Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Die Linke - ΚΕΑ: Ιουδαιοναζιστική αριστερά ─ Φυτεύει δέντρα ξεριζώνοντας Παλαιστίνιους ─ Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης: Απροκάλυπτη ταύτιση με φασιστικές πολιτικές του κράτους κατοχής

–Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο. Μπορείς!
Η Λίνκε και το ΚΕΑ στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών
Παρασκευή 13/07/2018 - 15:29
Σύμφωνα με καταγγελία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης [βλέπε πιο κάτω], ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ντι Λίνκε (Die Linke), του κόμματος της «αριστεράς» στη Γερμανία –που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ)– σε πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ επισκέφτηκε ισραηλινό εποικισμό και
  • «φύτεψε δέντρα»(!!!), στέλνοντας μήνυμα στήριξης της πολύχρονης κατοχής παλαιστινιακών εδαφών και εξωραϊσμού των εγκλημάτων του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού.
Πρόκειται για συνειδητή πράξη που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Ντι Λίνκε και τα άλλα οπορτουνιστικά κόμματα του ΚΕΑ
  • φοράνε τη μάσκα του «προοδευτισμού» για να παραπλανούν τους λαούς και
  • στην πράξη ακολουθούν επικίνδυνη πολιτική στην υπηρεσία της αστικής τάξης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ), των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Ο Ντίτμαρ Μπάρτς κατά την διάρκεια της δεντροφύτευσης στον εποικισμό
Τα παραδείγματα είναι πολλά.
  • Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) έχει στηρίξει την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στη Λιβύη, στηρίζει τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα στον πόλεμο στη Συρία.
  • Το κόμμα αυτό συμμετέχει στην αντικομμουνιστική εκστρατεία με πολλούς τρόπους και συμβαδίζει με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις για τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας κατά του σοσιαλισμού, κατά της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων κρατών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (διακεκριμένο μέλος του ΚΕΑ)
  • δίνει τα πάντα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ,
  • δίνει στρατιωτικές βάσεις, γη, θάλασσα και αέρα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους,
  • προχθές στήριξε προκλητικά τις επικίνδυνες αποφάσεις στη ΝΑΤΟική σύνοδο στις Βρυξέλλες και
  • συνεχίζει να συνθηματολογεί για να αποκρύψει το βρώμικο ρόλο που εκπληρώνει!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίζει τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ,
  • καλύπτει τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων,
  • αρνείται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος και
  • την ίδια στιγμή τολμά να συνθηματολογεί για τον παλαιστινιακό λαό για να κρύψει κι εδώ το βρώμικο ρόλο του!
Αυτή είναι η προσφιλής μέθοδος του οπορτουνισμού και της Σοσιαλδημοκρατίας.
  • Κάνουν τη βρώμικη δουλειά στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Αυτό κάνει η ΛΙΝΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, γενικότερα.
  • Η συνεχής αποκάλυψή τους, η όξυνση της αντιπαράθεσης μαζί τους από τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας. 
902

ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Καταδικάζει την επίσκεψη του «Die Linke» σε ισραηλινό εποικισμό
Παρασκευή 13/07/2018 - 14:16 - Ενημέρωση: Παρασκευή 13/07/2018 - 14:28
Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης καταδικάζει έντονα την επίσκεψη του Dietmar Bartsch επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος «Η Αριστερά» (Die Linke), στο Ισραήλ και τις δηλώσεις του.
Ο επικεφαλής της Die Linke, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συνοδευόμενος και από άλλα μέλη του κόμματος, επισκέφτηκε τον Ισραηλινό εποικισμό «Σούφα» στην περιοχή  Κερέμ Σαλόμ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας, προχωρώντας μάλιστα και σε δεντροφύτευση στον εποικισμό.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης την Τρίτη 10 Ιούλη, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης εκφράζει την έντονη καταδίκη των πράξεων του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke, Dietmar Bartsch, σε μια περιοδεία εντός ενός εποικισμού γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, με τη δεντροφύτευση εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το σιωνιστικό θεσμό “Jewish National Fund, γνωστό για τις μεγάλες ευθύνες για την πολιτική της εθνικής κάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων και την εκδίωξή τους δια της βίας και των όπλων από τη γη τους, τα σπίτια τους, τα χωριά και τις πόλεις τους.
Το κόμμα μας θεωρεί αυτή την επίσκεψη, συγχρονισμένη, με την επέτειο των συμφορών του λαού μας, την κατοχή του εδάφους του, την καταστροφή των δυνατοτήτων του και την εκδίωξή του από τις σιωνιστικές συμμορίες και το αποικιοκρατικό τους κράτος, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου των προγραμμάτων και των δηλώσεων, που απροκάλυπτα ταυτίζονται με τις πολιτικές του κράτους της κατοχής και με τις ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές του ενάντια στα δικαιώματα και τους νόμιμους αγώνες του λαού μας.
Ταυτόχρονα, το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης υπογραμμίζει την ανάγκη να αποκαλυφθούν όλες οι δυνάμεις, τα κόμματα και τα ιδρύματα που κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα του Ισραήλ και των δεινών του λαού μας, απαιτώντας από τις πολιτικές δυνάμεις και τους θεσμούς, τις λαϊκές οργανώσεις και την προεδρία του “Die Linke στη Γερμανία, να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό μας για την παραπάνω επίσκεψη και συμμετοχή του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του σε τέτοια δραστηριότητα που υποστηρίζει το κράτος της κατοχής και η άμεση δράση για την απομάκρυνσή του από όλες τις θέσεις του».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.