Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

81 νεκροί, 187 τραυματίες, πολλοί αγνοούμενοι ─ Δημήτρης Κουτσούμπας: Εθνικό πένθος, εθνικής ενότητα και άλλοθι για συγκάλυψη διαχρονικών ευθυνών ─ Από τις αρχές Μάη τα ερωτήματα του ΚΚΕ έμειναν αναπάντητα (VIDEO)

*
*
*
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Στους 81 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους
Τετάρτη 25/07/2018 - 11:23 - Ενημέρωση: Τετάρτη 25/07/2018 - 12:39
Στους 81 ανέρχονται οι νεκροί και στους 187 οι τραυματίες από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με το νεότερο τραγικό απολογισμό.
(Κείμενο στο τέλος)
Στους 80 νεκρούς, που ανακοινώθηκαν στην επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος το πρωί της Τετάρτης 25 Ιούλη, προστέθηκε ένας ακόμα άνθρωπος, ο οποίος ήταν τραυματίας - εγκαυματίας και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Θριάσιο.
Όπως ανέφερε, υπάρχουν δεκάδες κλήσεις για καταγραφή αγνοουμένων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους στις περιοχές Βουτζάς, Μάτι και Ραφήνα. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κάλεσε τους συγγενείς και τους οικείους να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο «199» για την παροχή πληροφοριών για τους αγνοούμενους.
Δίνοντας την εικόνα της σημερινής εξέλιξης των μετώπων των πυρκαγιών είπε ότι συνεχίζεται η πυρκαγιά στον ορεινό όγκο της περιοχής Αέρας στα Γεράνεια Όρη, όπου επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, υδροφόρες και μηχανήματα των ΟΤΑ και του Στρατού, ενώ εναέρια επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Στην Καλλιτεχνούπολη στην Ανατολική Αττική, το μέτωπο είναι σε εξέλιξη, ενώ επιχειρούν 196 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 25 εθελοντές και 1 ελικόπτερο.
Εξάλλου, σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα σε Ζεμενό Κορινθίας, Μετόχι και Κακόπετρο Χανίων.
Τέλος, στις επιχειρήσεις συνδράμουν, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Προστασίας, 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο, 2 αεροσκάφη από την Ιταλία, ενώ αναμένεται ενίσχυση από τη Ρουμανία.
902
Την Ανατολική Αττική επισκέφτηκε ο Δ. Κουτσούμπας
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Τετάρτη 25/07/2018 - 12:33 - Ενημέρωση: Τετάρτη 25/07/2018 - 12:49
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Μιχάλης Μιχαήλ ανθυποπυραγός ε.α., από την Επιτροπή για τα Σώματα Ασφάλειας της ΚΕ, ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, γραμματέας της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής και ο Νίκος Στεφανίδης, δημοτικός σύμβουλος, επισκέφτηκε τις πληγείσες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές, περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ραφήνας, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, για το πώς αντιμετωπίζονται οι συνέπειες των πυρκαγιών, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε το ξέσπασμα της φωτιάς.
Αμέσως, μετά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ βρέθηκε στο Λιμεναρχείο, όπου συναντήθηκε με το λιμενάρχη, Δημήτρη Κωσταράκη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέφερε τα συγχαρητήρια του Κόμματος για το έργο του Λιμενικού Σώματος στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Σώμα.
Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Κατ' αρχάς να εκφράσουμε τα αυτονόητα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και βεβαίως να εξάρουμε τη μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, του Λιμενικού Σώματος, όσων βοήθησαν, ιδιαίτερα των εθελοντών από τα εργατικά σωματεία της περιοχής, από όλη τη χώρα, από Συλλόγους, Λαϊκές Επιτροπές. Είναι τεράστια η συνεισφορά τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια μετά από αυτή την τραγωδία. Αυτή τη στιγμή προέχει η καταγραφή των αγνοουμένων και βεβαίως η επίσημη ενημέρωση προς τις οικογένειές τους, προέχουν ζητήματα, όπως η πλήρης αποκατάσταση της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, η εξασφάλιση -ήδη γίνεται τεράστια προσπάθεια, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος- για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όλων των πυρόπληκτων και βεβαίως η περίθαλψη. Χρειάζεται άμεση αποκατάσταση και στήριξη με υποδομές των Κέντρων Υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή και βεβαίως χρειάζεται επιτάχυνση του υπολογισμού των ζημιών, πλήρης καταγραφή των μεγάλων καταστροφών που έγιναν και ολική αποζημίωση και για τα καταστήματα των αυτοαπασχολουμένων, των εμπόρων της περιοχής, αλλά και των λαϊκών οικογενειών που έχασαν περιουσίες, που έχασαν σπίτια και οτιδήποτε άλλο.
Από αυτή τη σκοπιά, το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο σε αυτή την προσπάθεια. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εδώ οι δυνάμεις του, οι Κομματικές Οργανώσεις, τα στελέχη του, σε αυτή την προσπάθεια για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε.
Όμως, θα ήθελα να επισημάνω το εξής ζήτημα: Το εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση, τα διάφορα λόγια, που δυστυχώς πολλές φορές μένουν μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, περί "εθνικής ενότητας, αλληλεγγύης" κλπ. δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να αποτελέσουν το άλλοθι για να ξεχαστούν τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία και να αποτελέσουν άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες διαχρονικά, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, που υπάρχουν, όπως και του κρατικού μηχανισμού, όταν κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας και αρχίζει και ξεχνιέται το πρόβλημα. Αυτό το ζήτημα επισημαίνουμε από σήμερα και από αυτή την άποψη καλούμε σε συνεχή αλληλεγγύη, επαγρύπνηση, κινητοποίηση το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το λαό της περιοχής, όλο το λαό της Αττικής, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και βεβαίως να αποκατασταθούν πλήρως όλες οι καταστροφές που έγιναν και από εκεί και πέρα να παρθούν τα μέτρα γιατί έρχεται και το φθινόπωρο. Χρειάζονται εδώ και τώρα αντιπλημμυρικά έργα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την τραγωδία. Αυτό είναι το καθήκον μας αυτή τη στιγμή.
Ξέρετε ότι κάναμε τεράστια προσπάθεια τους προηγουμένους μήνες, από την αρχή του Μάη, με προώθηση προτάσεων προς την κυβέρνηση, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία για το πως πρέπει να ληφθούν μέτρα πυρασφάλειας - πυροπροστασίας και να φτιαχτούν έγκαιρα υποδομές. Κάναμε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή στις 23 Μάη, η οποία, επίσης, έμεινε ουσιαστικά αναπάντητη από την κυβέρνηση και έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Δεν πρέπει να ξανασυμβεί τέτοιο έγκλημα στο μέλλον από εδώ και πέρα. Γι’ αυτό κινητοποίηση, ενότητα και πάλη όλων».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.