Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

ΚΚΕ δαγκωτό. Γιατί καλύτερα δε γίνεται! (VIDEO)

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στη Ναταλία Γερμανού και στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη Ναταλία Γερμανού και στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» στον «Alpha».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι χρειάζεται συνολικά αλλαγή ρότας. Όσο πάμε στις ράγες αυτής της ανάπτυξης και του συστήματος που είναι για τους λίγους, τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.

Ερωτώμενος αν το ΚΚΕ θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα, ο Δ. Κουτσούμπας είπε, ότι αν έλεγε ότι θα συνεργαστεί με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο και δεν θα το πίστευε κανείς.

Επισήμανε ότι οι πολιτικές αυτών των κομμάτων, που τις γνωρίσαμε και ήταν κυβερνητικά κόμματα, καθώς και η ΝΔ κυβέρνησε πριν και κυβερνά τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε περίπου 5 χρόνια, άλλα κόμματα που είναι στη Βουλή έχουν κυβερνήσει ή συμμετείχαν οι αρχηγοί τους ως υπουργοί σε κυβερνήσεις άλλων, ο κ. Βαρουφάκης ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βελόπουλος ήταν στο ΛΑ.Ο.Σ. που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν κριθεί πολιτικά.

Έχουν ρημάξει τον κόσμο στη φορολογία, έχει εκτιναχθεί η ακρίβεια, υπάρχει ενεργειακή φτώχεια, ιδιωτικοποιείται το νερό, γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ο πόλεμος είναι στη γειτονιά μας και εμείς στέλνουμε οπλικά συστήματα και κανείς δεν λέει ότι θα καταργήσει τα μνημονιακά και αντιλαϊκά μέτρα. Ή ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Υγεία, την Παιδεία, την πολιτική προστασία που θεωρείται κόστος να πάρεις πυροσβέστες ή μέτρα πρόβλεψης.

Δεν μπορείς να κατατμείς τον σιδηρόδρομο και μετά να τον πουλάς σε ιταλική εταιρεία και να δημιουργείται το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Δεν μπορεί να «απελευθερώνεις» την ενέργεια και να δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα εν ονόματι της πράσινης ανάπτυξης, που καμία σχέση δεν έχει με το περιβάλλον και να βλέπεις δάση να καταστρέφονται από τις ΑΠΕ.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν θα δείξει στήριξη ή ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση. Έχουμε Πρόγραμμα, έχουμε πολιτική πρόταση, είμαστε έτοιμοι για να συμμετέχουμε στην διακυβέρνηση της χώρας, αλλά με άλλους όρους, με άλλες προϋποθέσεις, με τον λαό πραγματικά κυρίαρχο, να είναι στην εξουσία τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, το σύμφωνο συμβίωσης αλλά και την ανάδοχη και την τεκνοθεσία, για την ανάγκη κρατικής στήριξης και προστασία του παιδιού.

Τόνισε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, η συμβίωση, δεν μπορεί να στηρίζεται σε καταναγκαστικούς όρους και μέτρα με οικονομικά κριτήρια ή άλλα κοινωνικά κριτήρια περασμένων εποχών.

Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του και να είναι εξασφαλισμένα, όπως η Υγεία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κοινωνική ασφάλιση θα έπρεπε να λύνονταν από το κράτος, και για το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν κάποιος είναι παντρεμένος ή όχι, αν έχει σχέση ή όχι, αν έχει ετερόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κοινωνική στήριξη τους γονείς και τα παιδιά, χωρίς προστασία και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει κρατική φροντίδα, μέριμνα και στήριξη.

Στο τέλος της συνέντευξης η Ν. Γερμανού έδωσε στον Δ. Κουτσούμπα ένα βιβλίο για το πώς γράφτηκε το τραγούδι «Imagine» του Λένον, μια ποιητική συλλογή του Π. Ελυάρ και μια κούπα «αλλά αυτός... Είστε!».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη Ναταλία Γερμανού από το Αρχείο του ΚΚΕ, τις επιστολές της Ηλέκτρας Αποστόλου στον άντρα της, από όταν ήταν στην εξορία, με τον οποίο συγκρούστηκε για τις πεποιθήσεις της, μια καινούρια έκδοση βιβλίου για τον Θάνο Μικρούτσικο και τη συλλεκτική έκδοση, το βιβλίο - cd «Θάνος Μικρούτσικος. Καντάτα για τη Μακρόνησο - Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκι».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.