύει στο να δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες στη λειτουργία των σωματείων μας.

Τα χρήματα είναι δικά μας και προφανώς δεν ανήκουν στον κ. υπουργό που αρνείται εδώ και 5 περίπου μήνες να εκτελέσει την εντολή σας, ούτε έχουν καμιά σχέση με δημοσιονομικά ή άλλα ζητήματα και απαιτούμε άμεσα να αποδοθούν δίχως καμιά καθυστέρηση.

Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε πως η άρνηση της απόδοσης αποτελεί δική σας προσωπική επιλογή και ευθύνη».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.