Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Μάκης Παπαδόπουλος: Το αστικό σύστημα δεν είναι αντίπαλος του φασισμού, αλλά φίλος του και «τον αμολάει όποτε χρειάζεται» - Πραγματικός αντίπαλος του φασισμού είναι το εργατικό κίνημα και το Κομμουνιστικό Κόμμα (VIDEO)

Ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, μιλάει στη «Ναυτεμπορική TV», με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Όπως τόνισε, αν είχε ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής σε όλους τους βαθμούς, στην οποία υπήρξε συνειδητή καθυστέρηση από όλες τις κυβερνήσεις, το ζήτημα για τη συμμετοχή χρυσαυγιτών στις εκλογές θα είχε λυθεί. Επίσης σημείωσε ότι το ζήτημα δεν προέκυψε τώρα, και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να συζητηθεί μια ρύθμιση που να αναφέρεται ξεκάθαρα στα ναζιστικά μορφώματα.

Ο Μ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως με πρόφαση την Χρυσή Αυγή επιδιώκεται να γίνουν μεγαλύτερες παρεμβάσεις στα εσωτερικά κομμάτων και συνδικάτων, όπως συμβαίνει στην ΕΕ, με γενικόλογες διατυπώσεις για τον ριζοσπαστισμό και την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων που έχει οδηγήσει στο να κηρύττονται παράνομα τα ΚΚ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ξεκαθάρισε ότι ο πραγματικός ιστορικός αντίπαλος του φασισμού είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα και το Κομμουνιστικό Κόμμα, που τον αντιπαλεύει στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον λαό να δει τον «μεγάλο ένοχο», τα κόμματα του κεφαλαίου, τους εφοπλιστές και τους εργοδότες, που προώθησαν ρατσιστικές ατζέντες, την ενοχοποίηση μεταναστών, το δόγμα νόμος και τάξη, τη λογική ότι οι οι εργατικές κινητοποιήσεις πλήττουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων, ρητορική που αξιοποιήθηκε και από τη ΧΑ.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο Μ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι είναι το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί κάθε οικογένεια πως θα τα φέρει βόλτα, καθώς δεν είναι μόνο η άνοδος των τιμών, αλλά και τι μισθούς έχει ο λαός για να αντιμετωπίσει την άνοδο αυτή. Θύμισε το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, τους έμμεσους φόροι που καταλήγουν στο κράτος και στη συνέχεια επιδοτούν τους μεγάλους ομίλους, την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» που ανήγαγε την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ο Μ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι το ΚΚΕ μπαίνει και θα μπει ξανά μπροστά στον αγώνα για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση και η λαϊκή αντιπολίτευση, για τη δημιουργία ενός πανελλαδικού κινήματος ανατροπής, απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματά του.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.