Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η 12 Οκτώβρη και η πραγματική Απελευθέρωση του λαού: Κώστας Σκολαρίκος, Γιώργος Μαργαρίτης και ολίγη υστερική αλήθεια από τον εκφραστή της αστικής τάξης, κύριο Βερέμη (VIDEO - 34 εκπαιδευτικά λεπτά)



Η 12 Οκτώβρη και η πραγματική Απελευθέρωση

Κώστας Σκολαρίκος: Φασιστικές οργανώσεις, δωσιλογικές κυβερνήσεις και οι κυβερνήσεις που έφυγαν συμπτύσσουν μέτωπο για διάσωση της εξουσίας τους. Ο φόβος για την εξουσία καθιστά απαραίτητη την καταστολή του λαού. Αν η αστική τάξη μπορούσε να επαναφέρει την εξουσία της διαφορετικά, αφού ο λαός έχει σηκώσει κεφάλι, θα το έκανε. Ο λαός πρέπει να παλεύει ενάντια σε ντόπιους και ξένους δυνάστες για την τελική του απελευθέρωση
Γιώργος Μαργαρίτης: Ο τρομερός 20ος αιώνας μας διδάσκει ότι πραγματική Απελευθέρωση είναι όταν ο λαός διώξει όλους εκείνους που τον εκμεταλλεύονται αρπάζοντας το μόχθο του μέσα στο πολυδιαφημισμένο καπιταλιστικό σύστημα
Αποσπάσματα από εκπομπή της ΕΡΤ για την απελευθέρωση της Αθήνας
Μια εκπομπή αφιερωμένη στην επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας, στις 12 Οκτώβρη 1944, προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από την ΕΡΤ 1, με καλεσμένους ιστορικούς και προβολή βίντεο και μαρτυριών για την απελευθέρωση της Αθήνας.
Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθείσετε τις παρεμβάσεις του Κώστα Σκολαρίκου, μέλους του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και του Γιώργου Μαργαρίτη, καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
902, Πέμπτη 12/10/2017 - 13:26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.