Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΤσΗΠΑς: Με το άγγιγμα του Ολυμπιακού Αγίου Πνεύματος − ΚΚΕ: Μπίζνες με τη Νότια Κορέα και τα προσχήματα των ΗΠΑ

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας
Οι μπίζνες ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους των δύο χωρών απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας, Λι Νακ Γιον, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αφορμή για την επίσκεψη του Λι Νακ Γιον είναι η παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν στην Ν. Κορέα το 2018, και για το λόγο αυτό θα παραβρεθεί την Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνοκορεατικό επιχειρηματικό φόρουμ, που διοργανώνεται σήμερα στην Αθήνα από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κορέας, το Enterprise Greece και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις κοινές δηλώσεις του Έλληνα και του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις κοινές δηλώσεις του Ελληνα και του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού, αναφέρει:
«Οι κοινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα και του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων και για τις "μπίζνες" των Ελλήνων εφοπλιστών στη Ν. Κορέα, τη στιγμή που στην Ελλάδα τα ναυπηγεία κλείνουν ή υπολειτουργούν, δεν θα πρέπει να κρύψουν και το εξής πολύ σημαντικό: Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε όλα τα προσχήματα των ΗΠΑ, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας.

Αυτά πραγματικό στόχο έχουν την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων και επικίνδυνων στρατιωτικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, που απειλούν την ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις. 
Το δε ευχολόγιο του κ. Τσίπρα για τα πυρηνικά είναι ένα ακόμη δείγμα υποκρισίας, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ειδικά μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ευθυγραμμίζεται και εξωραΐζει την πολιτική των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται στην πρωτοκαθεδρία των χωρών με πυρηνικό οπλοστάσιο και απέχει απ’ τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συνθήκης απαγόρευσης πυρηνικών όπλων.
Αποτελούν, επίσης, πρόκληση για τον ελληνικό λαό τα ευχαριστήρια του Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργού, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, από το 1950 έως το 1953, που αιματοκύλισε τον κορεατικό λαό, οδήγησε στο διαμελισμό της χώρας και είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 180 Έλληνες νεκρούς και 600 τραυματίες».
902, Δευτέρα 23/10/2017 - 17:29 - Ενημέρωση: Δευτέρα 23/10/2017 - 20:33 

«Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως είπε, υπάρχουν «σημαντικά περιθώρια» να αυξηθούν οι νοτιοκορεατικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ειδικά στους κλάδους των υποδομών, της Ενέργειας, της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές της προς τη Νότια Κορέα, στους τομείς των αγροτοδιατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και των ναυπηγοεπισκευαστικών εξαρτημάτων.
Οι συμμετοχές, από ελληνικής πλευράς, στο ελληνοκορεατικό επιχειρηματικό φόρουμ είναι 59. 
  • Εκτός από τα κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους επιμελητηρίων και οργανισμών, συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών «Αpivita», «Μέλι Αττική», «Mediterra», «Agrovim», «Bright Ειδικός Φωτισμός ΑΕ», Κτήμα Κυρ Γιάννης», το Κτήμα Πόρτο Καρράς, Κτήμα Βασιλείου, «Λουξ Μαρλαφέκας», «Βερνίκος Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις», «ΚΟΥΛ Εφόδια Πλοίων», «Alert Shipping Agencies», «Κέδρος», ΠΟΛΥΕΚΟ, ΚΥΜΗ ΑΒΕΕ, «Baumarket - Μαθιός Πυρίμαχα», «Μανεσιώτης Ν. Θ. & Υιος», «Mediterranean Bunker Services», «Ecomasyn», ΕΛΒΙΚ, «Zea Maritime Services», «Παπαδόπουλος Ι & Ε, Hajiefemidis», «Sea Bright», «Πρίσμα Ηλεκτρονικά», «NanoPhos και Hemexpo».
Για τη Β. Κορέα
«Αυτήν τη στιγμή, που αντιμετωπίζουμε τις απειλές από τη Β. Κορέα, η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό μας και ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα που στέλνετε στη Β. Κορέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας, Λι Νακ Γιον.
«Είναι σταθερή η επιδίωξή μας να έχουμε ουσιαστικές σχέσεις, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζουμε με όλες τις χώρες που παίζουν σημαντικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα», ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
«Πέρα από την ευχή, το ολυμπιακό πνεύμα να μας αγγίξει όλους, θα έλεγα ότι θα πρέπει πολύ συγκεκριμένα η διεθνής κοινότητα να απευθυνθεί και προς τη βορειοκορεατική πλευρά, απαιτώντας την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των βαλλιστικών όπλων», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει ώστε να είναι ασφαλείς οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Ν. Κορέα.
902, Δευτέρα 23/10/2017 - 17:12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.