Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ - ΜΑΣ ενάντια στους ιουδαιοναζί δολοφόνους ─ Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Μαζική διαμαρτυρία στην ισραηλινη πρεσβεία ενάντια στη δολοφονική δράση του Ισραήλ
Πέμπτη 19/07/2018 - 20:22 - Ενημέρωση: Πέμπτη 19/07/2018 - 21:42
Τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού κατήγγειλαν το απόγευμα της Πέμπτης 19 Ιούλη εργαζόμενοι, γυναίκες, σπουδαστές, που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην ισραηλινή πρεσβεία.
Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκαν οι νέες δολοφονικές επιθέσεις, που εξαπέλυσε τις προηγούμενες μέρες το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και οι οποίες αποτελούν μέρος της κλιμάκωσης των ευρύτερων ανταγωνισμών και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή.
Αυτό το μήνυμα ανέδειξαν τα δύο πανό του ΠΑΜΕ που ανέγραφαν το σύνθημα «Stop στη δολοφονική δράση του κράτους του Ισραήλ - Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης», γραμμένο στα ελληνικά και τα αραβικά.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν παράλληλα και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διαφημίζει τη συνεργασία της με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ εξέφρασαν τη στήριξη του ταξικού εργατικού κινήματος στο δίκαιο αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.
Στην παράσταση συμμετείχε και η ΕΕΔΥΕ με το πανό της να γράφει «Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος στα όρια του 1967 - Έξω οι φονιάδες Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ», ενώ η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με κοινό τους πανό απαίτησαν «Να σταματήσει τώρα η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό - Η μόνη ελπίδα η πάλη των λαών».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το «παρών» έδωσαν επίσης μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, σπουδαστές, μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Κάλεσμα συμμετοχής είχαν απευθύνει ακόμη η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Περιχώρων, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης».
Χαιρετισμός του Γιώργου Λαμπράκη
Στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ τόνισε: 
«Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε από τη σημερινή μας κινητοποίηση το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει ξανά την επιθετικότητά του ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με νέες επιθέσεις και αποκλείοντας μεγάλο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από πρόσβαση σε ρεύμα και σε νερό. Τα θύματα από τις νέες αυτές επιθέσεις έρχονται να προστεθούν στους εκατοντάδες νεκρούς και στους χιλιάδες τραυματίες από τις βίαιες επιθέσεις τις μέρες της μεταφοράς και των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ που με τη στάση τους δίνουν άλλοθι και στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να μιλήσουν το προηγούμενο διάστημα για "νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα".
Η επιθετικότητα του Ισραήλ έχει σχέση με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία με επίκεντρο την Ενέργεια, τα εμπορεύματα, τους δρόμους μεταφοράς τους, τις σφαίρες επιρροής. Αυτό αποδείχτηκε ξεκάθαρα και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τις επιθετικές αποφάσεις της οποίας στήριξε μεταξύ άλλων και η ελληνική κυβέρνηση.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τη νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν την επικίνδυνη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που παίζουν με τη φωτιά, που γίνονται σημαιοφόροι των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια και στη Ν/Α Μεσόγειο, εμπλέκοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Τη στιγμή που η γειτονιά μας μυρίζει μπαρούτι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεδιάντροπα αναβαθμίζει και συνάπτει ακόμη και νέες πολιτικές - οικονομικές - στρατιωτικές συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ, αβαντάροντας στην πράξη και δίνοντας άλλοθι στην κλιμάκωση της επιθετικότητάς του, αποδεικνύοντας ποιοι είναι οι πραγματικοί "προοδευτικοί στόχοι" για τους οποίους κάνει λόγο. Φέρει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν προχωρά στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, παρά τη σχετική απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015.
Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα της χώρας μας κι από αυτό εδώ το σημείο σήμερα εκφράζει γι’ ακόμη μια φορά την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη του στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης! Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι νέες επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να σταματήσουν οι εποικισμοί, να γκρεμιστεί το απαράδεκτος τείχος. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις για την Ειρήνη, τη Φιλία, την Αλληλεγγύη των λαών με μια σειρά από πολύμορφες πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα!
Κάτω τα χέρια από το λαό της Παλαιστίνης! Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!».
Η ομιλία του ο Αλέκου Περράκη
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, είπε: 
«Συνάδελφοι,
Είμαστε εδώ, μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Είμαστε εδώ, μπροστά στο σύμβολο του κράτους-δολοφόνου, για να βροντοφωνάξουμε
"Να σταματήσει τώρα η σφαγή - Να σταματήσει το νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών ενάντια στον παλαιστινιακό λαό". 
Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι πάντα, σταθερά, στο πλευρό του ηρωικού, του μαρτυρικού λαού της Παλαιστίνης.
Είμαστε εδώ γιατί τις προηγούμενες μέρες το Ισραήλ προχώρησε σε νέες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων, αποθρασυνόμενο από τη διεθνή στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεων, όπως της ελληνικής.

