Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Νίκος Σοφιανός - Διαμάντω Μανωλάκου: Τα βουβάλια του ΝΑΤΟϊκού κάμπου και οι ψευτομονομάχοι του καπιταλιστικού βούρκου (VIDEO - AUDIO)

*



(Κείμενο στο τέλος)

*

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Για τα τηλεοπτικά παράθυρα η «αντιπαράθεση» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Δευτέρα 16/07/2018 - 12:07
«Ο καλύτερος σύμμαχος στην αντιλαϊκή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΝΔ», τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, με αφορμή την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεσή τους, η οποία γίνεται για τη σκανδαλολογία «και όχι για τα πραγματικά προβλήματα που γεννάει αυτό το σάπιο σύστημα, που το στηρίζουν και οι δύο».
«Η αντιπαράθεσή τους είναι μόνο για τα τηλεοπτικά παράθυρα. Η στρατηγική τους είναι ίδια», πρόσθεσε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 16 Ιούλη.
Η Δ. Μανωλάκου ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την αντιλαϊκή συνέχεια των δυο κομμάτων, όπως η περικοπή των συντάξεων για παράδειγμα.
«Δώδεκα μειώσεις έφερε η ΝΔ, άλλες τόσες η σημερινή κυβέρνηση», είπε. «Η 13η σύνταξη και ο 13ος μισθός κόπηκαν επί ΝΔ, υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τα επαναφέρει, τα συνεχίζει και με νέες μειώσεις», συμπλήρωσε. 
Απέναντι σε αυτό το αποπροσανατολιστικό κλίμα, μία λύση υπάρχει: «Ισχυροποίηση του ΚΚΕ και οργάνωση των αγώνων ενάντια στη βαθύτερη εκμετάλλευση», ανέφερε η Δ. Μανωλάκου.
  • Επίσης, χαρακτήρισε κοροϊδία τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις νέες μειώσεις που θα γίνουν στις συντάξεις το 2019, υπενθυμίζοντας ότι πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση απέρριψε τις τέσσερις τροπολογίες του ΚΚΕ για να μη μειωθούν οι συντάξεις, για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, για τις συντάξεις χηρείας και για τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών στους δήμους.
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Τα «βουβάλια» τσακώνονται στην περιοχή μας και η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς
Δευτέρα 16/07/2018 - 10:29
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, «έχουν να κάνουν με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στα πλαίσια του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες αποφάσεις που πήρε το ΝΑΤΟ, παρουσία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, οι οποίες είναι αποφάσεις πολεμικής προετοιμασίας με τη Ρωσία», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «24/7».
Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η δράση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα επικεντρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, υπενθύμισε ότι «στο πλαίσιο της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο» στην Αλεξανδρούπολη, σχεδιάζεται βάση για τα αμερικανικά ελικόπτερα. 
«Δεν μπορείς να αποκλείσεις, ούτε να μπεις σε σενάρια κατασκοπείας. Το κύριο -και εμείς σε αυτό θέλουμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή του λαού μας, που παρακολουθεί με ανησυχία όλες αυτές τις εξελίξεις- είναι ότι κυριολεκτικά τσακώνονται τα "βουβάλια" στην περιοχή μας», πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε, η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ εντάσσεται στα πλαίσια μιας ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας, μέσω της ένταξης των Δ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων,  
«έχει διαλέξει στρατόπεδο», το οποίο είναι «η προσπάθεια εξυπηρέτησης των συμφερόντων που έχει το ΝΑΤΟ στην περιοχή, είναι η προσπάθεια διεύρυνσης αυτής της επιρροής σε μια σειρά χώρες και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η οξύτατη αντιπαράθεση με τη Ρωσία». Συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα παίρνει μέρος σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η Ελλάδα παίρνει άμεσα και έμμεσα μέρος και στους πολεμικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται στη Συρία, στα πλαίσια αυτά υπάρχουν αυτές οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις και αυτός ο ρόλος που παίζει και η Ρωσία για τα δικά της συμφέροντα».
Σε αυτό το σημείο διευκρίνισε πως το ΚΚΕ ποτέ δεν ταύτισε τη σημερινή Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις που έπαιζαν παιχνίδια με τα Ρωσικά δάνεια, κλπ.
«Το ΚΚΕ είπε καθαρά ότι η Ρωσία σαν ιμπεριαλιστική δύναμη έχει τα δικά της συμφέροντα, τα οποία συγκρούονται με τα συμφέροντα των αμερικανοΝΑΤΟικών», συνέχισε.
Παράλληλα, σημείωσε πως με όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το μεταμνημόνιο που έρχεται φέρνει ένα βαρύτατο λογαριασμό στο λαό μας, ο οποίος πρέπει να αντιδράσει δυναμικά στο δρόμο.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.