Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Solidarité avec les syndicalistes du syndicat de l'énergie de Marseille! — Solidarité avec les travailleurs de Marseille et France! — Καταγγελία για την προσαγωγή 13 συνδικαλιστών από τον κλάδο της Ενέργειας στην περιοχή της Μασσαλίας στη Γαλλία, τη Δευτέρα 17/4 — Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κρατική καταστολή (Tweet)

*

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, καταγγέλλει την κρατική καταστολή που εξαπολύθηκε με την προσαγωγή των 13 συνδικαλιστών από τον κλάδο της Ενέργειας στην περιοχή της Μασσαλίας στη Γαλλία, τη Δευτέρα 17/4.

Στη Μασσαλία το τοπικό Συνδικάτο Ενέργειας προχώρησε τη Δευτέρα σε συμβολική κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφέρειας καταγγέλλοντας την ενεργειακή ακρίβεια.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 13 συνδικαλιστών του Συνδικάτου Ενέργειας, 5 γυναικών και 8 ανδρών, μιλώντας για «έκρηξη» στο σημείο της κινητοποίησης.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στην περιοχής της Μασσαλίας, που με τις πολύμορφες, μαζικές δράσεις τους την ίδια μέρα πριν το διάγγελμα Μακρόν έστελναν μήνυμα αντίστασης και συνέχισης του αγώνα.

Χαιρετίζουμε την άμεση απάντηση που έδωσε το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, καλώντας σε επιτόπου κινητοποίηση και διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση. Κάτω από την πίεση της μαζικής κινητοποίησης αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 από τους 13 συνδικαλιστές, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας, στους εργαζόμενους στη Μασσαλία και συνολικά στους εργαζόμενους στη Γαλλία στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν για την προάσπιση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.

Δίνουμε το αγωνιστικό παρών στην εκδήλωση αλληλεγγύης στους αγώνες των εργατών της Γαλλίας το Σάββατο 29 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Σκυλίτση Ομηρίδου 19) στις 6:30 μ.μ. Δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη.

Δυναμώνουμε τον αγώνα των εργατών σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργοστάσιο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Αλληλεγγύη με τους συνδικαλιστές του συνδικάτου ενέργειας Μασσαλίας! Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της Μασσαλίας και της Γαλλίας!

Solidarité avec les syndicalistes du syndicat de l'énergie de Marseille!

Solidarité avec les travailleurs de Marseille et France!

Το Δ.Σ. 19/4/2023

*

ΓΑΛΛΙΑ

Πολύμορφες διαμαρτυρίες πριν το διάγγελμα Μακρόν - Προσαγωγές συνδικαλιστών στη Μασσαλία (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Τις προσαγωγές καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Στην προσαγωγή 13 συνδικαλιστών από τον κλάδο της Ενέργειας προχώρησε τη Δευτέρα η αστυνομία στη Μασσαλία, στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν το διάγγελμα του Εμ. Μακρόν, συνδικάτα και εργαζόμενοι σε όλη τη Γαλλία πραγματοποιούσαν πολύμορφες μαζικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και το χτύπημα σε κατσαρόλες και τηγάνια.

Στη Μασσαλία το τοπικό Συνδικάτο Ενέργειας προχώρησε σε συμβολική κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφέρειας όπου έριξαν στον δρόμο μετρητές ρεύματος - φυσικού αερίου και άναψαν ένα καπνογόνο, καταγγέλλοντας την ενεργειακή ακρίβεια.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 13 συνδικαλιστών του Συνδικάτου Ενέργειας, 5 γυναικών και 8 ανδρών, μιλώντας για «έκρηξη» στο σημείο της κινητοποίησης, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της περιοχής.

Στις συλλήψεις απάντησε άμεσα το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, καλώντας σε επιτόπου κινητοποίηση και διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση. Κάτω από την πίεση της μαζικής κινητοποίησης αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 από τους 13 συνδικαλιστές, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κρατική καταστολή εναντίον των εργαζομένων και του λαού της Γαλλίας σημειώνοντας:

«Ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι ένα ακόμα δείγμα του φόβου και της αδυναμίας της εξουσίας των λίγων, απέναντι στη μαζική, συλλογική δράση και τον αγώνα της εργατικής τάξης. Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Η πάλη του λαού θα τη σπάσει».

902, Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.