Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΤσΗΠΑς: Παραλάβαμε καμένη γη, αποτεφρώσαμε και τους κατοίκους της, όσους γλύτωσαν από το φαύλο παρελθόν − ΚΚΕ: Πρόλαβε κι αυτός να βάλει στα αζήτητα τα αναγκαία, για τη ζωή του λαού, έργα

*
*
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
«Αυτό το κράτος παραλάβαμε», λέει για να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες
Παρασκευή 27/07/2018 - 19:53 - Ενημέρωση: Παρασκευή 27/07/2018 - 20:26
Tο κυβερνητικό αφήγημα ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές οφείλονται στους «αυθαίρετους οικισμούς», σε «σχέδιο εμπρησμών», σε «ασύμμετρα φαινόμενα», «στους προηγούμενους» κ.λπ. συμπληρωμένο από «γενναίες» τάχα δόσεις «αυτοκριτικής», φρόντισε να αναπαράγει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνει: 
Παρασκευή 27/07/2018 - 20:01 - Ενημέρωση: Παρασκευή 27/07/2018 - 20:14
«Οι συνεχείς μεταμφιέσεις της κυβέρνησης, από το "τα κάναμε όλα καλά" μέχρι το "αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη", δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθεια του ίδιου του πρωθυπουργού, να πετάξει από πάνω του τις πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αν. Αττική. Ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, στα τριάμισι χρόνια της αντιλαϊκής διακυβέρνησής του, πρόλαβε, όμως, να διατηρήσει και να επεκτείνει την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις στη δασοπροστασία και την πυρόσβεση, να συνεχίσει την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης. Πρόλαβε κι αυτός να βάλει στα αζήτητα τα αναγκαία, για τη ζωή του λαού, έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, γιατί δεν προσφέρονται για κέρδη και επενδύσεις. Όσο, για τη γνωστή τακτική της "καμένης γης", που αντιγράφει από τους προηγούμενους, δεν πείθει πια κανέναν». 
902

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη χθεσινή κυβερνητική συνέντευξη Τύπου η οποία και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, δήλωσε πως αναλαμβάνει «ακέραια», ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου και ενώπιον του ελληνικού λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία.
«Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο για τον πρωθυπουργό της χώρας. Και σας καλώ να την αναλάβετε κι εσείς, όσο βαρύ κι αν είναι», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως «εμείς δεν θα επιχειρήσουμε ποτέ να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας». 
Επί της ουσίας, ο Αλ. Τσίπρας συγκάλεσε το υπουργικό Συμβούλιο για επικοινωνιακούς λόγους, αφού ο ισχυρισμός των υπουργών του στη χθεσινή συνέντευξη ότι όλα ήταν «καλώς καμωμένα», μεγάλωσε την οργή για το έγκλημα των πυρκαγιών.
Ο ωμός κυνισμός έδωσε τη σκυτάλη στο νέο κυβερνητικό «επιχείρημα», ότι αυτό το κράτος παραλάβαμε, μέσα από το οποίο ωστόσο συνεχίζεται η προκλητική επιχείρηση της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της...
«Κυβερνάμε μια χώρα που επί χρόνια κυριάρχησαν οι στρεβλώσεις. Που ολόκληροι οικισμοί χτίστηκαν αυθαίρετα πάνω σε ρέματα και παραλίες. Που με ευθύνη και του πελατειακού κράτους, δημιουργήθηκαν ολόκληρα οικιστικά συμπλέγματα, χωρίς καμία πρόβλεψη για την ασφάλεια των κατοίκων τους», ανέφερε. «Αυτό το κράτος, όμως, σήμερα το διοικούμε εμείς. Και όσο κι αν είναι σωστό ότι δεν μπορούσαμε σε τρία χρόνια να λύσουμε τεράστια προβλήματα δεκαετιών, πρέπει να προβληματιστούμε αν κάναμε ότι πρέπει για να το αλλάξουμε. Μήπως διστάσαμε, δίνοντας προτεραιότητα στη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές, να αντιμετωπίσουμε όσο έπρεπε αποφασιστικά τον κίνδυνο άλλων καταστροφών, από στρεβλώσεις που δημιούργησε το φαύλο παρελθόν», πρόσθεσε.
Ωστόσο, όσα συγχωροχάρτια και αν αναζητήσει ο πρωθυπουργός για την κυβέρνησή του, δεν μπορεί να παραγραφεί το γεγονός ότι συνεχίζει προσηλωμένα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που θυσιάζει την προστασία της ζωής, ακριβώς γιατί όπως και οι προκάτοχοί του, είχε και έχει ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των αναγκών του κεφαλαίου και όχι του λαού.

