Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Δολοφονίες Κομμουνιστών στην Ινδία ─ ΚΚΕ: Απαιτεί από την ινδική κυβέρνηση να σταματήσουν τώρα οι εγκληματικές επιθέσεις ─ Νέο Δελχί: Διαδήλωση 24 Ιούλη ενάντια στην καταστολή

Από διαδήλωση του ΚΚΙ (Μ) ενάντια στην βία
Διαδήλωση στις 24 Ιούλη ενάντια στην καταστολή
Τετάρτη 18/07/2018 - 10:56
Κινητοποίηση στο Νέο Δελχί στις 24 Ιούλη οργανώνουν το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας, μαζί με άλλα κόμματα, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών που το τελευταίο διάστημα εντείνονται, ειδικά στα κρατίδια Δυτικής Βεγγάλης και Τριπούρα.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο ΚΚ, το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό - λενινιστικό) - Απελευθέρωση, το Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Παν-ινδικό Μπλοκ «Εμπρός» καταγγέλλουν το όργιο καταστολής στα δύο κρατίδια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για εξελίξεις που «είναι μέρος των ευρύτερων επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο και τα λαϊκά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί μετά από σκληρούς αγώνες».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσουν τώρα οι δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους Ινδούς κομμουνιστές
Τετάρτη 18/07/2018 - 15:00
Σε ανακοίνωση ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος κομμουνιστών στην Ινδία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των οπαδών και φίλων των Κομμουνιστικών Κομμάτων, καθώς και τους βανδαλισμούς και καταλήψεις γραφείων των ΚΚ, φορέων του λαϊκού κινήματος στα κρατίδια της Τριπούρα και της Δυτικής Βεγγάλης, όπου στις τοπικές κυβερνήσεις έχουν αναδειχθεί οι δυνάμεις του κυβερνητικού Κόμματος BJP και σύμμαχων δυνάμεων, όπως το Trinamool Congress στη Δ. Βεγγάλη.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς στο τελευταίο τετράμηνο περισσότερα από 11 στελέχη των ΚΚ έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι αγωνιστές στα δύο κρατίδια, πολλές χιλιάδες ακίνητα (κομματικά γραφεία, γραφεία φορέων, σπίτια, μαγαζιά) έχουν καταστραφεί.
Στις συνθήκες αυτές αποκτούν μεγάλη σημασία οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Κομμουνιστές και φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος της Ινδίας, στις 24 Ιούλη, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της αστικής κυβέρνησης, την καταστολή και τις επιθέσεις αντιδραστικών και εθνικιστικών δυνάμεων.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους Κομμουνιστές της Ινδίας, το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας και τους εργαζόμενους της χώρας και απαιτεί από την ινδική κυβέρνηση να σταματήσουν τώρα οι εγκληματικές επιθέσεις».
902

Σε αυτήν τη βάση, τα παραπάνω κόμματα καλούν στη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να αποκαλυφτεί και να αποκρουστεί η καταστολή, ενώ ειδικά για την κατάσταση στις δύο αυτές περιοχές της χώρας, μιλούν για «δολοφονία της δημοκρατίας μες στο φως της μέρας» και καταγγέλλουν:
  • Στην Τριπούρα (βορειοανατολικά), όπου μετά τις τελευταίες εκλογές στην τοπική κυβέρνηση εκλέχτηκε ο αντιδραστικός συνασπισμός BJP-IPFT, ενώ πριν πλειοψηφούσαν οι δυνάμεις του ΚΚΙ (Μ), έχουν δολοφονηθεί τέσσερα μέλη του ΚΚΙ (Μ). Περίπου 750 γραφεία τοπικών Οργανώσεων του ΚΚΙ (Μ) και άλλων αριστερών κομμάτων έχουν δεχτεί επιθέσεις, όπως και εκατοντάδες γραφεία μαζικών οργανώσεων. Ενδεικτικές ήταν οι απόπειρες να παρεμποδιστούν ακόμα και εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά ενώ γκρεμίστηκε ένα άγαλμα του Καρλ Μαρξ.
  • Στη Δυτική Βεγγάλη (δυτικά), οι δυνάμεις του κεντροαριστερού TMC που πλειοψηφούν στην τοπική κυβέρνηση επίσης πρωτοστατούν σε ένα όργιο βίας κατά κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Από το 2016 έχουν δολοφονηθεί 31 μέλη και υποστηρικτές του ΚΚΙ (Μ), ενώ οπαδοί του κόμματος και άλλοι αγωνιστές έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν ακόμα και τα σπίτια τους για να σωθούν από επιθέσεις φασιστοειδών.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.