Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Αλεξάνδρα Μπαλού: Τα «κοκοράκια» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και η «κότα» του Κοτζιά ─ ή Το κοτέτσι του ΝΑΤΟ και τα χρυσά αυγά της αστικής τάξης (VIDEO)



ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Πίσω από την «κοκορομαχία» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τις ατάκες κρύβεται η συμφωνία στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ
(VIDEO)
Κυριακή 22/07/2018 - 13:10 - Ενημέρωση: Κυριακή 22/07/2018 - 14:25
Την «κοκορομαχία» της πολιτικής ατάκας που στήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις Κοτζιά περί «διπλωματίας της κότας» [βλέπε πιο κάτω], σχολίασε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» το πρωί της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι το βασικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι σημαιοφόρος της εξυπηρέτησης των επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτούς τους σχεδιασμούς, τόνισε, υπηρετεί και η συμφωνία των Πρεσπών, ενταγμένη στο μεγάλο κάδρο των ανταγωνισμών ΗΠΑ - Ρωσίας και άλλων, στην περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα.
Στη μάχη της ατάκας, υπογράμμισε η Αλ. Μπαλού, δεν λέγεται τίποτα από τα παραπάνω απ' τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που εμφανίζονται να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση.
Το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε επίσης ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι φορέας «σταθερότητας και ασφάλειας», ενώ κάλεσε να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός στον ελληνικό λαό απέναντι στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
902
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
«Κοκοράκια» για τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
Κυριακή 22/07/2018 - 10:59 - Ενημέρωση: Κυριακή 22/07/2018 - 11:15
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο σημαιοφόρου στους επικίνδυνους αμερικαΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό και τη χώρα και στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ - Ρωσίας, επιβεβαιώνει σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
Σε αυτά τα πλαίσια, σχολιάζοντας την ένταση των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Μόσχας και επικαλούμενος τις «αρχές της κυριαρχίας της χώρας», ο Ν. Κοτζιάς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι
  • «η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα, πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».
Θέμα... «κυριαρχίας» και «κοτετσιών» προφανώς δεν τίθεται για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της ελληνικής αστικής τάξης μετατρέπει όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, όταν παραχωρεί στρατηγικές υποδομές, νέες βάσεις και αναβαθμίζει παλιότερες για τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όταν φέρνει τη ΝΑΤΟική αρμάδα στο Αιγαίο στο όνομα του προσφυγικού, αλλά στην πραγματικότητα με τον ίδιο στόχο, τη στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, κλπ.
Νέος κουρνιαχτός από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για να κρυφτεί η συμφωνία τους στην επικίνδυνη εμπλοκή
Γύρω από τη δήλωση Κοτζιά περί «διπλωματίας της κότας», σηκώθηκε από το πρωί της Κυριακής ένας νέος γύρος αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλων αστικών κομμάτων, σε μια προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από τον κουρνιαχτό η συμφωνία όλων τους στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ν. Κοτζιάς χαρακτήρισε «πολύ καλό» το γεγονός ότι από την πλευρά της ΝΔ υπήρξαν χαμηλοί τόνοι και προσεκτικές διατυπώσεις στο θέμα των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ η σύγκλιση αυτή αποτυπώθηκε και σε συνέντευξη του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, στην εφημερίδα «Αμαρυσία».
Κληθείς να σχολιάσει την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ο Γ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η Ελλάδα «οφείλει να αντιδρά άμεσα και αποφασιστικά, καθώς και να λειτουργεί προδραστικά» και ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα κινείται με μόνο γνώμονα το δικό της εθνικό συμφέρον, στο πλαίσιο των συμμαχιών που η ίδια έχει ήδη επιλέξει εδώ και δεκαετίες».
Σε αυτό το πλαίσιο, η αναφορά του ότι πρέπει η χώρα «να μη γίνει πεδίο διαγκωνισμού αντιτιθέμενων ξένων συμφερόντων» είναι κενή περιεχομένου, αφού σε αυτήν ακριβώς τη βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς δίνει στήριξη η ΝΔ, ακριβώς επειδή επιλέγεται ως «εθνικό συμφέρον» της ελληνικής αστικής τάξης.
Η στρατηγική αυτή σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στους «εθνικούς στόχους» του εγχώριου κεφαλαίου αποτυπώθηκε και στην απάντηση σε ερώτηση για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις, με τον Γ. Κουμουτσάκο, με διατυπώσεις ίδιες και απαράλλαχτες με αυτές των κυβερνητικών στελεχών, να αναφέρει ότι «σήμερα το ζητούμενο είναι η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων, προκειμένου η Ελλάδα να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο ως χώρα-κόμβος για το διεθνές εμπόριο, τις διεθνείς μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα».
Συντηρώντας τον ίδιο αποπροσανατολιστικό κουρνιαχτό, ο Ν. Κοτζιάς στη δική του συνέντευξη δήλωσε ότι «δεν το αντιλαμβάνομαι γιατί από τη μια μεριά χρησιμοποιούνε κάποιοι ρητορική μίσους για το εσωτερικό της χώρας και απέναντι σε μικρές χώρες είναι η μελλοντική Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία κ.λπ. και από την άλλη, όταν μεγάλες χώρες παραβιάζουν τους κανόνες μας, να λένε ότι πρέπει να ανεχόμαστε και να υποκλινόμαστε. Εγώ είπα και στην ημερίδα του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών ότι δεν πρόκειται για πατριώτες, αλλά για προσκυνημένους».
Προτάσσοντας τα ζητήματα της «συναίνεσης» από την πλευρά του, ο Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να βαφτίσει όλους τους πατριώτες, εθνικιστές. Αυτό δεν είναι μόνον απαράδεκτο. Είναι και στρατηγικό πολιτικό λάθος. Αφενός, διχάζει τους Ελληνες την ώρα που απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα του έθνους. Αφετέρου, χαρίζει τον πατριωτισμό στα πολιτικά άκρα και στον τυφλό εθνικισμό τους».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.