Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης: Kangamba : Η βοήθεια της Κούβας στην Αφρική – Δήμος Χαϊδαρίου, Σινέ Κατερίνα (23 Ιουλ. 2017)


65η επέτειος από την έφοδο στο στρατώνα Μονκάδα
26 Ιούλη 1953

Η διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στον αγώνα του λαού της Ανγκόλας κατά της αποικιοκρατίας και της Νοτίου Αφρικής κατά του απαρτχάιντ μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Ροχέλιο Παρίς

*
Βλέπε και:
Χάγκε Γκέινγκομπ: Οι Κουβανοί δεν ήρθαν για να πάρουν χρυσό ή διαμάντια. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να γυρίσουν πίσω με τα απομεινάρια των νεκρών συντρόφων τους

*
Πέτερ Βάις: Άσμα για την επανάσταση – Ανγκόλα – Το σκιάχτρο της Λουσιτανίας, Ανάκριση, Μαρά-Σαντ

 *
20-07-2018
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΚΑΔΑ
Με την ευκαιρία της
65ης επετείου από την έφοδο στο στρατώνα Μονκάδα

στις 26 Ιούλη 1953
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης
και ο
Δήμος Χαϊδαρίου
Κανγκάμπα (2008) του Ροχέλιο Παρίς – Εκπροσώπηση της Κούβας στο ALBA film festival, Τεχεράνη 2014
Ελληνοκουβανικός – Δήμος Χαϊδαρίου – Αφιέρωμα στην κατάληψη του φρουρίου Μονκάδα, 26 Ιουλ. 1953 – Kangamba (2008) – Σινέ Κατερίνα
Διοργανώνουν τη Δευτέρα, 23 Ιούλη στις 8 μ.μ.
Εκδήλωση στο δημοτικό κινηματογράφο «Κατερίνα»,

Δαβάκη 18, Χαϊδάρι.
Θα μιλήσουν:
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου,

Εκπρόσωπος του Δήμου Χαϊδαρίου,
Ο Γιώργος Σαρρής με την κιθάρα του
θα τραγουδήσει Λατινοαμερικάνικα τραγούδια

*
Σινέ Κατερίνα, Χαϊδάρι
Θα προβληθεί η κουβανική ταινία «Kangamba», που αναφέρεται στη βοήθεια της Κούβας στην Αγκόλα και στην εξάλειψη του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.
*
Kanganba (2008)

Η υπόθεση της ταινίας
Η «Kangamba» σε σκηνοθεσία του Ροχέλιο Παρίς είναι μια παραγωγή του ICAIC με θέμα τη διεθνιστική συμμετοχή των κουβανικών Ενόπλων Δυνάμεων (FAR) στον αντιαποικιακό αγώνα της Ανγκόλας.
Είναι Αύγουστος του 1983 όταν μια μικρή ομάδα Κουβανών και Αγκολέζων μαχητών με ελάχιστα εφόδια, στην τοποθεσία Καγκάμπα στα νότια της χώρας, κρατούν τις θέσεις τους για πάνω από μια βδομάδα απέναντι στις επιθέσεις ισχυρότατων δυνάμεων της UNITA, που έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από το ρατσιστικό καθεστώς της Νότιας Αφρικής.
Η ανάπτυξη που γνώρισε μετά την Επανάσταση ο κουβανικός κινηματογράφος, οδήγησε στην παραγωγή σημαντικών ταινιών ποιότητας και αύξησε κατακόρυφα το κοινό του, κάνοντάς τον πιο προσιτό.
O κουβανικός κινηματογράφος μέσω του ICAIC, κατάφερε να συγκεντρώσει την Κουβανική και Λατινοαμερικάνικη διανόηση, δημιουργώντας μια πραγματικά αυτόχθονα Έβδομη Τέχνη και δινοντας ταυτόχρονα στους δημιουργούς του τη δυνατότητα απεριόριστης καλλιτεχνικής ελευθερίας.
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος αναφέρει στο μήνυμά του
«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!! Όσοι θα φύγουν από τις πόλεις, για να ξεκουραστούν και να πάρουν κάποιες ανάσες δροσιάς στα χωριά τους ή στις όλο και πιο περιορισμένες διακοπές, είναι οι «τυχεροί»! Όμως και όσοι μείνουν πίσω, μπορούν έστω να γεμίσουν τα «ήσυχα βράδια», απολαμβάνοντας επιλεγμένες ταινίες, στο ιστορικό θερινό σινεμά της πόλης μας, «ΚΑΤΕΡΙΝΑ». Κάτω, από το πάντα ιδιαίτερο φεγγάρι του καλοκαιριού, που άλλες φορές είναι ολόγιομο και άλλες φορές σαν μια φέτα καρπούζι, ανάμεσα στη δροσιά των δέντρων, καθισμένοι αναπαυτικά στις καρέκλες του «σκηνοθέτη», με μπύρα ή αναψυκτικό. Επιλέξτε λοιπόν τις ταινίες που θέλετε να δείτε, πάρτε μαζί και τη ζακέτα σας και ελάτε να απολαύσετε ένα ταξίδι στην τέχνη του κινηματογράφου, στην «ΚΑΤΕΡΙΝΑ», το σημείο αναφοράς για το καλοκαιρινό Χαϊδάρι!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.