Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

YouTube: Tα υπόγεια κανάλια των εξαγορασμένων (συν)ειδήσεων

*
Λογοκρισία και προσχηματική ευαισθησία στο youtube
Τετάρτη 04/07/2018 - 19:54
Πόσο εύκολο είναι, τελικά, να κατέβει ένα βίντεο από το youtube; Από ό,τι φαίνεται αρκεί απλά να μη βολεύει κάποιους.
Το βίντεο «ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΤΥΦΛΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ» από το κανάλι του 902.gr αποκλείστηκε από το youtube σε πολλές χώρες, κυρίως της ΕΕ.

Στις υπόλοιπες χώρες που δεν έχει αποκλειστεί βγαίνει με προειδοποιητικό μήνυμα ότι το περιεχόμενο είναι ακατάλληλο και προσβλητικό για μέρος του ακροατηρίου.

Συγκεκριμένη αιτιολόγηση από το youtube, για το λόγο για τον οποίο τέθηκαν οι περιορισμοί δεν έχει δοθεί, παρά μόνο μια γενική αναφορά σε όρους περιεχομένου και μια επισήμανση ότι έχει γίνει «νομική καταγγελία» και ότι έχει «επισημανθεί από την κοινότητα του youtube».

Στην «έφεση» που το youtube επιτρέπει να κάνουμε -μεγέθους... 200 ολόκληρων χαρακτήρων!- εξηγήθηκε ότι το κανάλι ανήκει σε ειδησεογραφικό site και ότι το βίντεο αποτελεί μέρος του ρεπορτάζ, το οποίο με ντοκουμέντα αναδεικνύει ακριβώς τον εγκληματικό χαρακτήρα ναζιστικής οργάνωσης.
Η απάντηση ήταν ότι το youtube αποφάσισε να διατηρήσει τους περιορισμούς στο βίντεο. Τα μηνύματα καθώς φαίνεται είναι αυτοματοποιημένα και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί μια απάντηση στο ερώτημα γιατί κατέβηκε το βίντεο;

Γιατί το youtube θέτει περιορισμούς σε βίντεο που αποκαλύπτουν το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και όχι στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή;

Μήπως τελικά, η ευαισθησία του youtube ως προς το περιεχόμενο των βίντεο είναι εντελώς μα εντελώς προσχηματική;
Τώρα, το ποιους ενόχλησε το βίντεο, είναι προφανές.

Όπως προφανές είναι και το γεγονός ότι όσο κι αν οι όμιλοι που ελέγχουν το internet κλίνουν σε όλες τις πτώσεις το «σεβασμό τους» στην ελευθερία του λόγου, αυτή έχει όρια.

Πολύ συγκεκριμένα όρια.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.