Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Μόνοι τους και Όλοι μας #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ: Μόνοι τους με τα κέρδη των ξενοδόχων, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών - Όλοι μας με το ΚΚΕ και τη δύναμη των πολλών

Μόνοι τους και Όλοι μας. ΤΩΡΑ ΚΚΕ

*

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό

*

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...

με τα κέρδη των ξενοδόχων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών

και

ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Με το ΚΚΕ και τη δύναμη των πολλών να φέρουμε τα πάνω - κάτω!

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον επισιτισμό – τουρισμό

έχουν επιλογή για να διεκδικήσουν τους όρους δουλειάς που αξίζουν, για να εκφράσουν την οργή τους για τις συνθήκες γαλέρας που αντιμετωπίζουν!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Γιατί οι κομμουνιστές μέσα στη Βουλή και έξω στους δρόμους του αγώνα αντιπαλεύουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό και τις μεταφορές.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Γιατί διεκδικεί μαζί με τους εποχικούς εργαζόμενους το δικαίωμά τους να ψηφίσουν. Γι’ αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σεζόν. Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ, ενώ δεν την στήριξαν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Γιατί υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα «θέλω» των εργαζομένων, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είναι δεσμευμένα στα «θέλω» των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που ελέγχουν τον τουρισμό και τις μεταφορές.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Γιατί σταθερά αποκαλύπτει ότι το «τουριστικό θαύμα», δηλαδή η εκτίναξη των κερδών για τις μεγάλες εταιρείες των μεταφορών και του τουρισμού, είναι χτισμένο πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων του κλάδου. Από το 2013 ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά οι συνθήκες για τους εργαζόμενους χειροτερεύουν, όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι καταφέρνουν να πάνε διακοπές για λίγες ημέρες, ενώ οι φόροι και οι υποχρεώσεις καταπίνουν το εισόδημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό. Κερδισμένες βγαίνουν μόνο οι τσέπες των λίγων.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για το δικαίωμα στην αναψυχή, τις διακοπές και την ψυχαγωγία όλων των εργαζομένων. Γιατί το ΚΚΕ δεν θεωρεί πολυτέλεια τις άδειες και τις διακοπές των εργαζόμενων, αλλά ανάγκη, που σήμερα υπάρχουν όλοι οι όροι για να ικανοποιείται για όλους και όλες. Σήμερα μπορεί να διασφαλιστεί και η αξιοπρεπής δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα για όλους και το δικαίωμα στην αναψυχή για όλους και οι φτηνές και ασφαλείς μεταφορές. Εμπόδιο για να γίνουν πράξη αυτά είναι η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων, δηλαδή η πολιτική που υλοποίησαν σε συνέχειες τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν!

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη!

«Θαυματουργή» για τα κέρδη των λίγων, «εφιάλτης» για τους πολλούς!

Αυτή την ανάπτυξη υπηρετούν με τα προγράμματά τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που διαγωνίζονται για τον σχηματισμό της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία το έχει «τιμή και καμάρι» ότι είναι η φωνή των μεγάλων ομίλων, των tour operators και των μεγαλοξενοδόχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει «κρυφό καμάρι» αφού νομοθέτησε ως κυβέρνηση και στήριξε ως αντιπολίτευση κρίσιμα μέτρα για τη θωράκιση των κερδών και των συμφερόντων των λίγων. Στους εργαζόμενους του τουρισμού «πουλάει» ... ευαισθησία, αλλά στα μεγάλα αφεντικά έχει δεσμεύσεις.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το «ποιος» και «πώς» θα κυβερνήσει γιατί η πολιτική τους κινείται σε σταθερές ράγες:

➡️ Τη φορολογική ασυλία και την πολύμορφη κρατική στήριξη των εφοπλιστών τη στιγμή που για τους επιβάτες τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια γίνονται απλησίαστα.

➡️ Τη νομοθέτηση σειράς μέτρων βοηθητικών για την εργοδοσία, για να αποφεύγει να εφαρμόζει ακόμα και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να βγάζει περισσότερα κέρδη. Χάρη στους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ η εργοδοσία έχει τα κατάλληλα «παραθυράκια» για να αποφεύγει την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για να καταστρατηγούν το ωράριο και τα ρεπό των εργαζομένων, για να μη διασφαλίζονται ανθρώπινοι όροι δουλειάς, διαμονής και ζωής για τους εποχικούς εργαζόμενους. Ισχύουν προνόμια και νόμοι που ψήφισαν και υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, όπως η γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της εργολαβικής εργασίας, της κατάργησης των ΒΑΕ, του εφάπαξ στην 20ετία, της μείωσης της διάρκειας στο ταμείο ανεργίας και τον αποκλεισμό χιλιάδων ανέργων, όπως και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

➡️ Με ευθύνη των κυβερνήσεων οι δημόσιες δομές Υγείας στα νησιά είναι υποστελεχωμένες, αδύναμες να ικανοποιήσουν τις μεγάλες ανάγκες που δημιουργεί η τουριστική κίνηση στα νησιά τους μήνες της σεζόν, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους.

Το δίλημμα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό  μπροστά στις εκλογές είναι:

Θα είναι δυνατά τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση και θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των λίγων ή θα είναι δυνατό ΚΚΕ που μπαίνει μπροστά για να χαλάει τα σχέδια των μεγάλων αφεντικών και των κυβερνήσεών τους;

Το ΚΚΕ το ξέρεις γιατί πάντα είναι στο πλευρό των εργατών όλων των κλάδων!

Γιατί οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στα συνδικάτα και τα σωματεία για να δυναμώνει το αντίπαλο δέος απέναντι στη μεγάλη εργοδοσία και τις απαιτήσεις της ενάντια στους εργαζόμενους.

Χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ για να είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι πιο δυνατοί στους αγώνες για:

➡️ Yπογραφή κλαδικών, τοπικών, επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα μπαίνουν εμπόδιο στη φυσική εξόντωση των εργαζομένων. Για αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.

➡️ Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, ενάντια στις απλήρωτες υπερωρίες και στη δουλειά χωρίς ρεπό.

➡️ Να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα. Για γενναίες μειώσεις τιμών και πλαφόν στην Ενέργεια, στα καύσιμα, στα βασικά αγαθά. Για κατάργηση όλων των φόρων σε όλα τα παραπάνω.

➡️ Αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και διαμονής, με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης, των δήμων και Περιφερειών.

➡️ Μέτρα υγείας και ασφάλειας, ώστε να μη σακατεύονται οι εργαζόμενοι σε μια τουριστική σεζόν με πρωτοφανή ένταση και με δουλειά από τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα.

902, Δευτέρα 24/04/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.