Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΕΕΔΔΑ: H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθυγραμμισμένη με τις με τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων και την ΕΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)
Ηπείρου 5,  10433 Αθήνα
Τηλ.: 210 3813052 
Fax: 210 3831603  E-mail: eedda@otenet.gr
Web: www.eedda.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπερασπίστηκε τις απαράδεκτες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με τους μετανάστες, που οδηγούν σε μεγαλύτερο εγκλωβισμό των μεταναστών σε κλειστά κέντρα υποδοχής εντός των συνόρων της ΕΕ και σε τρίτες χώρες για την εξέταση του αιτήματος ασύλου και το διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων, σε  χώρες όπως η Αλγερία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Νιγηρία, η Τυνησία και η Τουρκία.
Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προβλέπουν τη σύναψη διμερών συμφωνιών κρατών για την επιστροφή μεταναστών και προσφύγων στην πρώτη χώρα από την οποία μπήκαν στην ΕΕ, αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα και επιβολή νέων  περιορισμών στην ελευθερία κίνησης από τη μία χώρα στην άλλη.
Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει την ΕΕ για τις απαράδεκτες αποφάσεις και την ελληνική κυβέρνηση που τις στήριξε στη λογική του «μικρότερου κακού», αξιοποιώντας τις απόψεις που εκφράστηκαν από την πλευρά των χωρών του Βίζεγκραντ και της Ιταλίας, τις οποίες και βάζει στο κάδρο της συζήτησης και της επιχειρηματολογίας της.
Συζήτηση έγινε και για τις λεγόμενες «πλατφόρμες αποβίβασης» όπου θα μεταφέρονται όσοι διασώζονται στις σχετικές επιχειρήσεις, με στόχο να γίνεται εκεί ο διαχωρισμός μεταξύ των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών και πάλι με το επιχείρημα  της δήθεν αποθάρρυνσης  από το επικίνδυνο ταξίδι.
  • Την ίδια ώρα που λαμβάνονταν οι επικίνδυνες αυτές αποφάσεις, τουλάχιστον 100 πρόσφυγες πνίγηκαν ανοιχτά των δυτικών ακτών της Λιβύης.
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις πως όσο περισσότεροι φεύγουν τόσοι περισσότεροι πεθαίνουν και πως η παρουσία των διασωστικών συνεργείων μερικά μίλια από τις ακτές της Λιβύης αυξάνει την επικινδυνότητα.
Δηλώσεις που γίνονται για να συγκαλυφθεί το πρόβλημα, πως τα επικίνδυνα ταξίδια τα προκαλεί η πολιτική των «κλειστών συνόρων», και αν δεν χτυπηθεί η αιτία,  οι πόλεμοι που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα, οι ροές των προσφύγων και μεταναστών θα αυξάνονται συνεχώς.
  • Απαιτούμε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάθε μορφή εμπλοκή σ’ αυτούς και
  • δυναμώνουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και μετανάστες, ως μέρος της δικής μας και της παγκόσμιας εργατικής τάξης, για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.
Αθήνα, 3 Ιούλη 2018

GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)
5 Ipirou Str.,  10433 Athens, Greece
Tel.: +30 210 3813052  Fax: +30 210 3831603  E-mail: eedda@otenet.gr
Web: www.eedda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.