Αυτό, άλλωστε, εξηγεί γιατί όταν βρέχει τα λαϊκά στρώματα πνίγονται και όταν έχει ζέστη καίγονται. Κυριολεκτικά. 
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε αυτή του τη στάση ως πράξη «γενναιότητας», γιατί «οι αποκεφαλισμοί, την ώρα της μάχης, που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες, δεν είναι πράξη πολιτικής γενναιότητας, αλλά πολιτικής δειλίας».
Παράλληλα, προσπάθησε να καπηλευτεί τον ηρωισμό που επέδειξαν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί για να σταματήσει κάθε κριτική προς την κυβέρνηση.
«Ας μην πυροβολούν, λοιπόν, οι διάφοροι κριτές και πολέμαρχοι του καναπέ, εκείνους που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν χιλιάδες συνανθρώπους μας. (...) Ας πυροβολούν εμάς, εν πάση περιπτώσει, όχι εκείνους», διακήρυξε υποκριτικά.
Ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει «με ταχύτητα και αποφασιστικότητα» στην κατάρτιση ενός «εθνικού» σχεδίου, «που θα αντιμετωπίζει τις οικιστικές στρεβλώσεις δεκαετιών», καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν σε αυτήν την «εθνική» προσπάθεια.
«Αν χρειαστεί να "σπάσουμε αβγά", να δουλέψουν μπουλντόζες, να υπάρξει σύγκρουση, ας γίνει», σημείωσε, προκειμένου να δημιουργήσει προσδοκίες ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να συγκρουστεί προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
Ωστόσο, αυτού του είδους οι κορώνες διαψεύδονται πανηγυρικά από τον «αναπτυξιακό» σχεδιασμό και τα διάφορα «αναπτυξιακά» συνέδρια της κυβέρνησης, που υλοποιούν μέχρι κεραίας τις προτεραιότητες και τα «θέλω» του κεφαλαίου.
Άλλωστε, οι κάτοικοι της Μάνδρας και της περιοχής της Ραφήνας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι αποκόμισαν από το «αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Αττικής» και από το «αναπτυξιακό συνέδριο Ανατολικής Αττικής» που έγιναν πρόσφατα.
Μία ακόμη δέσμευση του πρωθυπουργού ήταν ότι θα αναμορφώσει το μηχανισμό πολιτικής προστασίας «με βάση τους νέους κινδύνους» και την «ευρωπαϊκή εμπειρία».
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την εκτίμηση ότι πίσω από τις φονικές πυρκαγιές είχαμε εμπρησμούς.
«Αν στόχος των δραστών είναι να πλήξουν την κοινωνική συνοχή, να δημιουργήσουν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, τότε ίσως προσπαθήσουν ξανά. Πρέπει να είμαστε όλο το καλοκαίρι σε εγρήγορση και ετοιμότητα», είπε, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να οργανώσουμε την εθελοντική κινητοποίηση όλων στην αντιμετώπιση των προκλήσεων», γιατί οι εθελοντές «είναι και ο μόνος τρόπος να οργανώσουμε αποτελεσματική άμυνα απέναντι σε κάθε σχέδιο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμμετρικούς όρους». Παράλληλα, χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας το ζήτημα της ασφάλειας, γιατί «η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ανακτά μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια την κυριαρχία της και διεκδικεί με αξιώσεις τον ηγετικό της ρόλο σε μια ευαίσθητη περιοχή».
Βέβαια, όλα αυτά που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, δηλαδή, ένα κράτος που είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου, η «έξοδος από το πρόγραμμα» μέσω της διατήρησης των μνημονιακών νόμων και η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, μόνο ασφάλεια δεν προσφέρουν στο λαό.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.