Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ιουδαιοναζί ακάθεκτοι: 15χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη — ΕΕΔΔΑ: Η Παλαιστίνη θα νικήσει. Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος της! — Ψήφισμα-Καταγγελία για τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος νεκρός από δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Δευτέρα 10/04/2023 - 14:34

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στον καταυλισμό προσφύγων Ακαμπάτ Τζάμπερ, κοντά στην Ιεριχώ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας διεξήγαγαν επιχείρηση στην Ακραμπάτ Τζάμπερ», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον θάνατο του 15χρονου Μοχάμεντ Φαγιέζ Μπάλχαν, ο οποίος «σκοτώθηκε από πραγματικά πυρά της κατοχής», αφού τραυματίστηκε στο κεφάλι και το στήθος.

Η ένταση είναι οξυμένη στην περιοχή μετά την επιδρομή την προηγούμενη Τετάρτη των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, η οποία προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις. Ακολούθησαν αιματηρές επιθέσεις, ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο και τη Συρία, τις οποίες ακολούθησαν τα αντίποινα του Ισραήλ.

Την Παρασκευή το βράδυ το Ισραήλ ανακοίνωσε την επιστράτευση των εφεδρικών μονάδων της αστυνομίας και στρατιωτικών ενισχύσεων μετά την επίθεση με αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ, που κόστισε τη ζωή σε έναν Ιταλό τουρίστα και έπειτα από το θάνατο δύο Ισραηλινών αδελφών σε επίθεση στη Δυτική Όχθη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

902

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα

Τηλ.: 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.com Web: www.eedda.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Αθήνα, 7 Απρίλη 2023

Εμείς, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Παρασκευή 7 Απρίλη 2023, στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), για να ενημερωθούμε για τις πολιτικές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική σε συνδυασμό με το χρονιάτικο πασχαλινό παζάρι μας, καταγγέλλουμε ομόφωνα τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενάντια στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους.

Συγκεκριμένα, χθες 6 Απρίλη, ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ιερό τέμενος Αλ Άκσα πριν την πρωινή προσευχή και επιτέθηκαν βίαια στους εκατοντάδες παραβρισκόμενους νεαρούς Παλαιστίνιους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 και 350 να συλληφθούν. Το πρόσχημα για την επίθεση ήταν ότι οι Παλαιστίνιοι, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, ετοίμαζαν «ταραχές» για να αποτρέψουν την πρόσβαση στο τέμενος φανατικών εβραίων προσκυνητών ενόψει του εβραϊκού Πάσχα.

Η επίθεση αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με την προηγούμενη στη διάρκεια του Ραμαζανιού. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Συνοδεύονται πάντα είτε από απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις σε πόλεις και χωριά με δολοφονίες αμάχων είτε από αεροπορικές επιδρομές όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στη Συρία, ο λαός της οποίας ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τους φονικούς σεισμούς.

Στην αντίσταση των Παλαιστινίων ενάντια στις επιθέσεις αυτές, η ισραηλινή κυβέρνηση απαντά με απάνθρωπες αποφάσεις, όπως είναι η «συλλογική τιμωρία» στην οποία περιλαμβάνεται η ανάκληση υπηκοότητας και άδειας διαμονής αράβων του Ισραήλ και των οικογενειών τους που επιτίθενται σε ισραηλινούς υπηκόους. Βάσει αυτής της απόφασης, οι επιτιθέμενοι απελαύνονται σε παλαιστινιακά εδάφη, στερούνται κάθε μορφή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και, επίσης, απολύονται όσοι επικροτούν αυτές τις επιθέσεις.

Όλοι γινόμαστε μάρτυρες της εντεινόμενης επιθετικότητας του βάρβαρου κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης αλλά και του γειτονικού συριακού. Επιθετικότητα που βρίσκει απόλυτη κάλυψη και στήριξη από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά με τις νουθεσίες τους για «αυτοσυγκράτηση και από τις δυο πλευρές», που βάζουν στην ίδια ζυγαριά το δίκιο των αμυνόμενων Παλαιστινίων με το άδικο των επιτιθέμενων Ισραηλινών.

Οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το πόσο ορθή ήταν η απόφαση για τη σύναψη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με το Ισραήλ παραγράφουν την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, απλά γιατί αυτή η αναγνώριση θα σήμαινε στήριξη του δίκιου αγώνα των Παλαιστινίων οι οποίοι, από την αρχή της χρονιάς, μετρούν πάνω από 100 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και άλλους τόσους εκτοπισμένους από τα σπίτια τους μιας και οι εποικισμοί συνεχίζουν να απλώνονται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη παρά τις υποκριτικές δηλώσεις των τρανών αυτής της γης για την απαγόρευσή τους.

Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΔΑ, δηλώνουμε την απόφασή μας να στηρίξουμε, με κάθε τρόπο και μέσο, το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για:

  • Να αποκτήσει τη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
  • Να σταματήσουν όλοι οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν όλοι οι έποικοι από τα παλαιστινιακά εδάφη 
  • Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού 
  • Να επιστρέψουν όλοι οι παλαιστίνιοι πρόσφυγες στα σπίτια τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ
  • Να αρθεί κάθε αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας
  • Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπαά του Νότιου Λιβάνου.

Η Παλαιστίνη θα νικήσει

Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος της!

*

GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)

54 Menandrou Str.,  10431 Athens, Greece

Tel.: +30 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.comWeb: www.eedda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.