Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ριπές μ@λ@κί@ς και ασύμμετρη πολυδωρίτιδα ─ Με θράσος χιλίων πιθήκων ─ Τζανακόπουλος: Η κλιματική αλλαγή κι οι ριπές του ανέμου ─ ΚΚΕ: Πρόκληση για το λαό η συγκάλυψη

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Φταίει η «κλιματική αλλαγή» για τους 84 νεκρούς, λέει η κυβέρνηση με θράσος χιλίων πιθήκων
Πέμπτη 26/07/2018 - 23:25 - Ενημέρωση: Πέμπτη 26/07/2018 - 23:47
Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», τις «ριπές του ανέμου», το «θερμικό κύμα», μέχρι και την «κλιματική αλλαγή», υπέδειξε η κυβέρνηση ως αιτία των καταστροφικών πυρκαγιών, λες και δεν είχαμε ποτέ ξανά στην Ελλάδα ζέστη και δυνατό αέρα.
Δείχνοντας πως έχει χαθεί κάθε ίχνος τσίπας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιστράτευσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να δώσουν μία μαραθώνια έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να μας πουν ότι ο θάνατος τόσων ανθρώπων οφείλεται στην κακή τους μοίρα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση για το λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Αν. Αττική
Παρασκευή 27/07/2018 - 10:28
Για τη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Δ. Τζανακόπουλου και Ν. Τόσκα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει: 
«Αποτελεί πρόκληση για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για τις οικογένειες των αγνοουμένων, για όλο το λαό, η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συγκαλύψει, με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Ανατολική Αττική.
Ούτε η “κλιματική αλλαγή”, ούτε το όποιο πιθανό σχέδιο εμπρησμών, απαλλάσσει την κυβέρνηση, καθώς έχει διατηρήσει τη διαχρονική εμπρηστική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, παρά το ότι οι υπουργοί της διαβεβαίωναν το Μάη, απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές! Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αποδεδειγμένη, πλέον, αναποτελεσματικότητα υλοποίησης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων και άκρως επικίνδυνων καταστάσεων και της συνεχούς επικαιροποίησής του, με βάση τις εξελισσόμενες συνθήκες.
Τα όσα, με περίσσιο θράσος, τολμούν να ξεστομίσουν περί ατομικής ευθύνης και αυθαιρεσίας, μοναδικό στόχο έχουν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Τα κροκοδείλια δάκρυα πάνω στα αποκαΐδια της καταστροφικής πολιτικής τους δεν πείθουν κανένα».
902

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, δήλωσε πως από τις φωτογραφίες των δορυφόρων
«υπάρχουν ενδείξεις» πως η πυρκαγιά στην Καλλιτεχνούπολη οφείλεται σε εμπρησμό. Επίσης, υποστήριξε πως υπάρχει εύρημα πως η πυρκαγιά στην Πεντέλη «οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».
Ωστόσο, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, επικαλούμενος το γεγονός ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη. 
Σύμφωνα με τον Ν. Τόσκα, σε επιχειρησιακό επίπεδο οι ενέργειες που έγιναν «ήταν οι ενδεδειγμένες» και «αποφεύχθησαν τα χειρότερα (!)».
Θέλοντας να μας πείσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και η πυροσβεστική έχει αφεθεί στο έλεος της υποχρηματοδότης, επικαλέστηκε τις «ακραίες κλιματολογικές συνθήκες» που επικρατούσαν στην περιοχή, «ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής».
Αφού, με αυτό το επιχείρημα απέρριψε κάθε σκέψη περί ύπαρξης ευθυνών, «αποκάλυψε» ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αλλά εκείνος δεν την έκανε δεκτή.
Στο ερώτημα γιατί δεν εκκενώθηκε η περιοχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ισχυρίστηκε πως
«δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατό» να γίνει η εκκένωση του οικισμού σε διάστημα μιάμισης ώρας. Μάλιστα, εκτίμησε ότι για να εκκενωθεί μια πόλη 20.000 κατοίκων «ίσως να χρειάζεται και μια ημέρα ολόκληρη».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σ. Τερζούδης, όταν ρωτήθηκε αν θα έκανε κάτι διαφορετικό, απάντησε πως «δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό».
Προς επιβεβαίωση, επικαλέστηκε την καθαρά επιστημονική άποψη... πως όταν μιλάμε για φυσικές καταστροφές, «ενίοτε ξεπερνούν και τη δυνατότητα του μηχανισμού (!)».
Στο ερώτημα εάν ζητήθηκε εκκένωση από την Πυροσβεστική πριν φτάσει η πυρκαγιά στους οικισμούς της Ραφήνας, απάντησε πως ο επικεφαλής στη συγκεκριμένη πυρκαγιά τον διαβεβαίωσε πως το ζήτησε, αλλά το πότε ακριβώς το ζήτησε «είναι αντικείμενο διερεύνησης».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.