Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Η πραγματική αλληλεγγύη στους πληγέντες, οι σταθερές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, το άθλια κυβερνητικά άλλοθι, οι γκεμπελίσκοι της Κουμουνδούρου και η «καταψηφισμένη» από το ΚΚΕ πρόταση για μονιμοποίηση πυροσβεστών

Αλληλεγγύη στους πληγέντες
Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, που δείχνει ο λαός μας από την πρώτη στιγμή στα θύματα της τεράστιας καταστροφής που έπληξε την Αττική, είναι πράγματι συγκινητικό.
Δεκάδες σωματεία, σύλλογοι, μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές από όλη τη χώρα απευθύνουν κάλεσμα για συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων κ.λπ., για να διατεθούν στους πληγέντες.
  • Εκατοντάδες είναι όσοι έχουν σπεύσει για να δώσουν αίμα στα νοσοκομεία, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, παλεύοντας σε συνθήκες που «πρωταγωνιστές» είναι ο ανθρώπινος πόνος και οι τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Συγκινεί επίσης η αυταπάρνηση των πυροσβεστών, όπως και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, που για ώρες ατέλειωτες στη Ραφήνα έσωζαν εκατοντάδες ανθρώπους, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Αυτή η συγκινητική ανταπόκριση, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση, για να κρυφτούν οι υποχρεώσεις του κράτους για προστασία και ανακούφιση των πληγέντων.
Από την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους από το ΠΑΜΕ
Ούτε όμως να συγκαλυφθούν οι ευθύνες οι δικές της, όπως και των προηγούμενων, για την τραγωδία.
  • Το γεγονός ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές,
  • Το ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων,
  • Δεν υπάρχει σύστημα Υγείας ικανό άμεσα να ανταποκριθεί σε μια πιο απότομη προσέλευση τραυματιών,
  • Το ότι η «πολιτική προστασία» είναι υποτυπώδης,
δείχνουν ότι ο λαός μένει μόνος και εκτεθειμένος στα δύσκολα.
  • Αυτά τα τεράστια προβλήματα, που φέρουν και τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν μπορούν να διαγραφούν.
Επίσης, η κυβέρνηση δεν μπορεί να «σφυρίζει αδιάφορα», σε με σειρά άμεσα αιτήματα που διατύπωσε και με μορφή διεκδίκησης το ΠΑΜΕ.
Μαζί λοιπόν με τη συνέχιση της λαϊκής προσφοράς και στήριξης, πρέπει
  • Να ενταθεί η διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.
  • Να διατρανωθούν από χιλιάδες εργαζόμενους τα αιτήματα προστασίας της ζωής τους και των κόπων τους.
  • Γιατί δεν είναι μοιραίο οι λαϊκές οικογένειες το χειμώνα να πνίγονται στην πρώτη νεροποντή και το καλοκαίρι να καίγονται στις πυρκαγιές.
  • Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να υπάρχει πρόληψη τέτοιων καταστάσεων, να μην έχουν τραγικές συνέπειες, σαν αυτές που δοκιμάζει ο λαός μας εδώ και τρεις μέρες.
Το έγκλημα δεν μπορεί να ξεχαστεί, όσο δεν αντιμετωπίζονται ριζικά οι αιτίες που γέννησαν την καταστροφή, που απ' ό,τι φαίνεται θα βρίσκουμε μπροστά μας, σε φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς, βιομηχανικά ατυχήματα και ό,τι άλλο προκύψει.
  • Οι υπεύθυνοι δεν πρέπει να ξεγλιστρήσουν όταν τα φώτα της δημοσιότητας στραφούν αλλού, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση λοιπόν.
Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική που τους ματώνει καθημερινά.
ΣΥΡΙΖΑίικη ξετσιπωσιά!
Αντί να ρίξουν τα μούτρα τους και να δείξουν λίγο σεβασμό για την τραγωδία, για την οποία ευθύνεται και η κυβέρνησή τους, τα διαδικτυακά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν χθες να διακινούν αθλιότητες σε βάρος του ΚΚΕ.
Διακινούν στο Ίντερνετ το ψέμα ότι το ΚΚΕ το Φλεβάρη του 2017 καταψήφισε στη Βουλή τη μονιμοποίηση 2.160 πυροσβεστών που πρότεινε η κυβέρνηση.
  • Ποια είναι η αλήθεια την οποία οι ανώνυμοι συκοφάντες της Κομουνδούρου διαστρέφουν;
Ότι το Φλεβάρη του 2017 η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο από τους συνολικά 5.000 πενταετείς πυροσβέστες των οποίων η θητεία έληγε, μετέτρεπε τους 2.160 σε τριετείς και για τους υπόλοιπους ανανέωνε την 5ετία.

Άρα η «μονιμοποίηση» που δήθεν καταψήφισε το ΚΚΕ είναι «κουραφέξαλα».
  • Αυτή η ανανέωση των συμβάσεων προφανώς δεν έλυνε το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων οι οποίοι είχαν αίτημα να προσληφθούν με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, κάτι που άλλωστε απαντάει και στις σημερινές ανάγκες για να καλυφθούν τα κενά του Σώματος.
Τότε το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με την οποία πρότεινε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών και την πρόσληψή τους στην Πυροσβεστική, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
  • Η κυβέρνηση, απορρίπτοντας αυτήν την τροπολογία, δεν την έφερε καν για συζήτηση, παρόλο που είχε βρει καθολική αποδοχή από τους 5ετείς πυροσβέστες που βρίσκονταν τότε σε κινητοποιήσεις και ζητούσαν μάλιστα να γίνει αποδεκτή στη Βουλή.
Συνεπώς, αν κάποιος το Φλεβάρη του 2017 απέρριψε τη μονιμοποίηση, αυτή ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όχι το ΚΚΕ!
Τελικά η (μερική) μονιμοποίηση έγινε το Μάρτη του 2018, την οποία μάλιστα η κυβέρνηση την έκανε μόνο για 2.186 «τριετείς» και όχι για όλους, αφού τους 5ετείς τους διατηρεί ως 5ετείς.

Την πρόταση αυτή προφανώς το ΚΚΕ την υπερψήφισε και μάλιστα το Γραφείο Τύπου έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα, που έγραφε μεταξύ άλλων:
«Η μονιμοποίηση των 2.186 τριετών πυροσβεστών με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφαση αποτελεί μια θετική εξέλιξη γι' αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των πυροσβεστών που σταθερά και αταλάντευτα στήριξε το ΚΚΕ, απαιτώντας με Ερωτήσεις και Τροπολογίες στη Βουλή, με παρεμβάσεις του διαχρονικά στις κυβερνήσεις, με ανακοινώσεις του, με έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των πυροσβεστών για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να κρύψει ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των υπολοίπων 1.800 πενταετών και 1.260 εποχικών πυροσβεστών, που δυστυχώς παραμένουν υπό καθεστώς ανασφάλειας».
Όλοι οι πυροσβέστες γνωρίζουν την αλήθεια και τη συνεπή στάση του Κόμματος για τα προβλήματά τους.
  • Τα όσα γράφουν τα έμμισθα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ είναι προπαγάνδα γκεμπελικού τύπου, μια πραγματική αθλιότητα ειδικά στο φόντο της προχθεσινής τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.