Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΠΑΜΕ: Τα άμεσα αιτήματα και οι διεκδικήσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων ─ Ευρωκοινοβουλευτική Ομαδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστροφική πυρκαγιά


*
*
*
*
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους
Τετάρτη 25/07/2018 - 13:06 - Ενημέρωση: Τετάρτη 25/07/2018 - 13:36
Κατεπείγουσα Ερώτηση για το έγκλημα που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος με την Ερώτησή τους ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους επισημαίνουν τα παρακάτω:
«Απέραντη είναι η οργή για το έγκλημα που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ενώ δεκάδες είναι ακόμα οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες. Τραγική είναι  η εικόνα από τα αποκαΐδια των χιλιάδων κατεστραμμένων σπιτιών, δασικών εκτάσεων, μικρομάγαζων στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τα θύματα και τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική πριν από περίπου ένα χρόνο, αποδεικνύοντας ότι η περιοχή βρέθηκε για άλλη μια φορά ανοχύρωτη και χωρίς υποδομές για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 

Παρά την ηρωική προσπάθεια πυροσβεστών, σωστικών συνεργείων, μετρούμε νέα θύματα και νέες ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου, γιατί με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών καταστροφών. 

Τα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης δεν υλοποιούνται γιατί για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το αστικό κράτος αποτελούν κόστος χωρίς τα προσδοκώμενα ανταποδοτικά κέρδη.

Είναι επείγουσα ανάγκη η λήψη  άμεσων μέτρων στήριξης  των πυρόπληκτων οικογενειών  και αποκατάστασης των υποδομών στις περιοχές που επλήγησαν.

Απαιτείται άμεση καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση για τις περιουσίες των εργατικών,  λαϊκών οικογενειών, τα  καταστήματα, τον εξοπλισμό, τα εμπορεύματα  των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.  

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποζημίωση των πληγέντων;
  • Θα άρει τις αυστηρές προϋποθέσεις (ζημίες τουλάχιστον στο 1,5% του ΑΕΠ της Περιφέρειας που ανήκει η πληγείσα περιοχή και μη αποζημίωση "ιδιωτών") που θέτει ο Κανονισμός για το λεγόμενο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ;».
902



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Άμεσα αιτήματα και διεκδικήσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων
Τρίτη 24/07/2018 - 19:56
Άμεσα αιτήματα και διεκδικήσεις για την προστασία, ενίσχυση και στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές διεκδικεί το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Χαιρετίζουμε την πρώτη αντίδραση των εργαζομένων, φορέων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που άμεσα πήραν πρωτοβουλίες για μάζεμα ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για αίμα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους.
Βάζοντας μπροστά τις άμεσες ανάγκες των οικογενειών που επλήγησαν στις πυρκαγιές σε Δυτική και Ανατολική Αττική, οργανώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη, διεκδικώντας άμεσα:
  1. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.
  2. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας, με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
  3. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
  4. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
  5. Έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
  6. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
Ταυτόχρονα με τα άμεσα αιτήματα, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους.
  2. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  3. Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
  4. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.
  5. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  6. Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους στην Αττική και σε όλη τη χώρα».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.