Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΠΑΜΕ στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 19 Ιούλη 2018: Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ─ ΕΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ, ΟΓΕ, Βιοτεχνικά Σωματεία (ΟΒΣΑ), Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Εργαζόμενοι στο Φάρμακο, Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, Ένωση Λογιστών (ΕΛΕΠΑ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 19 Ιούλη
Τρίτη 17/07/2018 - 14:13 - Ενημέρωση: Τετάρτη 18/07/2018 - 18:54
Τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα της Αττικής σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Ύστερα από τα ματωμένα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, με πάνω από 130 νεκρούς και χιλιάδες τραυματισμένους Παλαιστίνιους, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, αποθρασυνόμενο από τη διεθνή στήριξη και ανοχή από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεις, προχώρησε σε νέες δολοφονικές επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες.
Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος της κλιμάκωσης των ευρύτερων ανταγωνισμών και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή. Σε αυτές τις συνθήκες είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διαφημίζει τη συνεργασία της με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Μαζί πατάνε τη σκανδάλη εναντίον ενός ολόκληρου λαού.
Αυτοί είναι οι "προοδευτικοί στόχοι" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η "σταθερότητα" για την οποία μιλούσε ο Τσίπρας αγκαλιά με τα γεράκια του ΝΑΤΟ, την προηγούμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες. Η συμμετοχή και η συνενοχή στο σφαγείο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο.
Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας παραμένει σταθερά στο πλευρό του ηρωικού παλαιστινιακού λαού. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις πρωτοβουλίες και τη δράση μας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που θύμα τους έχουν τους λαούς.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ την Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ.». 
Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ απευθύνουν ακόμα: Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.
Ακόμα, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Περιχώρων, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).
    902
    ΕΕΔΔΑ
    Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού - Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας της Πέμπτης 19/7
    Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.
    Οι επιθέσεις αυτές, που ξεκίνησαν στις 31 Μάρτη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, συνεχίζονται μέχρι σήμερα μετά και την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.
    Για την κατάσταση που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός εδώ και εξήντα χρόνια με την καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων τους, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων δικαίου, ευθύνονται εξίσου όλοι οι ιμπεριαλιστές. Οι ΗΠΑ, γιατί στηρίζουν απροκάλυπτα την παράνομη ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης.
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί στηρίζει με υποκριτικά λόγια τον παλαιστινιακό λαό ενώ με τις πράξεις της στηρίζει τις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ. Ο ΟΗΕ, γιατί δεν απαιτεί την εφαρμογή των ίδιων του των αποφάσεων για το παλαιστινιακό.
    Τεράστιες ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με επιδέξια αριστεροσύνη, διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την «πάγια θέση της» για δίκαιη λύση του παλαιστινιακού, αλλά με δεξιόστροφη επιδεξιότητα υπογράφει συμφωνίες οικονομικής, εμπορικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλίων.
    Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός ότι τα δεινά του παλαιστινιακού λαού μπορούν πολύ σύντομα να γίνουν και δικά του, όσο η χώρα μας παραμένει δέσμια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που τάχα εξασφαλίζουν τα συμφέροντά του ενώ στην πραγματικότητα τα μόνα που εξυπηρετούν είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος του.
    Αυτό δείχνει η όλη εμπειρία μέχρι σήμερα, αυτό δείχνουν και οι αποφάσεις που πήραν όλοι μαζί, ΗΠΑ, ΕΕ, ελληνική κυβέρνηση, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου χτύπησε το καμπανάκι για τον κίνδυνο των επερχόμενων θερμών επεισοδίων και αιματηρών πολέμων σε ολόκληρο τον πλανήτη.
    Η ΕΕΔΔΑ στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, που προγραμματίζεται για την Πέμπτη, 19 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να ανταποκριθούν μαζικά και μαχητικά, στο πλευρό των εργατικών συνδικάτων για να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
    Όλοι την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.
    στην Ισραηλινή Πρεσβεία
    Αθήνα, 18 Ιούλη 2018
    902
    *
    ΕΕΔΥΕ
    Kαλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ την Πέμπτη 19 Ιούλη
    Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει κάλεσμα στις Επιτροπές Ειρήνης της Αττικής, στους αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πρεσβεία του Ισραήλ την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.
    Στο κάλεσμά της αναφέρει:
    «Τα θύματα από τις νέες επιθέσεις που εξαπέλυσε ενάντια στον παλαιστινιακό λαό το κράτος- δολοφόνος του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες, έρχονται να προστεθούν στους εκατοντάδες νεκρούς και στους χιλιάδες τραυματίες από τις βίαιες επιθέσεις τις μέρες της μεταφοράς και των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
    Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με τη στήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και άλλων κυβερνήσεων δεν είναι ξεκομμένη από τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της, τις αγορές, τις σφαίρες επιρροής.
    Τη στιγμή που στη Μ. Ανατολή το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει βαρύτατες ευθύνες γιατί αναβαθμίζει και συνάπτει ακόμη και νέες πολιτικές - οικονομικές - στρατιωτικές συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ, αβαντάροντας στην πράξη και δίνοντας άλλοθι στην κλιμάκωση της επιθετικότητάς του, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιοι είναι οι πραγματικοί "προοδευτικοί στόχοι" για τους οποίους κάνει λόγο. Φέρει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν προχωρά στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, παρά τη σχετική απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015.
    Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στο όνομα της "σταθερότητας" υιοθετούν και στηρίζουν όλο το πακέτο παλιών και νέων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, που συζητήθηκαν και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στους οποίους -ειδικά για την περιοχή της Μ. Ανατολής- το Ισραήλ παίζει κομβικό ρόλο.
    Δυναμώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη προς τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις πρωτοβουλίες και τη δράση μας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που θύμα τους έχουν τους λαούς.
    Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και μαχητικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στην πρεσβεία του Ισραήλ, την Πέμπτη 19 Ιούλη 2018, στις 7.30 μ.μ.
    Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».
    902
    *
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων - Καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/7
    H Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη 19 Ιούλη 2018 στις 19.30. 
    Στην ανακοίνωσή της, η ΟΓΕ «καταγγέλλει τα νέα μέτρα που σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και τους χιλιοβασανισμένους της κατοίκους, που αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της καθημερινής τους ζωής, όπως στο νερό και την ηλεκτρική ενέργεια.
    Η κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας συνδέεται με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους στη Μέση Ανατολή.
    Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τη στάση της "ρίχνει νερό στο μύλο" της ισραηλινής επιθετικότητας, καθώς αναβαθμίζει τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, καλύπτει τα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, όπως αποφάσισε το ελληνικό κοινοβούλιο το 2015.
    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσει κυρίαρχος στο δικό του κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Δεν θα πάψουμε να είμαστε στο πλάι των Παλαιστινίων γυναικών και των οικογενειών τους στον δίκαιο αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωσή του.
    Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, την Πέμπτη 19 Ιούλη 2018 στις 19.30».
    902

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
    Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία
    Η ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία και τις Ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: 
    «Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τις δολοφονικές του επιθέσεις ενάντια στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό. Καθημερινά προστίθενται νέα θύματα στο βωμό του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερο κράτος.
    Καταδικάζουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, συνάπτει συμφωνίες και αναβαθμίζει τη συνεργασία της σε όλους τους τομείς με το Ισραήλ.
    Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό!
    Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».
    902

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.