Πριν από λίγες ώρες και επίσημα το Ισραήλ ψήφισε νόμο που ανακηρύσσει το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, μια εξέλιξη που θυμίζει καθεστώς απαρτχάιντ και ανοίγει το δρόμο σε νέες ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια στους αραβικούς πληθυσμούς. Οι επιθέσεις, οι οποίες ακολούθησαν τις ανακοινώσεις της Συνόδου Κορυφής των ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και η σημερινή εξέλιξη εκφράζουν την κλιμάκωση των ευρύτερων ανταγωνισμών και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή.
Τα αιματοβαμμένα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, που συνοδεύτηκαν με τη δολοφονία πάνω από 130 Παλαιστινίων και το σακάτεμα χιλιάδων ακόμη από το Ισραήλ, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ αξιοποιείται στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, για τον περιορισμό του Ιράν.
Είμαστε σήμερα εδώ γιατί δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού, όπως είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι αυτής της κυβέρνησης του δήθεν "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί στρατηγικής σημασίας την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Που εκπαιδεύει τα ισραηλινά μαχητικά στον ελληνικό ουρανό για να βομβαρδίζουν τη Γάζα. Που αρνείται να αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος!
Είναι η ίδια κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν στο ψαχνό τα νέα παιδιά που τόλμησαν να σταθούν απέναντι στο λαομίσητο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν. Τα στελέχη της όπου βρεθούν και όπου σταθούν κάνουν σχέδια και για μια καινούρια αμερικανική βάση. Ήδη ετοιμάζουν στην Αλεξανδρούπολη, στη Σύρο και αλλού, ενώ από τη Σούδα εξοπλίζονται τα μαχητικά πλοία και αεροπλάνα που σπέρνουν τον όλεθρο στη Μ. Ανατολή και στον Άραξο ετοιμάζονται να φέρουν πυρηνικά.
Είναι η κυβέρνηση-πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού! Η κυβέρνηση του Τσίπρα, που αποδεικνύεται ο καλύτερος φίλος του "διαβολικά καλού" Τραμπ. Είναι η κυβέρνηση που ματώνει το λαό για τα πλεονάσματα και τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, που ανέρχονται στο 2% του ελληνικού ΑΕΠ.
Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το αδελφό του κόμμα «Die Linke», που είναι ηγετική δύναμη του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, "χθες" φύτευε δεντράκια μαζί με τους με τους Ισραηλινούς εποίκους, στο χώμα που έχουν κλέψει από τους Παλαιστίνιους. Ξεπλένοντας το κράτος δολοφόνο.
Την προηγούμενη βδομάδα, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μαζί με τα υπόλοιπα γεράκια του πολέμου, έβαλαν επί τάπητος το σχεδιασμό τους για το νέο γύρο αντιπαράθεσης. Τη νέα σφαγή μεταξύ των ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας - Κίνας και των λοιπών περιφερειακών δυνάμεων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς, των αγορών. Για αυτούς τους λόγους οι λαοί σκοτώνονται, ξεριζώνονται, οδηγούνται στην προσφυγιά, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εκμεταλλευόμενοι την "αστάθεια" που οι ίδιοι προκαλούν με τις επεμβάσεις, τους πολέμους, τα οικονομικά μέτρα που παίρνουν εναντίον άλλων χωρών, τα εθνικιστικά μίση και τους αλυτρωτισμούς που καλλιεργούν, βάζουν βαθιά στο χώμα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής την μπότα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ταυτόχρονα αποτελούν πρόκληση οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με κέντρα κράτησης εντός της ΕΕ, αλλά και σε τρίτες χώρες - "αποθήκες" ανθρώπινων ψυχών. Οι πρόσφυγες, που είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο ή στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς ούτε τα στοιχειώδη.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Έλληνες εργάτες, μετανάστες, Παλαιστίνιοι, όλοι δεχόμαστε με τη μια ή την άλλη μορφή τη βάρβαρη επίθεση του ιμπεριαλισμού. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, τον ίδιο εχθρό. Όλοι μαζί δίνουμε την ίδια απάντηση:
Δεν μας τρομάζουν. Δεν θα μας σταματήσουν. Δεν θα μας υποτάξουν.
Στηρίζουμε το παράδειγμα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού που τόσα χρόνια δεν σκύβει το κεφάλι. Αντιστέκεται, αγωνίζεται, διεκδικεί, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.
Στηρίζουμε το μικρό αγόρι με τη σφεντόνα απέναντι στο τανκς.
Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση! 
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
Απαιτούμε:
  • Να σταματήσει το νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.
  • Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν όλοι οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
Διεκδικούμε:
  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση τώρα από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο φόνο τους, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Συνεχίζουμε.
Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή - Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!». 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.